از موز، سیب و پرتقال خسته شدهاید؟ بازارهای محلی شما مقدار زیادی میوه سالم را در معرض نمایش میگذارند که میشناختهاید، اما اگر کمی دقت کنید برخی میوههای عجیب و جالب را در قفسهها پیدا میکنید. آنها اکثراً عجیبوغریب هستند چراکه آنها در خارج از کشورشان یا منطقهشان شناختهشده نیستند. ممکن است این میوهها بهاندازه زغالاختهای که در یخچالتان نگه میدارید مطمئن نباشند، اما امتحان کردن آنها و چشیدن طعمهای مختلف سرگرمکننده است. مصرف میوههای سالم همیشه خوب است. در ادامه با بنیتا همراه باشید.
کیوکاملون(Cucamelon)
کیوکاملون مانند هندوانهی ریز و کوچکی است که اصالتاً از مکزیک و آمریکای مرکزی میآید. همچنین این میوه با نامهای هندوانه خیاری ریز، هندوانه موشی، و یا خیار ریزترش مکزیکی شناختهشده است. کیوکاملون ترد و آبدار و دارای طعمی مانند ترکیب خیار و لیمو است. با اضافه کردن این میوه کمکالری به سالاد و یا سالسا میتوان میان وعدهای سالم تهیه کرد. کیوکاملون در ماههای تابستان و پاییز در دسترس است.
سیب شکری یا سیب دارچینی(Sugar apple)
سیب شکری معمولاً بر روی درختان مناطق گرمسیری از قبیل آمریکای جنوبی، جنوب مکزیک و جزایر کارائیب رشد کرده است. همچنین میتوان آن را در جنوب فلوریدا کاشت. بنابراین شما میتوانید سیب شکری را در برخی فروشگاههای خواربارفروشی پیدا کنید. سیب شکری منبع غنی فیبر، ویتامین سی و ویتامین ب6 است.
سیب شکری عموماً بهصورت خام خورده میشود(اما شما باید دانههای آن را بیرون بیندازید). یا دانهها را از آن جدا کنید و سیب شکری را با شیر و یخ در مخلوطکن با سرعتبالا ترکیب کنید. در ماههای پاییز دنبال سیب شکری بگردید.
کیوانو(Kiwano)
کیوانو بهعنوان خربزه شاخدار یا خربزه ژلهای نیز شناخته میشود که منشأ آن کالاهاری آفریقا است. امروزه این میوه در نیوزیلند نیز رشد میکند. طعم کیوانو مانند ترکیبی از خیار، موز و لیموترش است. کیوانو منبع غنی ویتامین سی، پتاسیم، ویتامین آ، منیزیم و آهن است.
قسمت بیرونی کیوانوی کاملاً رسیده، نارنجی روشن است. کیوانو مقدار زیادی دانه دارد که بهراحتی خورده میشوند، اما اگر دوست داشتید میتوانید آنها را حذف کنید. این میوه را میتوانید بهعنوان میان وعده بخورید یا با سالاد و سالسا مخلوطکنید.
دوریان(Durian)
دوریان میوهای متمایز با بویی غیرمعمول و افتضاح است. دوریان از جنوب شرقی آسیا میآید که بهعنوان پادشاه میوهها شناختهشده است. دوریانها منابع غنی ویتامینهای ب-کمپلکس، فیبر، پتاسیم و چربیهای سالم هستند. میوههای دوریان در تابستان در دسترساند. تکههای خام دوریان را بهصورت میان وعده یا بخشی از وعدهغذای اصلی بخورید.
مانگوستین(Mangosteen)
گاهی اوقات به مانگوستین، زانگو(xango) نیز میگویند که در درختان بخشهای گرمسیری آسیا رشد میکند. این میوه کلسیم، منیزیم و فیبر بالایی دارد. تکههای مانگوستین بهتنهایی شیرین هستند و میتوانند بهصورت خام بهعنوان میان وعده یا دسر خورده شوند. باید خیلی خوششانس باشید که مانگوستین تازه پیدا کنید، اما معمولاً در کمپوتهای میوه و سبزیجات نیز یافت میشوند.
میوه ستارهای(Star fruit)
جایگاه اصلی میوهی ستارهای جنوب شرقی آسیا است و با نامهای کارامبولا، بلایمبینگ یا مادن نیز شناخته میشود. این میوه طعمی ترش و شیرین دارد. میوهی ستارهای سرشار از ویتامین سی و فیبر است و کالری کمی دارد. میوهی ستارهای تازه در تمام سال در دسترس است. میوههایی را انتخاب کنید که رنگزردی دارند یا بگذارید میوههای ستارهای سبز در خانه برسند و زرد شوند. میوه ستارهای تکهتکه شده میتواند به سالاد یا اسموتیها اضافه شود، و یا خالی خورده شود.
میوه اژدها(dragon fruit)
میوه اژدها میوهای نسبتاً عالی، خاردار با سطح خارجی صورتی و سطح داخلی سفید و دانههای سیاه است. میوه اژدها بومی آمریکای مرکزی است. این میوه عطروطعم ملایمی دارد، و مناسب کسانی است که اهل ناخنک زدن هستند. میوه اژدها سرشار از ویتامین سی و بی است و کالری کمی دارد. میوه اژدها در تمام سال در دسترس است. هم میتوان آن را ساده خورد، هم با سالاد و اسموتی مخلوط کرد.
لایچی(Lychee)
لایچی(لیچی یا سرخالو) بومی چین و ویتنام است. این میوه منبع غنی ویتامین سی، ویتامین ب-کمپلکس و پتاسیم است. یک فنجان لایچی تازه حدود 125 کالری دارد. پوست قرمزش را بکنید تا به سطح سفیدش برسید که میتوان آن را بهطور خام خورد، یا به سالاد میوه و سالسا اضافه کرد. لایچی تازه در بهار در دسترس است، اما کمپوت لایچی در تمام سال وجود دارد. به خاطر داشته باشید کمپوتهای میوه اغلب حاوی کالری اضافی و شربت شکر هستند.
پوملو(pummelo)
پوملو یا گریپفروت چینی بزرگترین عضو خانواده مرکبات است و طعمی مانند گریپفروت دارد اما کمی شیرینتر. پوملو بومی جنوب شرقی آسیا و مالزی است. این میوه پتاسیم، ویتامین سی، فولات و کالری متوسطی دارد. یک فنجان پوملو فقط 72 کالری دارد. از تکههای پوملو برای تهیهی دسر و میان وعده خوشمزه استفاده کنید. در طول ماههای زمستان به دنبال پوملوی تازه باشید.
کاموکامو(Camu camu )
توتهای کاموکامو در جنگلهای بارانی آمازون در آمریکای جنوبی رشد میکنند. کاموکامو سرشار از ویتامین سی و همچنین لوتئین، بتا کاروتن، آنتیاکسیدان و چندین مواد معدنی است. پیدا کردن توت کاموکاموی تازه خارج از آمریکای جنوبی آسان نیست، اما پودر کاموکامو را میتوان به نوشیدنیها، آبمیوهها، ماست و اسموتیها اضافه کرد.