ماهان شبکه ایرانیان

گریپ فروت و خواص آن

همه ما یا بهتر بگوییم اکثر ما گریپ فروت را می شناسیم. میوه ای از تیره مرکبات که شاید راجع به خواص مفید آن چیزهایی شنیده باشیم

گریپ فروت و خواص آن
همه ما یا بهتر بگوییم اکثر ما گریپ فروت را می شناسیم. میوه ای از تیره مرکبات که شاید راجع به خواص مفید آن چیزهایی شنیده باشیم. اگر هم چیز زیادی از آن ندانیم حداقل دیده ایم کسانی که پرفشاری خون دارند آب گریپ فروت را می نوشند و گاهی که ما خواسته ایم این میوه را بخوریم یا آبش را بنوشیم بزرگ تر ها به ما گفته اند که: «فشارت می افتد پائین ضعف می کنی!» این تنها خاصیت این میوه نیست بلکه مانند اکثر مرکبات ویژگی های شگفت انگیزی دارد که باعث می شود مصرف آن به حفظ سلامتی ما کمک کند. در این جا درباره خواص گریپ فروت می خوانید.
فواید:
1.سرشار از ویتامین «ث» و پتاسیم است.
2.منبعی غنی از فولات، آهن، کلسیم و سایر مواد معدنی می باشد.
3.انواع سرخ و صورتی آن انباشته از کاروتن یعنی زمینه ساز ویتامین A است.
4.فیبر گیاهی اش فراوان ولی مقدار کالری اش جزئی است.
5.دارای بیوفلاونوئید و شماری دیگر از مواد گیاهی است که از انسان در مقابل بروز سرطان و بیماری ها قلبی مراقبت می کنند.
مضرات:
1.امکان دارد در افراد حساس به مرکبات واکنش حساسیت زا ایجاد کند. گریپ فروت، میوه ای توپر، خوش طعم و مغذی است.
نصف گریپ فروت، افزون بر 50 درصد مقدار مجاز خوراکی توصیه شده (RDA) ویتامین C را در بردارد. همچنین 325 گرم پتاسیم، 25 میکروگرم فولات، 40 میلی گرم کلسیم و 1 میلی گرم آهن دارد. انواع سرخ و صورتی میوه یاد شده سرشار از بتاکاروتن است که بدن، آن را به ویتامین A تبدیل می سازد. یک فنجان حاوی گریپ فروت شیرین نشده (بدون شکر) به مقدار 95 میلی گرم ویتامین C (بیش از 150 درصد مقدار مجاز خوراکی توصیه شده) دارد، همچنین بسیاری از سایر مواد مغذی در چنین میوه تازه ای جای گرفته است. در گذشته، بسیاری از مردم، از خوردن گریپ فروت بدون شکر، به خاطر عصاره تلخ و ترش آن، خودداری می کرده اند، ولی به طور معمول با آمیختن آب گریپ فروت سرخ یا صورتی با سفید، مزه شیرین حاصل می شود. اگر آب پرتقال یا گریپ فروت را با هم درآمیزیم، نوشابه نیروبخشی پدید می آید که نیاز به شیرین کردن ندارد.
افرادی که از رژیم گریپ فروت پیروی می کنند، دچار کاهش وزن می شوند؛ اما این بدان جهت است که آن ها مواد غذائی دیگر را کم تر می خورند و این عمل به کاستی های غذائی می انجامد. حتی اگر این گونه باشد، گریپ فروت، میوه مفیدی برای متعادل ساختن وزن بدن شمرده می شود؛ و مقدار زیاد فیبر گیاهی اش، گرسنگی را فرو می نشاند. چنان چه می خواهید از وزن تان بکاهید، روزانه پیش از هر خوراکی، آن را بخورید تا جلوی پرخوری تان را بگیرد. در ضمن میان وعده ایده آلی به شمار می رود
جالب این که گریپ فروت سرشار از پکتین (الیاف گیاهی حل شدنی) است که به کاهش کلسترول خون کمک می کند. پژوهش های اخیر حاکی از آن است که میوه مورد بحث دارای مواد دیگری است که از بروز بیماری ها پیشگیری می کند.
دانستی های افزون تر درباره گریپ فروت
ترشی نشاط آور، پرآبی و کالری جزئی گریپ فروت توأم با ویژگی های مذکور موجب شده گریپ فروت، به صبحانه ای مورد علاقه و یکی از مواد خاص سالاد درآید. امکان دارد گریپ فروت از پیوند پرتقال و دارابی عمل آمده باشد. دارابی از مرکبات بسیار ترش، پردانه و پوست کلفت به حساب می آید. اما پرورش دهنده های گریپ فروت، طعم و بافت آن را بهبود بخشیده اند. به طور تقریبی از یک صد سال پیش، رشد انواع بی هسته ای این میوه آغاز شده و نتیجه این عمل منجر به تولید میوه ای آمیخته از تندی و شیرینی گردیده است. امروزه 80 درصد محصولات محلی، و نیمی از تولیدات جهانی میوه مورد بحث از ایالت فلوریدا حمل می شود. از آن جایی که گریپ فروت تنها زمانی چیده می شود که به طور کامل رسیده باشد، بنابراین نباید نگران باشید که کال آن به دست تان برسد. تحت برخی از شرایط رشد و نمو، پوست صورتی یا زرد میوه، بعد از رسیدن احتمالاً سبز می شود، اما به هیچ وجه از شیرینی اش کاسته نمی شود.

گریپ فروت و خواص آن

شیوه انتخاب گریپ فروت
سعی کنید گریپ فروت های گرد، صاف و سنگین را بردارید (چون آبدارند). گریپ فروت هایی که پوست شان زبر بوده، یا پفی و نرم، و یا یک طرفشان نوک تیزست، نامرغوب هستند.
گریپ فروت های براق که دو طرف شان اندکی صاف باشد، مرغوب ترند. رنگ حنایی یا سایر کاستی های پوستی گریپ فروت بی اهمیت است و در کیفیت میوه تأثیر ندارد.
روش نگه داری گریپ فروت
گریپ فروت را می توان تا یک هفته در دمای اتاق نگه داشت و در صورتی که به جای سرد کردن، آن را گرم کنید، پرآب تر می شود. چنان چه بخواهید میوه را به مدت زیادتری نگهدار کنید، باید آن را در جامیوه ای بگذارید و در این صورت بین شش تا هشت هفته سالم می ماند. قبل از آب گرفتن یا خوردن، گریپ فروت را در دمای اتاق قرار دهید.
منبع: مجله آموزشی خبری آشپزباشی / شماره 37
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان