ماهان شبکه ایرانیان

روابط بین زوج ها

در روابط بین دو فرد معمولاً چهار مرحله ممکن است اتفاق بیفتد. اولین مرحله یی که در روابط بین یک زوج رخ می دهد مرحله ی عشق و علاقه است

روابط بین زوج ها
در روابط بین دو فرد معمولاً چهار مرحله ممکن است اتفاق بیفتد. اولین مرحله یی که در روابط بین یک زوج رخ می دهد مرحله ی عشق و علاقه است. در این مرحله طرفین رابطه تلاش می کنند تا با تمرکز بر علایق و خواسته های طرف مقابل، نیازهای عاطفی او را حدس بزنند و با برطرف کردن این نیازها و تهیه ی چیزهای مورد علاقه ی طرف مقابل شادی و شعف را به او هدیه کنند و به این طریق علاقه و عشق خود را به طرف مقابل نشان دهند. در این مرحله که به مرحله ی شور عشق مرسوم است عاشق برای معشوق خود حاضر به هر نوع از خودگذشتگی است .در این مرحله معمولاً احساسات حاکم است و نقاط ضعف طرفین توسط طرف مقابل دیده نمی شود یا بی اهمیت تلقی می شود یا حتی به عنوان خصوصیات منحصر به فرد و جذاب طرف مقابل شناسایی می شود. نقطه ضعف این مرحله غلبه ی احساس بر عقل و نقطه ی قوت آن تمرکز برخواسته ی طرف مقابل است.
مرحله ی دوم مرحله ی صمیمیت و دوستی است. در این مرحله طرفین به خواسته های همدیگر اهمیت می دهند و هنگامی که این خواسته از طرف مقابل به صورت کلامی و حتی غیرکلامی بیان می شود. فرد همه ی تلاشش را بکار می گیرد تا این خواسته ها را تأمین کند. در این مرحله روابط عقلانی تر می شود و فرد علاوه بر خواسته های طرف مقابل به خواسته های خود هم فکر می کند، ولی خواسته های طرف مقابل را در اولویت قرار می دهد. این مرحله برخلاف مرحله ی قبل بخصوص در روابط زوج های موفق طولانی تر است و شور احساسی عشق در این مرحله جایش را به روابط ملایم تر، ولی بادوام تر و منطقی تر می دهد. در این مرحله اگر زوج ها به روی خواسته های بیان نشده ی طرف مقابل تمرکز و سعی در برطرف کردن آنها کنند، می توانند به رابطه شان شور و هیجان و دوام آن را تضمین کنند.
در مرحله ی سوم طرفین تمرکز بیشتری بر روی خواسته ها و نیازهای خود دارند و اولویت نخست، نیازهای خودشان است. در این شرایط جمله ی «من انتظار دارم» زیاد به گوش می رسد و این مرحله تا زمانی که توقعات دو طرف مکمل و برطرف کننده ی نیاز طرف مقابلشان باشد ادامه خواهد داشت، ولی بسیار شکننده و صدمه پذیر خواهد بود. در این مرحله از شور و علاقه ی آنها بیشتر بر روی خواسته های خود متمرکز است تا طرف مقابل. میزان حساسیت ها و تنش ها بالا است و طرفین به نیازهای طرف مقابل کمتر اهمیت داده یا آن را در درجه ی دوم اولویت قرار می دهند. ادامه ی روابط در این مرحله متمرکز بر رفع نیازهای فرد توسط طرف مقابل است و میزان خواسته ها در این مرحله تشدید شده و گاه نیاز یک طرف به کلی نادیده گرفته می شود. در این حالت نیاز جدی به مداخله درمانی وجود دارد و این مرحله به مرحله ی جهنم روابط موسوم است و در صورت عدم بهبودی، به جدایی واقعی یا عاطفی ختم شده و احساسات از علاقه به بی احساسی یا انزجار و تنفر تبدیل می شود. زوج های خوشبخت و موفق می توانند با تمرکز بر روی مرحله ی قبل مانع از تجربه کردن این مرحله شوند.
مرحله ی چهارم مرحله ی بی احساسی است. در این مرحله طرفین هیچ اهمیتی به خواسته های طرف مقابل نمی دهند و کلاً به نیازهای طرف مقابل توجه نمی کنند. در واقع در صورت ادامه ی زندگی مشترک طلاق عاطفی رخ داده است. واکنش زوج های مشکل دار معمولاً به صورت واکنش منفی بروز می کند که این احساس براساس ترس از انتقاد و تنبیه شکل می گیرد و واکنش مثبت ،یعنی امید به مورد تحسین و تشویق قرار گرفتن.
منبع: هفت روز زندگی شماره(90)
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان