ماهان شبکه ایرانیان

ته‌چین جدیدالولاده

ته‌چین قارچ و بادمجان؛ شکل مدرنی از یک غذای سنتی   در میان غذاهای سنتی که برای مهمانی‌ها مناسب‌ترند، ته‌چین پای ثابت است و البته بیشتر مواقع با مرغ تهیه می‌شود

ته‌چین جدیدالولاده

ته‌چین قارچ و بادمجان؛ شکل مدرنی از یک غذای سنتی
 

در میان غذاهای سنتی که برای مهمانی‌ها مناسب‌ترند، ته‌چین پای ثابت است و البته بیشتر مواقع با مرغ تهیه می‌شود. اما این غذا انواع و اقسام متعددی دارد: ته‌چین گوشت، ماهی و ... در این مقاله طرز تهیه ته‌چین قارچ و بادمجان را آموزش می دهیم. لابد پیش خودتان می‌گویید از اسمش پیداست که ته چین خوشمزه‌ای از آب نمی‌آید. اما اشتباه می‌کنید‍! محض امتحان هم که شده، این ته‌چین را به روشی که در این مقاله می‌خوانید، طبخ کنید و البته از ارزش غذایی‌اش هم غافل نمانید.

مواد لازم (برای 4 نفر)

برنج

2 لیوان

480 کیلوکالری

ماست

1 لیوان

55 کیلوکالری

تخم‌مرغ

3 عدد

300 کیلوکالری

قارچ

2 لیوان

50 کیلوکالری

بادمجان ‌حلقه‌شده

2 لیوان

50 کیلوکالری

پیاز

1 عدد

20 کیلوکالری

روغن

5 قاشق‌غذاخوری

450 کیلوکالری

نمک و زعفران

به میزان دلخواه

صفر

آب لیموترش

به میزان دلخواه

صفر

زرشک

به میزان دلخواه

صفر

طرز تهیه :
بادمجان و پیاز را به طور جداگانه با کمی روغن سرخ کنید. قارچ‌ها را نیز خرد کنید و با کمی نمک و آب لیموترش تفت دهید. برنجی را که از قبل خیس کرده‌اید، آب‌کش کنید و مایع ته‌چین را که از مخلوط ماست، تخم‌مرغ، نمک و زعفران تهیه شده، با آن آغشته کنید و در ظرفی نچسب، مقدار یک‌سوم این مخلوط را بریزید. حالا حلقه‌های بادنجان را چیده و روی‌شان را با قارچ، پیاز سرخ شده و زرشک بپوشانید و سپس بقیه برنج را بریزید. درب ظرف را بگذارید و غذای‌تان را روی حرارت ملایم بگذارید تا کاملاً مغزپخت شود.
این غذا تقریباً 1400 کیلوکالری انرژی دارد که در صورت برش دادن آن به 10 قسمت مساوی، هر قطعه دارای 140 کیلوکالری خواهد بود. البته معمولا هر نفر به یک برش قناعت نمی‌کند و بنابراین میزان انرژی دریافتی آن به 280 کیلوکالری نیز خواهد رسید.

ته‌چین جدیدالولاده

خواص برنج
 

هر 5 قاشق غذاخوری سرصاف برنج پخته یک واحد غلات به حساب آمده و 80 کیلوکالری انرژی دارد. البته نوع قهوه‌ای آن پر فیبر است؛ به طوری که خوردن 150 گرم برنج قهوه‌ای پخته شده 8 درصد از نیاز روزانه به فیبر را برای بزرگسالان تأمین می‌کند، اما در کشور ما بیشتر برنج‌هایی که در دسترس هستند از نوع بدون سبوس بوده و کاملاً تصفیه شده‌اند. بنابراین بهتر است که به همراه سایر سبزیجات از سبزیجات برگ سبز خرد شده گرفته تا سبزیجاتی مثل لوبیا سبز، قارچ و... آماده مصرف شود. به این ترتیب، اندیس گلایسمی آن کاهش یافته و بنابراین دیرتر گرسنگی به شما دست خواهد داد. بعضی‌ها تصور می‌کنند که تنها برنج است که آنها را چاق می‌کند و موجب شکم آوردن می‌شود، در حالی که کل انرژی دریافتی در صورتی که بیش از نیاز روزانه باشد، زمینه‌ساز بروز چاقی و برآمدگی شکم است.

خواص ماست
 

در لبنیات، بعد از اسم شیر، همیشه نام ماست می‌آید؛ آن هم به دلیل ارزش تغذیه‌ای فراوانی که به آن نسبت داده می‌شود. در هر لیوان این ماده غذایی که یک واحد لبنیات محسوب می‌شود، 8 گرم پروتئین وجود دارد و بنابراین کسانی که گوشت نمی‌خورند، بهتر است حتماً ماست را در برنامه غذایی‌شان بگنجانند. نکته دیگر در مورد این ماده غذایی، کلسیم و به نسبت مناسب فسفری است که دارد. لازم است همین‌جا ذکر کنیم که تناسب مناسب این دو ماده معدنی به جذب بیشتر کلسیم کمک می‌کند. نکته دیگر اینکه هر چه ماست کم چرب‌تر باشد، کلسیم موجودش قابل جذب‌تر بوده و از نظر میزان این ماده معدنی دچار نقصان نیست. بنابراین توصیه می‌شود که انواع کم چرب آن را در سبد غذایی خود قرار دهید. حتما می‌دانید که فیبر حرکت مواد زاید را در روده بزرگ افزایش می‌دهد؛ پس برای‌تان جالب است این را هم بدانید که برخی باکتری‌های مفید موجود در ماست نیز حکم فیبر را دارند. بنابراین یک جایگزین مناسب برای افرادی خواهند بود که نمی‌توانند رژیم غذایی پرفیبر را تحمل کنند.

خواص بادمجان
 

بادمجان منبع پتاسیم محسوب می‌شود، به طوری که در یک لیوان پخته این سبزی، 245 میلی‌گرم از این ماده معدنی وجود دارد که می‌تواند تا حدودی نیاز شما را تأمین کند. بنابراین نوع کبابی آن برای کسانی که فشار خون دارند، توصیه می‌شود. به علاوه منیزیم، مس و ویتامین‌های B1 و B6 از دیگر مواد مغذی موجود در این سبزی به حساب می‌آیند و می‌تواند به میزان 50 درصد از نیاز روزانه افراد به این مواد مغذی را تأمین کند. فقط تنها نکته‌ای که درباره این سبزی به چشم می‌خورد اگزالات فراوان آن است. بنابراین کسانی که سابقه سنگ کلیه آن هم از نوع اگزالاتی دارند، بهتر است که از خوردن زیاد آن به خصوص با فرآورده‌های لبنی جداً خودداری کنند.

همراه این غذا
 

این غذا ترکیبی از غلات، سبزیجات، لبنیات و گوشت است. بنابراین یک غذای کامل به حساب می‌آید. اما به دلیل فشردگی کالری‌ای که دارد، بهتر است آن را با یک بشقاب سالاد سبزیجات تازه و یا سبزی خوردن میل کنید. در ضمن، نوشیدنی‌تان نیز می‌تواند یک لیوان آب، آب‌میوه تازه و یا یک لیوان دوغ کم‌چرب و کم‌نمک باشد.

اگر فشار خون دارید
 

میزان نمک مصرفی‌تان را به حداقل برسانید و به جای آن، از انواع سبزیجات معطر مثل گشنیز خرد شده و حتی سیر تازه برای طعم دادن به غذای‌تان استفاده کنید. یادتان باشد که بادمجان نیز پتاسیم فراوانی دارد. البته به شما توصیه می‌کنیم که آن را کباب کنید و در لابه‌لای ته‌چین‌تان قرار دهید. به این ترتیب، میزان روغن مصرفی غذای‌تان نیز به حداقل ممکن می‌رسد.

اگر سنگ کلیه دارید
 

یک رژیم غذایی پر چربی، پرنمک و کم فیبر زمینه سنگ‌سازی را افزایش می‌دهد. بهتر است میزان پروتئین حیوانی غذای‌تان را نیز کمتر کنید؛ یعنی مرغ، تخم مرغ و ماست کمتری به ته‌چین‌تان بزنید زیرا پروتئین حیوانی، مقدار کلسیم، اگزالات و اسید اوریک ادراری را افزایش می‌دهد و موجب تشدید سنگ کلیه می‌شود.
منبع:www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان