ماهان شبکه ایرانیان

تقویت همکاری‌های دو جانبه چین و پاکستان در زمینه علم و فناوری

چین و پاکستان توافق کردند تا همکاری‌های دو جانبه خود را در زمینه علم و فناوری و تحت برنامه "کمربند و جاده" تقویت کنند.

تقویت همکاری‌های دو جانبه چین و پاکستان در زمینه علم و فناوری

به گزارش ایسنا و به نقل از اکونومیک تایمز، طرح "راه ابریشم جدید" یا طرح "یک کمربند و یک جاده"(Belt and Road Initiative)، یک طرح سرمایه‌گذاری در زیربناهای اقتصادی بیش از 60 کشور جهان و توسعه دو مسیر تجاری «کمربند اقتصادی راه ابریشم» و «راه ابریشم دریایی» است که توسط چین در سال 2013 ارائه شده است. پشتوانه این طرح قدرت صنعتی اقتصاد چین و توان سرمایه‌گذاری آن است.

چین و پاکستان توافقنامه‌ای را برای تقویت همکاری دوجانبه در زمینه علم و فناوری و در راستای طرح (Belt and Road Initiative) امضا کردند.

این توافقنامه در جریان نشست بین ممنون حسین رئیس جمهور پاکستان و وان گنگ وزیر علوم و فناوری چین در هجدهمین کمیته مشترک پاکستان و چین در زمینه همکاری های علمی و فناوری امضا شد.

حسین در این نشست اظهار کرد که استفاده از فناوری مدرن چینی، در پروژه‌های انرژی مرتبط باکریدور اقتصادی پاکستان و چین((CPEC، بحران انرژی پاکستان را کاهش داده و نقش کلیدی در رشد بلند مدت کشور ایفا می‌کند.

رئیس جمهور پاکستان در بیانیه‌ای اظهار کرد: ما همچنین علاقه مندیم از برنامه علمی و فناوری کشورهای چین و آسیای جنوب شرقی [CSA-STEP] بهره ببریم و همکاری اقتصادی مان را از طریق انتقال فناوری افزایش دهیم.

وزیر علوم و فناوری چین اظهار کرد: چین و پاکستان سابقه طولانی مدتی در همکاری در زمینه‌های مختلف از جمله علم و فناوری دارند.

وی پیشنهاد همکاری خود در تمام بخش‌هایی که پاکستان به پشتیبانی چین نیاز دارد از جمله صنعت دریایی، تنوع زیستی، انرژی‌های تجدید پذیر، ایجاد آزمایشگاه‌های علمی مشترک برای دانشمندان جوان و همکاری در زمینه تغییر آب و هوا به منظور بهبود منافع تمام انسان‌ها ارائه داد.

رئیس جمهور پاکستان همچنین  خاطر نشان کرد که تاکنون 17 پروتکل بر اساس توافقنامه چارچوب علم و فناوری میان دو کشور در سال 1976 امضا شده و پروتکل هجدهم در طی این دیدار امضا می‌شود.

"ممنون حسین"، رییس جمهور پاکستان، کشور خود و چین را "برادران آهنی" نامیده و اعلام کرده است که یک پروژه 50 میلیارد دلاری مشترک به نام کریدور اقتصادی پاکستان و چین(CPEC) آخرین نمونه از "همکاری اقتصادی عالی" بین این دو کشور بوده و هر دو کشور موافقت کردند تا روابط خود را در بخش علم و فناوری افزایش دهند.

کریدور اقتصادی پاکستان–چین، مجموعه‌ای از پروژه‌های زیرساختی است که هم ‌اکنون در سرتاسر پاکستان در حال احداث‌اند. ارزش اقتصادی آن در ابتدا 46 میلیارد دلار آمریکا بود اما اکنون به 54 میلیارد دلار رسیده‌ است. این طرح  قرار است با احداث شبکه‌های حمل‌ونقلی مدرن، تولید نیروگاه‌های انرژی و ایجاد مناطق ویژهٔ اقتصادی، زیرساخت‌های کشور پاکستان را به‌سرعت مدرن کند و اقتصاد آن کشور را قوت ببخشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان