متخصصان همواره تاکید دارند که تمام میوهها را در فصل خودشان میل کنیم. یعنی این که میوه فصل زمستان را تنها در فصل زمستان و میوه فصل تابستان را در فصل تابستان میل کنیم زیرا بدن انسان به شکلی طراحی شده که باید هر میوه را به فصل خودش دریافت کند. البته ایجاد تنوع در رژیم غذایی کار مطلوبی است از آن جهت که با خوردن انواع میوهها میتوان سلامت بدن را تضمین کرد. ضمن این که هر میوه خواص مخصوص به خود را دارد و نمیتوان میوهای را جایگزین میوه دیگر کرد.
گلابی و تاثیر آن بر چربی خون، قند خون و مغز انسان
Credit: hiamag
مطالعات انجام شده ثابت کرده است انسان با خوردن یک عدد گلابی در روز میتواند به مقدار 20 درصد فیبر بدن خود را تامین کند و همانطور که همهی ما میدانیم فیبر از ملزومات بدن است و با کم شدن فیبر، بدن با مشکل جدی مواجه میشود. با دریافت فیبر میوه گلابی میتوان قند خون را در افرادی که به بیماری دیابت مبتلا شدهاند پایین آورد. از این رو متخصصان به افراد دیابتی توصیه میکنند که میوه گلابی را در برنامه غذایی خود قرار دهند. البته خواص این میوهی لذیذ به این جا ختم نمیشود زیرا افرادی که به چربی خون و یا همان کلسترول خون مبتلا هستند نیز باید روزی یک عدد گلابی میل کنند تا چربی خون آنها به مقدار قابل ملاحظهای پایین آید. میوه گلابی یک نوع داروی ضد کلسترول است و طی بررسیهای انجام شده معلوم شده است که در میوهی گلابی نوعی ماده معدنی خاص به نام «برن» وجود دارد. این مادهی معدنی باعث بهبود عملکرد مغز میشود و دیگر این که «برن» باعث میشود که پیامهای عصبی مغز بهتر انتقال یابند.
انگور و تاثیر آن بر رفع اختلال حواس و کاهش فشار خون در انسان
Credit: Serving Joy
انگور را باید از منابع اصلی پتاسیم به شمار آورد چون با خوردن این میوه فشار خون بدن انسان به مقدار قابل ملاحظهای پایین میآید. افراد میانسال و سالمند باید خوردن میوهی انگور را جدی بگیرند زیرا از آن جایی که انسان با پا گذاشتن به سن دچار اختلال حواس میشود با قرار دادن میوهی انگور در برنامه غذایی خود میتواند تا حدود زیادی از بروز این عارضه جلوگیری کند. یکی دیگر از خواص پتاسیم این است که اجازه نمیدهد انسان دچار اختلال حواس و یا همان حواسپرتی و فراموشی شود. انگور از آن دسته میوههایی است که از بروز سرطان نیز جلوگیری میکند زیرا این میوهی خوشمزه سرشار از آنتی اکسیدان است و خواص آنتی اکسیدان بر کسی پوشیده نیست. آنتی اکسیدان از به وجود آمدن سلولهای سرطانی جلوگیری میکند.
آلو و تاثیر مثبت آن بر افراد کم خون
Credit: Eating Richly
میوهی شگفتانگیزی به نام آلو وجود دارد که اجازه نمیدهد فرد به بیماری کم خونی دچار شود. افراد به خصوص زنان اگر میخواهند که 20 درصد از آهن بدنشان تامین شود روزی صد گرم آلو میل کنند. بیماری کم خونی اغلب در افراد گیاهخوار پدیدار میشود زیرا این افراد با محروم کردن خود از انواع غذاها بدن خود را با فقر آهن مواجه میکنند. به همین دلیل، خوردن این میوه برای این دسته از افراد الزامی است. آلو از آن دسته میوههایی است که سرشار از پتاسیم است. افرادی که مدام فشار خون خود را بالا و گاهی پایین مشاهده میکنند باید آلو را در ظرف میوهی خود قرار دهند تا کمتر به بیماری فشار خون مبتلا شوند. خوردن دو تا سه عدد از این میوه در روز برای این گونه بیماران توصیه میشود. از سوی دیگر، اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که مدام با یبوست دست و پنجه نرم میکنید باید میوهی آلو را در برنامهی غذایی خود قرار دهید تا از شر یبوستهای مکرر خلاصی یابید.
هلو و تاثیر آن بر افراد مبتلا به یبوست
Credit: Veggie
با خوردن یک عدد هلوی متوسط در روز، میتوانید هشت درصد از فیبر مورد نیاز بدن خود را تامین کنید. از طرف دیگر، با تامین فیبر بدن میتوانید یبوست خود را از بین ببرید. همچنین با تامین هشت درصد فیبر بدن خود میتوانید از بروز بیماریهایی همچون کلسترول بالای خون و انواع بیماریهای قلبی جلوگیری کنید. یک خبر خوش برای افرادی که به بیماریهای لثه مبتلا شدهاند این است که با خوردن یک عدد هلو در روز میتوانید بیماری خود را درمان کنید زیرا بیماریهای لثه بر اثر کمبود ویتامین ث به وجود میآیند و میوه هلو سرشار از ویتامین ث است. این افراد برای بهبود بیماری خود نباید خوردن این میوه را فراموش کنند. یک هلوی سی و چهار میلی گرمی میتواند تمام ویتامین ث بدن را فراهم و تمام نیاز روزانه بدن به این ویتامین را برطرف کند.
انبه و تاثیر آن بر تنظیم فشار خون
Credit: Care2
با خوردن 650 گرم انبه میتوانید فشار خون خود را تنظیم کنید. افرادی که به بیماری فشار خون مبتلا هستند با خوردن این مقدار از انبه در روز میتوانند 33 درصد نیاز روزانه بدن خود به پتاسیم را تامین کنند. همانطور که گفتیم پتاسیم باعث تنظیم فشار خون میشود. خوردن میوهی انبه به افرادی که دچار فقر آهن هستند و به بیماری کم خونی مبتلا شدهاند توصیه میشود. انبه همچنین سرشار از نوعی آنتی اکسیدان قوی است. این آنتی اکسیدان قوی بتاکاروتن نام دارد که باعث درمان بیماریهای کم خونی و فقر آهن میشود. این میوهی خوشمزه از بروز سرطان رحم در زنان جلوگیری میکند. میوهی انبه دارای کریپتوگزانتین است. ترکیب این ماده با ماده بتاکاروتن باعث جلوگیری از سرطان رحم میشود.
انجیر و ارتباط آن با جلوگیری از پوکی استخوان
Credit: Focus Magazine
کمتر میوهای یافت میشود که دارای نوعی ماده غذایی به نام کلسیم باشد. کلسیم اغلب در شیر و لبنیات یافت میشود اما میوهی انجیر سرشار از کلسیم است. افراد با خوردن سه عدد انجیر در روز میتوانند 21 درصد از کلسیم مورد نیاز بدن خود را تامین کنند. با تامین کلسیم مورد نیاز بدن خود از بروز بیماری پوکی استخوان تا حدود زیادی جلوگیری کنید. میوه انجیر به افرادی که از یبوست رنج میبرند توصیه میشود زیرا این میوه ارزشمند سرشار از فیبر است. برای درمان یبوست خود انجیر را در برنامه غذایی خود قرار دهید. این میوهی خوشمزه باعث درمان بیماری کمخونی هم میشود زیرا مقدار زیادی آهن در این میوه یافت میشود. به همین دلیل به افرادی که از کمبود آهن و کلسیم رنج میبرند میوه انجیر توصیه میشود.
منابع: rivertea، skymetweather