مناسب‌ترین غذاها در دوران شیر‌دهی (۱)

بخش اول- مادر شدن، یکی از عنوان‌هایی است که به محض مادر شدن به هر زنی داده می‌شود و این عنوان مادام‌العمر و همیشگی است یعنی تا آخر عمر وی، مسئولیت مادری و مقام مادری برای او محفوظ می‌باشد.

مناسب‌ترین غذاها در دوران شیر‌دهی (1)

تحریریه زندگی آنلاین- گروه کودک سالم

 

 

مادر شدن، یکی از عنوان‌هایی است که به محض مادر شدن به هر زنی داده می‌شود و این عنوان مادام‌العمر و همیشگی است یعنی تا آخر عمر وی، مسئولیت مادری و مقام مادری برای او محفوظ می‌باشد، حتی اگر فرزندش به سن میانسالی برسد، اما او هنوز یک مادر است. فرزند او در بزرگسالی و حتی زمانی که میانسال می‌شود در نزد دیگران یک فرد بزرگسال است، اما در چشم مادر، همیشه یک بچه است زیرا فرزند اوست.

مادر شدن سرآغاز یک مسئولیت خطیر و طولانی می‌باشد. تغذیه یکی از موضوعات بسیار مهمی است که یک مادر باید از آن آگاهی کامل داشته باشد، زیرا تغذیه مادر، بر روی تغذیه فرزند او چه در دوران جنینی و چه زمانی که فرزند وی به دنیا می‌آید تأثیر مهمی دارد.

اغلب مادران از کم بودن شیر خود گله دارند و این امر یک مسأله جدی است، زیرا نوزاد تازه به دنیا آمده در چند ماهه اول زندگی فرد به جز شیر مادر، از چیز دیگری نمی‌تواند تغذیه شود. ترشح شیر مادر با آنچه که شما در طول روز می‌خورید و می‌نوشید ارتباط مؤثر دارد.

 تاثیر آب بر روی شیر مادر

نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز و در دوران شیردهی لازم است، اما برخی از مواد غذایی از عوامل مؤثر در تولید و ازدیاد شیر مادر هستند. غذاهای لاکتوژن‌دار می‌توانند در زیاد شدن شیرمادر مؤثر باشند. رساندن کالری کافی به بدن و همچنین تأمین مواد مغذی و مورد نیاز بدن می‌تواند در شیرآوری مؤثر باشد، اما مواد غذایی وجود دارند که حاوی ترکیباتی هستند که می‌توانند به فرآیند ترشح شیر کمک کرده و سبب ازدیاد شیرمادر شوند، این ترکیبات شامل: آرامبخش‌های طبیعی و گیاهی، استروئیدهای گیاهی، تریپتوفان و... می‌باشند.

از طرفی تأمین مواد معدنی مورد نیاز بدن و داشتن رژیم غذایی متعادل که دربرگیرنده تمامی مواد مغذی اعم از چربی‌ها می‌باشد می‌تواند به عملکرد بهتر سلول‌های عصبی و تولید و ترشح شیر کمک کند. در این‌جا بهترین مواد غذایی مناسب و مواد گیاهی که سبب تحریک و تولید شیرمادر می‌شوند را ذکر می‌کنیم:

 رازیانه

رازیانه یکی از شناخته‌شده‌ترین گیاهان در تولید و افزایش شیر مادران می‌باشد. رازیانه‌ حاوی ترکیباتی می‌باشد که می‌تواند سبب تغییرات هورمونی شود بنابراین این ترکیبات دارویی می‌تواند با تحریک تولید استروژن و پرولاکتین که در تولید شیر مؤثر هستند، سبب افزایش ترشح شیرمادر شوند.

رازیانه را می‌توان به صورت خام و یا پخته شده مصرف کرد می‌توان آن را بخارپز کرده و  یا در کره تفت داده و مصرف نمود. کارشناسان توصیه می‌کنند مصرف رازیانه به مدت دو هفته و یا یک هفته در میان انجام شود...

برای خواندن بخش دوم- مناسب‌ترین غذاها در دوران شیر‌دهی- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر