ساندویچ و پیتزای خانگی، متفاوت و خاص!

این روزها که فست فودها و مواد غذایی سرخ کرده در رستوران‌ها و پاتوق‌های خانوادگی، خط اول خوراکی‌های روز‌های تعطیل را در خانواده‌ها تشکیل می‌دهند، توجه به آشپزی خوشمزه و سریعی که از یک سو متناسب با حال و هوای گردش و تفریح باشد و از سویی دیگر از مواد غذایی با کیفیت و سالم تهیه شده باشد، اهمیت بسیاری دارد.

وب‌سایت همشهری شش و هفت - مریم بهریان: بسیاری از افراد معتقدند که مهیج‌ترین ثانیه‌های خود را در آشپزخانه و با دنیای رنگارنگ خوراکی‌ها سپری می‌کنند و سپس با گردهمایی کنار سفره پر از مهر و محبت خانواده و دوستان بهترین خاطرات را در زندگی به ثبت می‌رسانند و با انتخاب مواد غذایی سالم، تندرستی را مهمان خانه های‌شان می‌کنند.
 
این روزها که فست فودها و مواد غذایی سرخ کرده در رستوران‌ها و پاتوق‌های خانوادگی، خط اول خوراکی‌های روز‌های تعطیل را در خانواده‌ها تشکیل می‌دهند، توجه به آشپزی خوشمزه و سریعی که از یک سو متناسب با حال و هوای گردش و تفریح باشد و از سویی دیگر از مواد غذایی با کیفیت و سالم تهیه شده باشد، اهمیت بسیاری دارد. تهیه خوراکی‌هایی مانند پیتزا و ساندویچ خانگی و سالادهای خوش طعم می‌تواند جایگزین مناسبی برای فست‌فود‌های مضر و آسیب زننده به‌حساب بیاید.

 ساندویچ با نان خانگی و سس ماست

اگر می‌خواهید در پیک نیک بهاری یا دورهمی‌های آخر هفته با ساندویچ همبرگر یا کباب خانگی از مهمانان‌تان پذیرایی کنید پیشنهاد می‌کنیم وقت بیشتری بگذارید و با درست کردن نان مغذی و برشته همه را شگفت زده کنید.

مواد لازم:

  •  650گرم آرد سبوس دار
  •  دو قاشق چای‌خوری شکر
  •  یک عدد تخم مرغ
  •  7گرم مایه خمیر خشک
  •  50گرم کره
  •  400میلی لیتر شیر ولرم
  •  یک قاشق غذا خوری نمک
  •  سه عدد سیب زمینی

مواد لازم برای تهیه سس ماست:

  •  دو فنجان ماست
  •  یک قاشق غذا خوری پیازچه خرد شده
  •  یک حبه سیر رنده شده
  •  دو قاشق غذاخوری شوید خشک ، نمک و فلفل
 
 متفاوت و خاص!

طرز تهیه:

1. مایه خمیر را به آرد، نمک و شکر بیفزایید و آنها را در ظرفی مناسب به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید. سپس شیر و تخم مرغ را به مایه افزوده و آنقدر ورز دهید تا خمیری نرم و یکدست به‌دست بیاید که به دست‌تان نچسبد. درصورتی که خمیر به قدر کافی نرم نیست و به‌دست می‌چسبد، مقداری آرد به مایه خمیر بیفزایید. سپس خمیر را ورز دهید تا کاملا انعطاف پذیر شود. برای اینکه خمیر بهتر ور بیاید و حجم‌اش زیاد شود، آن را در کاسه‌ای بریزید. روی خمیر را با کیسه نایلون بپوشانید و به‌مدت یک ساعت در دمای اتاق قرار دهید.

2. پس از گذشت یک ساعت، خمیر را به اندازه‌های مساوی، حدود 16تکه تقسیم کنید. حالا هر تکه از خمیر را به شکل توپ در بیاورید و با انگشتان دست طوری به آن شکل دهید که دور تا دور آن گرد و سطح زیرین‌اش صاف شود. خلاصه اینکه به شکل یک نان همبرگری در بیاید. خمیرها را روی یک سینی قرار بدهید و روی آن را با یک کیسه پلاستیکی بپوشانید و 40دقیقه قبل از آنکه قالب‌ها را در فر قرار دهید، سینی را در دمای اتاق به حال خودش رها کنید تا باز هم بر حجم خمیر اضافه شود.
 
3. سپس روی خمیر دانه کنجد بپاشید و آن را به‌مدت 5دقیقه در حرارت 230درجه سانتیگراد فر قرار دهید. این پایان کار نیست. باید 10دقیقه دیگر نان‌ها در دمای 200درجه سانتیگراد بپزند تا حسابی طلایی و برشته شوند. برای خوش طعم و لعاب دار شدن نان قبل از آنکه نان‌ها را در فر قرار دهید، سه‌قاشق غذاخوری شیر را با مقداری نمک مخلوط کنید و روی خمیر‌ها بریزید.

4. سیب زمینی‌ها را در آب و نمک بپزید. سیب زمینی‌های پخته و خرد شده را پس از سرد شدن همراه تخم مرغ، شکر و کره در مخلوط کن بریزید و تا زمانی که مواد کاملا با یکدیگر ترکیب شوند، صبر کنید. با گوشتکوب هم می‌توانید مایه سیب زمینی سوخاری را تهیه کنید. در ظرف کوچکی آرد، بکینگ پودر و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید. مخلوط آرد را به مایه سیب زمینی اضافه کنید و آن را در تابه‌ای گود که با روغن چرب کرده‌اید، سرخ کنید. سیب زمینی‌ها را روی دستمال تمیز قرار دهید تا روغن‌شان گرفته شود و آنها را با نان گرم و سس ماست نوش جان کنید.

5. برای تهیه سس ماست در ظرف کوچکی ماست، سیر، شوید ، نمک و فلفل را مخلوط کنید و با سیب زمینی‌ها سرو کنید. برای تزئین میز شام، می‌توانید از زیتون و پنیر هم استفاده کنید. حتما مهمانان را به خوردن این غذای خوش طعم و مقوی تشویق کنید.
 


پیتزای ایرانی با سس گوشت و سبزیجات

مواد لازم:

  • سه فنجان آرد چند منظوره یا آرد سبوس دار
  •  نیم کیلو گوشت قرمز چرخ کرده
  •  یک عدد پیاز متوسط خرد شده
  •  یک فنجان ساقه کرفس خرد شده
  •  6قاشق غذاخوری عصاره نارنج،
  •  4قاشق غذاخوری خلال پرتقال
  •  3قاشق غذاخوری رب نارنج
  •  2قاشق غذاخوری زرشک
  •  یک قاشق غذاخوری شکر یا شیره انگور
  • یک قاشق چای‌خوری نمک و به همین میزان فلفل
  •  یک قاشق غذاخوری روغن سبزیجات
  •  نصف قاشق چای‌خوری آویشن خشک
  •  یک چهارم قاشق چای‌خوری ریحان خشک شده
  •  سه حبه سیر
  •  یک فنجان آب ولرم
  •  یک و نیم قاشق چای‌خوری مایه خمیر خشک
 
 متفاوت و خاص!

طرز تهیه"

1. در مرحله اول؛ کافی است، آرد را با روغن، ریحان و آویشن، آب، نمک و فلفل و مایه خمیر خشک را در ظرفی با اندازه متوسط بریزید و مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید. اگر از مایه خمیر آماده استفاده می‌کنید، حواس‌تان به تاریخ انقضای خمیر باشد. خمیر را روی سطحی با کمی آرد بپوشانید و به‌مدت 10دقیقه کاملا ورز دهید.سپس خمیر را در کاسه‌ای قرار بدهید و روی آن را با کاغذ سلفون بپوشانید و به‌مدت یک ساعت و نیم در دمای اتاق بگذارید تا حسابی ور بیاید و به دوبرابر مقدار اولیه‌اش برسد. آن وقت خمیری را که به اندازه کافی حجم گرفته روی یک سینی که از قبل کف آن را با کمی آرد پوشانده‌اید، پهن کنید و با پشت پنجه دست روی آن را فشار دهید.
 
2. سپس خمیر را به شش قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت آن را با دست‌های‌تان که به آرد آغشته است، به شکل توپ کوچک در آورده و صاف کنید تا در آخر به‌صورت دایره‌ای نازک در بیاید. درحالی‌که مشغول پخت خمیر پیتزا هستید، کف تابه را با روغن چرب کنید. سیر‌ها را کمی تفت بدهید و گوشت را به آن اضافه کنید و همراه با سیر تفت بدهید. پیاز و کرفس را به گوشت اضافه کنید، مواد را در قابلمه بریزید. آب جوش را به این مخلوط بیفزایید و صبر کنید تا گوشت بپزد. سپس آب نارنج را نیز به آن اضافه و 30دقیقه دیگر صبر کنید.

3. برای درست کردن سس کمی کره را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید. خلال پرتقال را در آن کمی تفت بدهید. شکر و رب نارنج را اضافه کنید و کمی نمک و فلفل بپاشید. زرشک را هم جداگانه تفت بدهید و زعفران را به آن اضافه کنید. وقتی سس آماده شد، آن را روی مایه بریزید و سپس مواد را روی خمیر‌ها قرار دهید و پنیر را نیز به میزان دلخواه به آن اضافه کنید. خمیر‌ها را در فر قرار دهید و تا آب شدن آن صبر کنید. برای اینکه خمیر‌ها دوباره حجم بگیرند آنها را با حوله یا سلفون بپوشانید و به‌مدت 15دقیقه در دمای اتاق قرار دهید.
 
4. خمیر را به ضخامت‌های کمتر از شش میلی متر از هم باز کرده و با کاتر گرد شیرینی در اندازه دلخواه جدا کنید. برای پخت نان پیتزا، قبل از آماده شدن مواد، فر را روی حرارت 230درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و سینی‌های پخت نان را در آن قرار دهید. پس از آماده شدن مواد پیتزا آنها را روی نان بگذارید و نان را هم داخل قالب قرار دهید. 10تا 15دقیقه صبر کنید تا نان شما برشته و طلایی شود.
 


خوراک لوبیای مکزیکی
 
 مواد لازم

  •  دو فنجان لوبیا سفید شسته شده
  •  دو فنجان لوبیا چشم بلبلی
  •  یک فنجان فلفل دلمه‌ای سبز خرد شده
  •  یک فنجان فلفل دلمه‌ای قرمز خرد شده
  •  یک فنجان ذرت
  •  یک عدد پیاز قرمز خرد شده
  •  نصف فنجان روغن زیتون،
  •  نصف فنجان سرکه
  •  دو قاشق غذا خوری عصاره لیمو ترش،
  •  دو قاشق غذا خوری شکر
  •  یک قاشق چای‌خوری نمک
  •  یک چهارم فنجان گشنیز خرد شده
  •  نصف قاشق غذاخوری زیره
  •  یک حبه سیر خرد شده
  •  نصف قاشق چای‌خوری فلفل سیاه
  •  سالسا یک فنجان
  •  پنیر چدار دو فنجان
 
 متفاوت و خاص!

طرز تهیه

1. لوبیاها را به‌مدت 8ساعت قبل از پخت خیس کنید. سپس آنها را به‌مدت یک ساعت در قابلمه‌ای بزرگ بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید. ذرت‌های نیم پز و منجمد را نیز در دمای اتاق قرار داده و پس از یخ زدایی، به‌مدت 15دقیقه در آب جوش بپزید. در ظرفی بزرگ، سالسا ، لوبیاهای پخته شده، ذرت، فلفل قرمز و سبز و پیاز قرمز خرد شده را با یکدیگر مخلوط کنید و روی آن پنیر ریخته و به‌مدت 10 دقیقه در فر با درجه حرات 170درجه سانتیگراد قرار دهید.
 
2. در ظرف کوچک دیگری، روغن زیتون، سرکه، عصاره لیموترش، شکر، نمک و فلفل، زیره، سیر و گشنیز را با یکدیگر مخلوط کنید و روی مواد بریزید و گرم سرو کنید.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان