انجیر میوه شیرینی است که حاوی مقدار زیادی هسته های بسیار ریز خوراکی می باشد. این میوه را می توان با پوست و یا بدون پوست میل نمود.
خواص درمانی و تغذیه ای انجیر:
یبوست: به طور کلی انجیر، حرکات دودی روده بزرگ را افزایش می دهد که به نوبه خود باعث خروج سریع مواد از بدن می شود. پزشکان انجیر و شربت آن را برای بیماران مبتلا به یبوست تجویز می کنند. انجیر به خصوص برای کودکان که تنها نیازمند یک ملین خفیف هستند، موثر است.
کم خونی: انجیر تازه و خشک حاوی آهن هستند. البته آهن موجود در انجیر از نوع «غیرهم» است که در مقایسه با آهن موجود در منابع حیوانی (گوشت)، دیرتر و کمتر جذب می گردد، بنابراین توصیه می شود که انجیر همراه با منبعی از ویتامین c مثل آب پرتقال مصرف شود تا آهن آن بهتر و بیشتر جذب شود. انجیر خشک، یک میان وعده خوب است که مصرف آن توسط دختران نوجوان گیاهخوار برای دریافت آهن توصیه می شود.
پوکی استخوان: انجیر خشک وآماده مصرف یک منبع بسیار خوب غیر لبنی کلیسم است. انجیر برای دختران نوجوان گیاهخواری که مواد لبنی نمی خورند، مفید می باشد.
انجیر حاوی مقدار بالایی از ویتامین های B2 , B1 و B6 می باشد. مصرف مقدار کافی از این میوه می تواند در کنترل سوخت وساز بدن و سلامت سیستم عصبی موثر باشد. انجیر منبع خوبی از پتاسیم است. این عنصر نقش موثری در کاهش فشار خون دارد. جایگزینی میوه هایی نظیر انجیر با شیرینی ها و غذاهای فرآیند شده در میان وعده سبب کاهش معنی داری در فشار خون می شود. یکی از نکات قابل توجه در مورد این میوه میزان بالای فیتوسترول است. فیتوسترول ها از جمله استرول های گیاهی هستند که بدون اینکه جذب شوند، از دستگاه گوارش عبور نموده و مانع جذب کلسترول می شوند. علاوه براین مصرف این ترکیبات سبب کاهش بروز برخی از انواع سرطان ها می شود در طب سنتی چینی، انجیر به عنوان حذف کننده سموم و درمان کننده جوش ها شناخته شد است. انجیر یکی از قلیایی ترین میوه ها است، بنابراین به متعادل ساختن حالت اسیدی بعد از مصرف زیاد گوشت و غذاهای فرآیند شده کمک می کند.
منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100