به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، روزه داران در روز هجدهم ماه مبارک رمضان چنین نیایش میکنند: اللَّهُمَّ نَبِّهْنِی فِیهِ لِبَرَکَاتِ أَسْحَارِهِ وَ نَوِّرْ فِیهِ قَلْبِی بِضِیَاءِ أَنْوَارِهِ وَ خُذْ بِکُلِّ أَعْضَائِی إِلَى اتِّبَاعِ آثَارِهِ بِنُورِکَ یَا مُنَوِّرَ قُلُوبِ الْعَارِفِینَ خدایا مرا در این ماه به برکت هاى سحرهایش آگاه کن، و دلم را با روشنایى انوارش روشنى بخش، و تمام اعضایم را به پیروى آثارش بگمار، به نورت اى نوربخش دلهاى عارفان.
نور ایمان نعمتی است که خداوند به مومنان اعطا کرده و ایشان را در حیات راهنمایی میکند. در این روز ما از خداوند چنین نوری را طلب میکنیم.
نور ایمان در قرآن
پیوند نور و ایمان را میتوان در آیه 257 سوره بقره دید، « اللَّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُوا یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَالَّذِینَ کَفَرُوا أَوْلِیَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ أُولَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ: خداوند، ولی و سرپرست کسانی است که ایمان آورده اند، آنها را از ظلمتها، به سوی نور بیرون میبرد. (اما) کسانی که کافر شدند، اولیای آنها طاغوتها هستند، که آنها را از نور، به سوی ظلمتها بیرون میبرند، آنها اهل آتشاند و همیشه در آن خواهند ماند». ایمان باعث میشود تا خداوند انسان را به سوی نور رهنون شود و ظلمت سرایی برای عذاب جاویدان است.
این تفسیر از نور را در بیانات آیت الله مجتهدیتهرانی در خصوص فراز پایانی این دعا میبینیم، ایشان میگویند: «بِنورِکَ» یعنی به نور خودت این دعای من را مستجاب کن. حال مگر خدا نور دارد؟ بله «الله نور سماوات والارض». در آخر هم میگوییم؛ «یا مُنَوّرَ قُلوبِ العارفین» ای خدایی که قلب عارفین را نورانی کردی. اینها که عارف حقیقی هستند نه عارف زبانی.
نور ایمان به برکت سحرهای رمضان
آیتالله گرامی در تفسیر این فراز از دعای ماه رمضان میگویند: خدایا در این ماه مرا متنبه کن تا از برکات سحرهای ماه رمضان استفاده کنم ، و اهل سحر باشم و شاید جهت آن هم این است که در سحر اهل گناه در خوابند و کمتر گناه می شود و هر زمان و مکانی که کمتر گناه شود، مورد توجه، رحمت الهی است. هر گنج سعادت که خدا داد به حافظ / از یمن دعای شب و ورد سحری بود.
میثم قهوهچیان