به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) این مرجع تقلید، صبح امروز 19 شهرسور در مراسم اختتامیه سومین دوره مسابقات المپیاد علمی حوزههای علمیه که در مدرسه امیرالمومنین(ع) برگزار شد، نخبگان حوزه را سرمایههای این نهاد دینی دانست و تصریح کرد: در آینده فقیهان، عالمان و مفسران برجسته و شخصیتهایی که بتوانند به عالم اسلام و مکتب اهل بیت(ع) خدمت کنند از میان نخبگان و استعدادهای برتر برمیخیزند.
وی در توصیهای اخلاقی به استعدادهای برتر حوزه، گفت: به موازات مقامات علمی به تقویت مقامات اخلاقی و تقوایی بپردازید.
استاد حوزه در ادامه با اشاره به اهمیت علم در اسلام، اظهار کرد: اسلام از یک محیط مملو از خرافات و جهل برخاست؛ نام جاهلیت بر دوران قبل از اسلام بر همه روشن است و آنها ملتی عقب افتاده، نادان، فقیر، ناتوان و خونریز بودند. آنقدر ملتی عقب افتاده بودند که کشورگشایان جهان هرگز به فکر تصرف حجاز نیفتادند.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به تاکیدات قرآن و اهل بیت(ع) بر ضرورت علم آموزی، بیان کرد: اگر تعبیرات اهمیت علم و عالم و دانشمند جمع آوری گردد، کتاب بزرگی میشود. به عقیده بنده حمایت از علم در محیط جهل یکی از معجزات پیامبراکرم(ص) است.
وی در ادامه با اشاره به قیاس علم و ثروت از سوی امیرالمومنین(ع)، گفت: امام علی(ع) برخلاف دیگران که ثروت را ستون کشور میدانند، کوچک میشمارد و تاکید می کنند علم حافظ انسان است در حالی که شما باید حافظ ثروت باشید؛ علم هرقدر ترویج یابد، زیاد می شود اما مال هرقدر انفاق شود کم میشود.
این مرجع تقلید افزود: همچنین حضرت علی(ع) تاکید می کنند علم حاکمیت دارد و اقتصاد در سایه علم اقتصاد پیش می رود؛ آنها که به خاطر مال کنار ثروتمندان هستند با تمام شدن مال از آنها کناره گیری می کنند اما شاگردان علما، اساتید خود را فراموش نمی کنند؛ ثروت اندوزان در زمان حیات نیز مرده هستند؛ اما علما بعد از مرگ نیز زنده هستند.
آیت الله مکارم شیرازی بر لزوم شکرگزاری برای حرکت در مسیر افتخار عالم بشریت تاکید کرد و گفت: انسان ها سرمایه های اصلی جامعه انسانی هستند و منابع زیرمینی و روی زمینی و اموال و امکانات در درجه بعد قرار دارند؛ انسان ها سرنوشت ها را مشخص می کنند.
وی بر لزوم سرمایه گذاری جامعه، مدیریت و اساتید برای تقویت و بهره مندی نخبگان تاکید کرد و ادامه داد: استعدادهای درخشان باید بدانند خدایی که به آنها سرمایه علمی داده است، نیاز دیگران را نیز در سرمایه آنها پیشبینی کرده است.
این مرجع تقلید بر لزوم پیشرفت در مراحل علمی و خدمت به مکتب اهل بیت(ع) تاکید کرد و گفت: اسلام هیچ زمانی مثل امروز مورد تهاجم نبوده است؛ هزاران رسانه مجازی و تصویری و صوتی به صورت شبانه روزی مکتب اهلبیت(ع) را می کوبند و ما نیز نباید حالت انفعالی به خود بگیریم.
این مرجع تقلید با اشاره به وعده خداوند در حمایت از رسولان دین، ابراز کرد: امروز مکتب اهلبیت(ع) با همه تخریب های دشمنان در دنیا پیش می رود.
این مرجع تقلید در پایان با قدردانی صمیمانه از تلاش های مدیریت حوزههای علمیه و مسئولان برگزاری این مسابقات علمی، تصریح کرد: از اینکه به فکر کشف استعدادهای برتر هستید تشکر می کنم، اما به وضع موجود قناعت نکنید و به فکر توسعه علمی بیشتری باشید.