استان همدان تنوع غذایی زیاد است و علاوه بر انواع غذاهای رسمی که در عذاهای ایران آورده شده؛ برخی از انواع غذاهای محلی نیز رواج دارد. غذاهای محلی این خطه عبارتند از: کوفته همدانی،آش بروش ( boros )، تله کنجی(talakonji )، تاماشی، سرکوله و…. در اینجا با طرز تهیه آش آبغوره همدانی آشنا می شویم .
مواد لازم:
بلغور (از شب قبل )خیس خورده 1 لیوان
برنج خیس خورده نصف لیوان
لپه خیس خورده نصف لیوان
گوجه فرنگی 5-6 عدد پوست کنده و خرد شده
پیاز خرد شده 1 عدد
سیر 5-6 حبه خرد شده
گوشت چرخ شده و سرخ شده با 1 عدد پیاز رنده شده 250 گرم
آب 8 لیوان
سبزی آشی نیم کیلو
آبغوره نصف لیوان (بستگی به ذائقه ی خودتون داره)
رب گوجه فرنگی 1 ق غ پر
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
بلغور و برنج و لپه رو با آب می زاریم تا بپزه
وقتی خوب پخته شد گوشت و پیاز سرخ شده رو اضافه می کنیم و بعد از 10 دقیقه رب گوجه پیاز خام و سیر را
اضافه می کنیم و دوباره پس از 10 دقیقه سبزی آش و گوجه فرنگی و بلغور رو اضافه می کنیم
وقتی گوجه و سبزی پخت آش آماده است.
می تونید با آبغوره نوش جان کنید.