ماهان شبکه ایرانیان

دانشمندان چینی برای نخستین بار توانستند یک ذره را از زمین به فضا انتقال دهند

اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی، دانشمندان تصور می کردند دورنوردی (تله پورت) بر اساس فیزیک کوانتوم ممکن خواهد بود، اما ابزاری برای تست آن در اختیار نداشتند. از آن زمان تا به امروز، این فرایند به یکی از رویه های عادی در آزمایشگاه های اپتیک کوانتومی بدل شد و حتی سال گذشته، دو تیم به صورت مستقل توانستند نخستین تله پورت کوانتومی را خارج از آزمایشگاه انجام دهند.

دانشمندان چینی برای نخستین بار توانستند یک ذره را از زمین به فضا انتقال دهند

اوایل دهه 1990 میلادی، دانشمندان تصور می کردند دورنوردی (تله پورت) بر اساس فیزیک کوانتوم ممکن خواهد بود، اما ابزاری برای تست آن در اختیار نداشتند. از آن زمان تا به امروز، این فرایند به یکی از رویه های عادی در آزمایشگاه های اپتیک کوانتومی بدل شد و حتی سال گذشته، دو تیم به صورت مستقل توانستند نخستین تله پورت کوانتومی را خارج از آزمایشگاه انجام دهند.

این آزمایش، نخستین انتقال فوتون از زمین به فضا در فاصله چند صد کیلومتری است

حال محققین چینی چند گام به جلو برداشته و نخستین تله پورت بین زمین و فضا را انجام دادند. این تیم تحقیقاتی توانست یک فوتون را از زمین به ماهواره ای در فاصله 500 کیلومتری انتقال دهند. این ماهواره که Micius نام دارد، یک گیرنده نوری به شدت قدرتمند است که می تواند حالات کوانتومی فوتون های ارسالی از زمین را هم شناسایی کند. Micius به منظور انجام آزمایشات کوانتومی از جمله در هم تنیدگی، رمزنگاری، و دورنوردی به فضا پرتاب شد.

انجام عملیات تله پورت به عنوان نخستین نتایج آزمایشات فوق گزارش شده است. این گروه نه تنها توانستند نخستین ذره را از زمین به فضا انتقال دهند، بلکه اولین شبکه کوانتومی بین زمین و ماهواره را برقرار ساخته و رکورد مسافت انتقال فوتون های در هم تنیده را نیز جابجا نمودند.

تیم چینی می گوید تله پورت در فاصله دور، یکی از اجزای بنیادین در پروتکل هایی نظیر شبکه های کوانتومی گسترده و محاسبات کوانتومی توزیع شده به شمار می رود. آزمایشات قبلی در مسافت هایی حدوداً 100 کیلومتری انجام شده بود، چون فوتون ها در فیبرهای نوری زمینی در فواصل طولانی از بین می روند.

کسب این موفقیت، دانش مهندسی خارق العاده چینی ها را به نمایش می گذارد که توانستند به چنین دقتی دست یابند، در حالی که ماهواره با سرعت بسیار زیاد در مدار زمین می گردد. در ادامه، این تیم قصد دارند نخستین آپ-لینک زمین به ماهواره را برای انتقال ایمن و دقیق داده برقرار سازند، که گامی بزرگ در جهت دستیابی به اینترنت کوانتومی گسترده به شمار می رود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی