ماهان شبکه ایرانیان

خواص سیب‌زمینی

سیب‌زمینی نوعی سبزی ریشه‌ای است که بیشتر به دلیل داشتن ویتامین‌ها و مواد معدنی‌ اهمیت دارد ولی به خاطر این که سیب‌زمینی، کربوهیدرات (قند) بالایی دارد، معمولا آن را به عنوان یک سبزی نشاسته‌ای می‌شناسند

خواص سیب‌زمینی
سیب‌زمینی نوعی سبزی ریشه‌ای است که بیشتر به دلیل داشتن ویتامین‌ها و مواد معدنی‌ اهمیت دارد ولی به خاطر این که سیب‌زمینی، کربوهیدرات (قند) بالایی دارد، معمولا آن را به عنوان یک سبزی نشاسته‌ای می‌شناسند. البته کربوهیدرات (قند) موجود در سیب‌زمینی جزو کربوهیدرات‌های پیچیده به حساب می‌آید که از نظر تغذیه‌ای در مقایسه با قندهای ساده بسیار مفیدند. به همین دلیل در بسیاری از کشورهای دنیا به عنوان یک غذا محسوب می‌شود و مواد غذایی دیگر در کنار آن سرو می‌شوند و تقریبا جای نان یا برنج را در رژیم غذایی می‌گیرد.
در کشور ما سیب‌زمینی در گروه غلات نیست و به اشتباه به عنوان سبزی‌ در کنار غذاها قرار می‌گیرد. یک سهم سیب‌زمینی معادل یک سیب‌زمینی متوسط با وزن 175 گرم است که حدود 160 کیلوکالری انرژی دارد. علاوه بر کربوهیدرات که بیشتر کالری سیب‌زمینی مربوط به آن است، هر واحد سیب‌زمینی 4 گرم پروتئین دارد که 2 برابر سایر سبزی‌هاست.
این ماده غذایی فسفر، منیزیم، منگنز و به خصوص پتاسیم بالایی دارد و بنابراین افرادی که دچار پرفشاری خون هستند، با محاسبه کالری می‌توانند از سیب‌زمینی به عنوان یک منبع پتاسیم در غذاهایشان استفاده کنند. البته سیب‌زمینی ممکن است تا حدی ترکیبات سمی نیز داشته باشد. این مواد هم در پوست وجود دارند و هم در مراحل نگهداری ممکن است تشکیل شوند. مصرف زیاد این ترکیبات می‌تواند بر سیستم ایمنی و عصبی تاثیر بگذارد. بنابراین سیب‌زمینی را نباید اصلا در برابر نور نگه داشت. لازم است حرارت محیط، بالای 10 درجه باشد زیرا کمتر از این دما ترکیبات سمی در سیب‌زمینی ایجاد می‌شود که به ویژه در ناحیه جوانه‌ها تجمع پیدا می‌کنند.

علاوه بر مواد مغذی‌ای که اشاره شد، سیب‌زمینی دارای ترکیباتی به نام فیتوکمیکال است که از بروز بیماری‌های مزمنی نظیر بیماری‌های قلبی - عروقی و انواع سرطان‌ها جلوگیری می‌کنند. به علاوه، سیب‌زمینی دارای ماده‌ای به نام کوکامین است که آثارش در پیشگیری از پرفشاری خون به اثبات رسیده است. یادتان باشد که سیب‌زمینی حتما باید به شکل پخته مصرف شود زیرا سیب‌زمینی خام دارای ترکیباتی است که فعالیت آنزیم‌های گوارشی را مختل می‌کنند. اما این عامل در اثر حرارت غیرفعال می‌شود و نمی‌تواند اثر سوء بگذارد. ضمن اینکه پختن سیب‌زمینی، نفخ آن را هم از بین می‌برد و بهترین روش پخت توصیه‌شده برای آن، تنوری کردن است که می‌تواند افت ارزش تغذیه‌ای سیب‌زمینی را به حداقل ممکن برساند.
منبع: www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان