تحقیقات تازه حاکی از آن است که گوشتهای فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس به سلامت قلب آسیب میرساند.
به گزارش هلثدینیوز، بررسیهای دانشمندان دانشگاه هاروارد نشان میدهد که چربیهای گوشت قرمز موجود در گوشتهای فرآوری شده عامل خطری برای بیماریهای قلبی است. واژه گوشت فرآوری شده به هر گوشتی اشاره میکند که با دودی شدن، نمک سود کردن و اضافه کردن مواد شیمیایی خاص و مواد نگهدارنده تهیه میشوند.همبرگر، سوسیس، کالباس و ژامبونها جزو گوشتهای فرآوری شده هستند. برای کاهش خطر حملات قلبی و دیابت افراد باید از مصرف زیاد گوشتهای فرآیند شده اجتناب کنند. به عنوان مثال نباید زیاد در وعدههای غذایی خود هاتداگ سوسیس و یا کالباس بخورند. بهتر است مصرف این غذاها نباید بیش از یک بار در هفته باشد.طبق تحقیقات دانشمندان دانشگاه هاروارد روی یک میلیون و دویست هزار نفر که نتایج آن در کنفرانس انجمن قلب آمریکا مطرح شد، مشخص شد 23 هزار و هشتصد نفر از این افراد دچار بیماریهای قلبی بوده و 2 هزار و دویست نفر هم به سکته مبتلا شده و 10 هزار نفر دیابت داشتند. محققان در این بررسی دریافتند که افرادی که گوشت قرمز فراوری نشده مصرف میکردند به طور قابل توجهی کمتر در معرض خطر بیماریهای قلبی و دیابت قرار داشتند. اما در هر حال خوردن گوشتهای فرآیند شده با افزایش خطر ابتلا به این دو بیماری ارتباط داشت. در واقع برای هر 50 گرم گوشت فراوری شده در هر وعده خطر بیماریهای قلبی تا 42 درصد افزایش مییابد و خطر دیابت نیز تا 19 درصد بالاتر میرود. به گفته محققان وجود نمک، مواد شیمیایی نگهدارنده و چربی دلیل ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت است. خوب است بدانیم که هم گوشتهای فراوری شده و هم سایر غذاها نظیر کره و پنیری که دارای چربیهای اشباع باشند با ابتلا به بیماریهای مزمن ارتباط دارند و باید در مصرف آنها محدودیت وجود داشته باشد.
بر اساس اظهارات محققان مرکز ملی سرطان آمریکا خطر سرطان روده بزرگ و سرطان ریه با افزایش مصرف غذاهای فرآیند شده و دارای چربی اشباع افزایش قابل توجهی مییابد. همچنین دریافت این غذاها احتمال ابتلا به سرطان پروستات را هم بالا میبرد. دریافت بیش از اندازه گوشت قرمز با افزایش خطر سرطان کبد و مری و سرطان حنجره همراه است. احتمال ابتلا به بیماریهای مثانه و سرطان استخوان هم با افزایش دریافت این غذاها بالا میرود.محققان اعلام کردند رژیم غدایی سرشار از سوسیس و کالباس خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را در مردان حدود 50 درصد افزایش می دهد . گروهی از پژوهشگران دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد ، عادت غذایی هزاران مرد را بررسی کردند و دریافتند در کسانی که زیاد سوسیس و کالباس مصرف می کنند ، احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم 46 درصد بیشتر از کسانی است که این مواد را کمتر مصرف می کنند . کارشناس علوم تغذیه توصیه میکنند که بهتر است این مواد غذایی از رژیم غذایی حذف یا حداقل بسیار کم شود. به گفته محققان بیشترین احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم مربوط به کسانی است که در هفته ، دو وعده یا بیشتر سوسیس و کالباس مصرف می کنند . در این بررسی میزان سیگار کشیدن ، چاقی ، میزان مصرف چربی و تحرک جسمانی هم مورد بررسی قرار گرفته و و پس از تعدیل این عوامل خطر مشخص شد که مصرف زیاد سوسیس و کالباس عامل مستقلی برای ابتلا به دیابت است.
منبع:www.salamat.com