ماهان شبکه ایرانیان

تجلی با شکوه اراده مردم میثاق مجدد با نظام اسلامی

در انتخابات سال گذشته ریاست جمهوری در آمریکا فقط ۴۸ درصد واجدان شرائط و در انتخابات اخیر پارلمانی انگلستان در حدود ۵۵ درصدودر انتخابات عمومی اخیر فرانسه تنها۶۹ درصد شرکت کردند در حالی که در ایران در هفتمین انتخابات ریاست جمهوری حدود ۹۰ درصد شرکت داشتند.

در انتخابات سال گذشته ریاست جمهوری در آمریکا فقط 48 درصد واجدان شرائط و در انتخابات اخیر پارلمانی انگلستان در حدود 55 درصدودر انتخابات عمومی اخیر فرانسه تنها69 درصد شرکت کردند در حالی که در ایران در هفتمین انتخابات ریاست جمهوری حدود 90 درصد شرکت داشتند.

هفتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که در دوم خردادماه گذشته برگزار گردید، از جهات و ابعاد گوناگونی قابل بحث و بررسی است که در این مدت در وسائل ارتباط جمعی و از طرف شخصیتها و مسؤلان بلندپایه کشور تا حدودی در اطراف آنها بحث و اظهار نظر شده است. شماره سوم این مجله پیش از برگزاری انتخابات زیرچاپ رفته بود از این رو طرح این موضوع به این شماره موکول گردید.

اینک که تحلیف رسمی ریاست جمهوری و پایان قانونی دوره ریاست جمهوری منتخب قبلی را در پیش رو داریم جا دارد به برخی از نکات برجسته و روشن هفتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به اختصار بپردازیم:

1 - اقدام صدا و سیما در برگزاری بحث و گفتگو با نامزدهای ریاست جمهوری چه به صورت منفرد و چه به صورت مشترک اقدام قابل تحسین و تجربه موفقی بود که در روشن ساختن دیدگاهها و برنامه های نامزدهای محترم در زمینه های مختلف: سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و.... نقش بسیار مؤثری داشت و موضع گیریهای آنها را در زمینه های مختلف - به تعبیر امروزی- شفاف تر می ساخت.

بینندگان و شنوندگان صدا و سیما با ملاحظه پاسخهای نامزدها به پرسش های تخصصی و علمی و عمیق کارشناسان، به خوبی می توانستند دیدگاههای آنها را درک و آنها را باهم مقایسه کنند به طوری که گاهی الصاق عکسها و پوسترهای یکسان و تکراری بعضی از نامزدها -که اسراف گونه به نظر می رسید و موجب پرسشها و ابهامها و بدبینیهایی در مورد منابع هزینه های گزاف و سنگین آنها می شد- زاید به نظر می رسید.

2 - نظم و آرامش حاکم بر انتخابات در روز رای گیری نشانه ثبات سیاسی کشور و نمایانگر فرهنگ بالای ملت شریف ایران و نزاکت سیاسی قابل تحسین آنها بود، در پرتو چنین ثبات و آرامش بود که انتخابات به این گستردگی بی هیچ مساله ای برگزار گردید، فراموش نکنیم که تقریبا بعد از یک هفته از انتخابات ریاست جمهوری در کشور ما در جریان انتخابات پارلمانی در یکی از کشورهای اسلامی بیش از دویست نفر کشته شدند و دولت حاکم مدتی گرفتار بحران و تشنج اجتماعی و سیاسی بود.

3 - رای بسیار بالای مردم شریف و انقلابی ایران به رئیس جمهوری منتخب که تحسین واعجاب محافل داخلی و خارجی را برانگیخت -به رغم تحلیل های غرض آلود یا ناآگاهانه برخی از تحلیل گران غربی- تنها نشانه محبوبیت چشم گیر رئیس جمهوری منتخب و جاذبه شعارهای انتخاباتی او نبود، بلکه بالاتر و با معناتر از آن، حضور مشتاقانه مردم در صحنه انتخابات بود که در واقع میثاق مجددی با نظام اسلامی بود. گرچه براساس بررسیهای به عمل آمده بیشترین آراء مربوط به جوانان بود اما منحصر به آنان نبود، بلکه قشرها و صنوف مختلف در سنین متفاوت در صحنه پرشور انتخابات حضور داشتند، نگارنده این سطور در یکی از شعب اخذ رای شخص آشنای سالخورده ای را مشاهده کرد که چندین سال است بر اثر سالخوردگی و ضعف اندام خانه نشین شده و کارها را به فرزندان خود واگذار کرده است، او آن روز با کمک و همراهی یکی از جوانان خانواده در پای صندوق رای حاضر شد و به کمک آن جوان مقدمات ثبت نام او به عمل آمد و رای خود را به صندوق انداخت. بی شک امثال او در این انتخابات کم نبودند.

4 - پیشگامی نامزدهای دیگر ریاست جمهوری در ارسال پیام تبریک به رئیس جمهوری منتخب و به دنبال آن اعلام تبریک گروهها و تشکل های طرفدار آنها، حرکت اخلاقی قابل تحسین دیگری بود. اصولا در جامعه ای که رقابت در آن برای «خدمت » باشد نه در جهت احراز «قدرت »، واگر نخبگان جامعه «عاشق خدمت » باشند و نه «تشنه قدرت » باید هم چنین باشد!.

5 - رای بیست میلیونی مردم شریف ایران به رئیس جمهوری منتخب، پشتوانه بسیار ارزنده ای برای ایشان در جهت اعتلای روزافزون اسلام و تحقق بخشیدن به عدالت اجتماعی، رفع تبعیض و پافشاری به قانونمندی و رشد معنوی و حرکت موفقیت آمیز به سوی آرمان های بلند انقلاب اسلامی است به ویژه آنکه گروهها، نهادها، تشکل ها و چهره ها و شخصیتهای بارز، وعده همکاری با دولت جدید را داده اند، این همه می تواند ابزار موفقیت دولت جدید باشد. امیدواریم واز درگاه خداوند متعال خواستاریم که دولت جدید در دوره چهارساله خود آن چنان کارنامه درخشان و چشم گیر در جهت سازندگی و اقتدار و استقلال هرچه بیشتر کشور و شکوفایی اقتصادی همراه با معنویت از خود به جای گذارد که در هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تعداد شرکت کنندگان و رای دهندگان در انتخابات بسیار بیشتر از این دوره باشد!.

آمین

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان