ماهنامه سفره ایرانی: کوفته از غذاهای معروف قدیمی و پرطرفدار است که در تهیه گونه های مختلف آن، سبزی های معطر و گوشت قرمز استفاده می شود. کوفته ها را بر پایه مواد سازنده خود به انواع مختلف تقسیم می شوند.
از آنجایی که در تهیه این غذا از مواد مغذی و پر کالری استفاده می شود، ارزش غذایی بالایی دارد. در تهیه این خوراک خوشمزه باید دقت کرد تا مزه واقعی خود را حفظ کنند و شکل گرد خود را از دست ندهند.
کوفته پنیری
میزان سرو: 4 الی 6 نفرمواد لازم:- روغن زیتون: 4 قاشق سوپ خوری
- گوشت (چرخ کرده): 450 گرم
- سیر (ریز خرد شده): 3 حبه
- تخم مرغ: 1 عدد
- پنیر پارمزان (رنده شده): یک دوم پیمانه
- ارگانوی خشک: یک سوم قاشق سوپ خوری
- برگ جعفری (خرد شده): 1 قاشق سوپ خوری
- پودر سوخاری: 1 پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- آب ولرم: یک دوم پیمانه
- پنیر ماتزرلا: 120 گرم
مواد لازم سس:- روغن زیتون: 2 قاشق سوپ خوری
- سیر (له شده): 2 حبه
- گوجه فرنگی (پوره شده): 850 گرم
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- شکر: 1 قاشق چای خوری
- ارگانوی خشک: یک سوم قاشق چای خوری
- پودر آویشن: یک دوم قاشق چای خوری
- رزماری خشک: یک سوم قاشق چای خوری
- فلفل قرمز (پودر شده): 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه:
1. روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید.
2. گوشت چرخ کرده، سیر، تخم مرغ، پنیر پارمزان رنده شده، برگ جعفری خرد شده، ارگانوی خشک، پودر آویشن، رزماری خشک، پودر سوخاری، نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید.
3. آب را اضافه کرده و ورز دهید. پنیر ماتزرلا را به ابعاد کوچک برش دهید و وسط هر گلوله گوشت یک برش پنیر قرار دهید و آنها را رول کنید.
4. آنها را در روغن زیتون داغ سرخ کنید. آنها را به سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی انتقال دهید و حدود 10 الی 12 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتی گراد (400 درجه فارنهایت) قرار دهید.
طرز تهیه سس:
روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. سیر له شده را حدود 1 الی 2 دقیقه در آن تفت دهید. بقیه مواد را اضافه کرده و حدود 9 الی 10 دقیقه تفت دهید. کوفته ها را از فر در آورید و سس را اضافه کنید و حدود 1 الی 2 دقیقه بپزید. سپس آنها را داغ سرو کنید.
کوفته اسپایسیمیزان سرو: 4 نفرمواد لازم:- گوشت گوسفندی (چرخ کرده): 400 گرم
- فلفل سبز (ریز خرد شده): 1 عدد
- پیاز (ریز خرد شده): 1 عدد
- سیر (له شده): 2 حبه
- تخم مرغ: 1 عدد
- تخم گشنیز (پودر شده): 2 قاشق چای خوری
- زیره (پودر شده): 2 قاشق چای خوری
- میخک (پودر شده): 1 قاشق چای خوری
- هل (پودر شده): 1 قاشق چای خوری
- پودر نارگیل: 1 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه (پودر شده): 1 قاشق چای خوری
- نمک: به مقدار لازم
- روغن زیتون: به مقدار لازم
مواد لازم سس:- روغن زیتون: 2 قاشق سوپ خوری
- پیاز (نگینی خرد شده): 1 عدد
- سیر (له شده): 2 حبه
- گوجه فرنگی (پوره شده): 400 گرم
- پودر کاری: 1 قاشق سوپ خوری
- زنجبیل (پودر شده): 1 قاشق چای خوری
- فلفل قرمز (پودر شده): 1 قاشق چای خوری
- ماست: 300 گرم
طرز تهیه:
1. ابتدا برای تهیه سس، روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید.
2. پیاز و سیر را در روغن تفت دهید. گوجه فرنگی پوست کنده و پوره شده، پودر کاری، زنجبیل و فلفل قرمز پودر شده را اضافه کرده و حدود 1 الی 2 دقیقه تفت دهید. ماست را اضافه کنید و حدود 10 دقیقه به پخت مواد ادامه دهید.
3. برای تهیه کوفته ها تمامی مواد را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کرده و به خوبی ورز دهید. گلوله هایی به اندازه گردو از مخلوط گوشت جدا کنید. آنها را در روغن زیتون سرخ کنید و سپس در سس قرار داده و اجازه بدهید حدود 10 الی 15 دقیقه بپزند. کوفته ها را با برگ جعفری خرد شده تزئین کرده و به همراه برنج سرو کنید.
پلوی کوفتهمیزان سرو: 4 الی 6 نفرمواد لازم پلو:- برنج: 2 پیمانه
- کره یا روغن: 2 قاشق سوپ خوری
- آب داغ: دو و یک دوم پیمانه
- نمک: 1 قاشق چای خوری
مواد لازم کوفته:- گوشت چرخ کرده: 350 گرم
- پیاز (رنده شده): 1 عدد
- نمک: 1 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه (پودر شده): 1 قاشق چای خوری
- روغن: 3 قاشق سوپ خوری
طرز تهیه:
1. کره یا روغن را گرم کنید و برنج را در آن تفت دهید. آب و نمک را اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید. اجازه دهید آب به جوش آید. پس از این که آب برنج کاملا کشیده شد، دم کنی روی آن قرار دهید و اجازه دهید روی حرارت ملایم دم بکشد.
2. برای تهیه کوفته ها، گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کرده و به خوبی ورز دهید. گلوله های کوچکی از مخلوط گوشت جدا کرده و در روغن داغ سرخ کنید. سپس به همراه پلوی دم کشیده سرو کنید.
کوفته نخودمیزان سرو: 4 نفرمواد لازم:- نخود (پخته): 2 پیمانه
- تخم کتان (پودر شده): دو و یک دوم قاشق سوپ خوری
- آب: 6 قاشق سوپ خوری
- پودر سوخاری: یک دوم پیمانه
- روغن زیتون: 1 قاشق سوپ خوری
- پودر سیر: یک دوم قاشق سوپ خوری
- پودر پیاز: 2 قاشق چای خوری
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- مرزه خشک: یک دوم قاشق چای خوری
- برگ ریحان خشک: یک دوم قاشق چای خوری (در صورت تمایل)
طرز تهیه:
1. نخود پخته را در غذاساز به صورت خمیر در آورید. تخم کتان پودر شده و آب را با هم مخلوط کرده و سپس به نخود اضافه کنید.
2. پودر سوخاری، روغن، پودر سیر، پودر پیاز، نمک، فلفل سیاه، مرزه و برگ ریحان خشک را اضافه کنید. مواد را به خوبی ورز دهید.
3. گلوله هایی به اندازه گردو از مواد جدا کنید. آنها را در سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی بچینید. کوفته ها را حدود 20 الی 25 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 225 درجه سانتی گراد (450 درجه فارنهایت) قرار دهید و بپزید.