ماهان شبکه ایرانیان

سکته مغزی در سالمندان

پس از بیماری‌های قلبی و سرطان، سکته مغزی، سومین علت مرگ و میر شناخته شده است و در افراد بالای ۶۵ سال اتفاق می‌افتد. در اینجا به علل سکته مغزی و تغذیه مناسب آن اشاره می‌شود.

سکته مغزی در سالمندان

دکتر نسرین عاقلی؛ متخصص تغذیه

در کشورهای غربی در سن 85 سالگی، از هر هزار نفر سالیانه 25 نفر به سکته مغزی مبتلا می‌شوند.

این بیماری در زنان شایع‌تر است. چون سالمندان در معرض سکته‌های مغزی می‌باشند و تجدید سلول‌های مغز در حال حاضر ممکن نیست، پس باید آنها را در مقابل عوامل مخرب حفظ نمود.

برای اعمال مغز، خون باید در آن به راحتی جریان داشته باشد و اگر با ایجاد لخته خون مانعی برای جریان خون به وجود بیاید و یا رگ‌ها تنگ شوند و به طور کلی خون رسانی به مغز کم شود، سکته عارض می‌گردد.

در اثر سکته و بسته شدن رگ‌ها، در نقاط مختلف بدن، رگ‌های کوچک نیز درگیر می‌شوند و مشکلات متعددی به وجود می‌آید.

علت سکته مغزی، پرفشاری خون، سیگار و سایر دخانیات، چاقی، عدم تحرک و تغذیه نا مناسب می‌باشد ولی از بین عوامل نام برده شده، پرفشاری خون نقش بسیار مهمی دارد.

مهم‌ترین علت پر فشاری خون هم دریافت زیاد سدیم است که 70 در صد آن از غذاهای فرآوری شده و آماده وارد بدن می‌شود.

چاقی، فشار خون و چربی‌های خون را بالا می‌برد. مصرف الکل نیز از بالا برندگان فشار خون می‌باشد.

مطالعات نشان داده که مصرف زیاد سبزی و میوه و مصرف کمتر غذاهای چرب و چربی‌های اشباع، فشار خون را به طور مؤثری کاهش می‌دهد.

رادیکال‌های آزاد که در اثر فعل و انفعالات شیمیایی در بدن به وجود می‌آیند، باعث صدمه به سلول‌ها و محتویات آنها می‌شوند.

با پراکسیداسیون اسیدهای چرب غیر اشباع غشاء سلول‌ها، باعث اختلال در فعالیت‌های آنزیمی می‌شوند. 

این رادیکال‌ها در حمل مواد، در رابطه گیرنده‌ها با سلول‌ها و سیال بودن غشاء سلول‌ها نیز اختلال ایجاد می‌کنند.

چون در سن پیری سیستم دفاعی بدن ضعیف می‌شود، عمل رادیکال‌های آزاد غیر قابل برگشت می‌گردد.

در این صورت برای مبارزه با آنها باید از مواد آنتی اکسیدان مانند موادی که دارای ویتامین‌های A,C,E  و ماده معدنی سلنیوم است استفاده کرد.

این مواد به وفور در سبزی‌ها، میوه‌ها، ماهی‌ها و سایر غذاهای دریایی یافت می‌شوند.

موادی که بسیار غنی از ویتامین A هستند، عبارت از انواع جگر، تخم پرندگان، انواع سبزیجات و میوه‌ها به ویژه میوه‌های خشک می‌باشند.

موادی که بسیار غنی از ویتامین C هستند، عبارت از میوه‌ها به خصوص مرکبات است.

موادی که بسیارغنی از ویتامین E هستند، عبارت از جوانه گندم، خشکبار و انواع روغن‌های گیاهی می‌باشند.

موادی که بسیار غنی از ماده معدنی سلنیوم هستند، عبارت از انواع جگر، قلوه، ماهی‌ها، گوشت‌ها، غلات و حبوبات می‌باشند.

مصرف اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین 12 B و اسید فولیک نیز ضروری است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان