مصرف برگ مو ضرری ندارد. تا حدی ملین است و یبوست را رفع میکند و یکی از پاککنندههای خوب برای معده و روده محسوب می شود.
در واقع تمامی میوهها و سبزیجات یا برگهای گیاهان خوراکی دارای ویتامینها و املاح مختلف بوده و ارزش سبزیجات را دارند اما اینکه برگ مو از نظر آهن، روی و ... حاوی چه مقدار است، هنوز در رابطه با آن کار نشده و اطلاعاتی در دست نیست. ضمن اینکه تا حدی نیز ترش بوده و این مزه حکایت از وجود مقداری ویتامین C در این برگ دارد. برگ مو معمولا به شکل دلمه مصرف میشود. میدانید که پختن و سرخ کردن سبزیجات و میوهها تا حدی سبب تغییر برخی از مواد آن میشود از جمله ویتامین C که در 80 درجه سانتیگراد به بالا میشکند؛ بنابراین، اگر برگ مو نیم تا یک ساعت پخته شود، برخی ویتامینها از جمله ویتامین C خود را از دست میدهد اما دیگر خواص آن به جای خود باقی میماند.
نکته دیگر مربوط به سمی است که به درختچه مو زده میشود. میزان مصرف برگ مو بستگی زیادی به نوع سم دارد زیرا بعضی از سموم به داخل برگ نفوذ نمیکند و با شستن از بین میرود اما برخی دیگر قابل نفوذ بوده و پاکشدنی نیستند. البته نوع سم از نظر مزه میوه و شکل آن قابل تشخیص نیست اما با دستگاههای خاص قابل تشخیص است. توصیه میشود افراد در درجه اول سعی کنند از برگ درختچههای موی خانگی استفاده کنند که به آنها سم نزده باشند، در ضمن توجه به این نکته نیز لازم است که مصرف یک یا دو بار دلمه برگ مو در سال حتی اگر برگ مو آغشته به سموم نفوذپذیر هم باشد، آسیبی به بدن نخواهد رساند اما اگر اینگونه سموم روی میوه و سبزیجاتی باشد که ما دایما در حال مصرف آن هستیم میتواند آسیبرسان بوده و سبب سرطان شود. به همین دلیل توصیه میشود یا برگ مو را از اماکنی تهیه کنید که به آن سم نزده و ایمن هستند یا مصرف آن را به یک تا دو بار در سال محدود کنید.
منبع:www.salamat.com