ریحان گیاهی است علفی یکساله و معطر که ارتفاع ساقه آن تا 60 سانتیمتر می رسد. برگهای آن بصورت متقابل بیضوی و نوک تیز با کناره های دندانهدر می باشد . گلهای آن معطر و کوچک به رنگهای سفید، قرمز و گاهی بنفش مشاهده می شود . تخم آن سیاه و ریز است . برگ ریحان و سرشاخه های جوان آن به مصرف تغذیه می رسد. ریحان در ایران و افغانستان به طور خودرو می روید در اکثر نقاط دنیا کاشته می شود.
خواص داروئی ریحان:
چون ریحان بسیار معطر است بنابراین برای معطر ساختن غذاها از آن استفاده می شود ریحان از لحاظ قدیم ایران کمی گرم و خشک است .
1.دم کرده برگ ریحان اثر ضد تشنج درد مقوی و مدر است .
2.دم کرده برگ ریحان معالج سردردهای میگرن و عصبی است .
3.خوردن ریحان دستگاه هاضمه راتقویت می کند .
4.نوشیدن یک فنجان دم کرده ریحان نفخ و گاز معده را از بین میبرد .
5.برگ ریحان درمان کننده ناراحتی های حاصل از نیش حشرات است کافی است که محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ دهید خارش و درد را برطرف می کند.
6.جویدن برگ ریحان برای زخم های دهان مفید است .
7.جوشانده ریحان تب بر است .
8.دم کرده تخم ریحان مسکن است .
9.اگر تخم ریحان را بکوبید و با صمغ عربی مخلوط کنید داروی خوبی برای درمان اسهال است .
10.تخم ریحان برای رفع دل درد مفید است .
11.برگ ریحان اثر زیا کننده شیر دردو مادران شیر ده حتما باید از این گیاه استفاده کنند .
12.دم کرده دانه ریحان برای درمان ورم کلیه و ترشحات زنانه بکار می رود .
13.دم کرده برگ ریحان درمان کننده سرگیجه است .
14.برگ ریحان را همراه غذا بخورید در هضم غذا موثر است .
15.اگر گلدان ریحان را جلوی پنجره بگذارید حشرات و مگس را فراری می دهد و آنها ودر خانه نخواهند شد .
منبع:www. mahshar.com