ماهان شبکه ایرانیان

وقتی چشم از حدقه بیرون می‌زند

دکتر محمدطاهر رجبی در گفت‌وگو با «جام‌جم» افزود: بیرون‌زدگی چشم‌ها در درجه اول موجب بروز اختلال در بستن چشم‌ می‌شود، به این معنی که چشم بیمار باز می‌ماند و در نتیجه دچار زخم قرنیه و عوارض ناشی از آن می‌شود

وقتی چشم از حدقه بیرون می‌زند
دکتر محمدطاهر رجبی در گفت‌وگو با «جام‌جم» افزود: بیرون‌زدگی چشم‌ها در درجه اول موجب بروز اختلال در بستن چشم‌ می‌شود، به این معنی که چشم بیمار باز می‌ماند و در نتیجه دچار زخم قرنیه و عوارض ناشی از آن می‌شود.
این عضو هیات علمی بیست و یکمین کنگره سالانه انجمن چشم‌پزشکی ایران گفت: فشاری که بر اثر بزرگی عضلات و بالا رفتن فشار پشت چشم بر عصب وارد می‌شود، می‌تواند باعث کاهش تدریجی دید و در نهایت از بین رفتن دید بیماران شود.
دکتر رجبی افزود: در نتیجه این بیماری موادی داخل عضلات یا چربی چشم رسوب می‌کند که باعث بزرگ شدن عضلات می‌شود. در نتیجه عصب بینایی که از میان عضلات عبور می‌کند، تحت فشار قرار می‌گیرد.
وی با اشاره به این‌که برخی از بیماران فقط چربی چشم‌شان بیشتر می‌شود، عنوان کرد: در این افراد نیز عصب بینایی تحت فشار قرار می‌گیرد و باعث کاهش دید می‌شود.
به گفته دکتر رجبی این بیماری می‌تواند مشکلات زیادی برای بیماران ایجاد کند.
وی در این باره توضیح داد: این بیماری در مراحل اولیه موجب بروز التهاب چشم شده که به صورت قرمزی پلک‌ها و کل چشم نمایان می‌شود. از دیگر مشکلاتی که بر اثر این بیماری ایجاد می‌شود می‌توان به اختلال در تخلیه مایعاتی که وارد چشم می‌شود، اشاره کرد.
به گفته این عضو هیات علمی بیست و یکمین کنگره چشم‌پزشکی ایران، علاوه بر بروز مشکلات ظاهری، درد، احساس وجود جسم خارجی و کاهش تدریجی دید از جمله مشکلاتی است که این عارضه می‌تواند برای فرد ایجاد کند.
درمانی برای بیرون‌زدگی چشم‌ها
دکتر رجبی با اشاره به این‌که درمان این بیماری 2 مرحله دارد، گفت: در مرحله اول که بیماری به صورت التهاب است، بیماران به صورت طبی درمان می‌شوند، اما نکته مهم برای این بیماران کاهش و درمان عوارض سطح چشم با استفاده از پمادها و قطره‌های چشمی است.
به گفته این فوق تخصص اکولوپلاستیک، باید اقداماتی صورت گیرد که چشم بیماران باز نمانده و اختلالی که در کمبود اشک دارند، جبران شود. همچنین بهتر است هنگام خواب، سر بیمار بالاتر باشد و از رژیم کم‌نمک نیز استفاده کند.
به گفته وی سیگار عامل تشدید بیماری است و به همین دلیل باید مصرف سیگار قطع شود.
دکتر رجبی افزود: فشار چشم این بیماران هم معمولاً افزایش می‌یابد و ممکن است دچار آب سیاه ‌شوند که در این شرایط نیز لازم است درمان‌های طبی یا جراحی‌های خاص داشته باشند. اگر بیمار دچار زخم قرنیه شد نیز باید درمان‌های مخصوص این بیماری را پیگیری کند.
وی درباره روش‌های جراحی این بیماری گفت: برای درمان این بیماری از جراحی‌هایی که به کمک آن فشار وارد بر چشم و عصب بینایی کاهش پیدا می‌کند، استفاده می‌شود.
پس از این‌که این فشار کنترل شد، اگر بیماردچار دوبینی یا اختلالی در حرکت یا عملکرد عضلات چشم‌هایش ایجاد شد، باید جراحی‌های مربوط به انحراف چشم، دوبینی یا اختلال حرکت انجام شود. در نهایت نیز درمان مشکلات پلک این بیماران که معمولاً به صورت عقب رفتن پلک و اختلال در بستن چشم است و می‌تواند باعث بروز زخم‌های قرنیه شود، آغاز می‌شود.
به گفته دکتر رجبی پس از این جراحی‌ها، می‌توان با انجام جراحی‌های زیبایی، ظاهر چشم‌ها را به حالت طبیعی برگرداند.
دکتر رجبی به تمام بیماران تیروئیدی توصیه کرد تحت نظر چشم‌پزشکی باشند که در این زمینه تخصص دارد و سلامت چشم‌ها را بررسی و کنترل کنند. حتی اگر بیمار خودش مشکلی حس نکند، باز هم لازم است تحت نظر چشم پزشک باشد.
بیست و یکمین کنگره سالانه انجمن چشم‌پزشکی ایران از امروز تا 26 آبان در مرکز همایش‌های رازی تهران برگزار می‌شود و در آن آخرین دستاوردهای چشم پزشکی ارائه خواهد شد.
منبع:جام جم آنلاین
ارسال توسط کاربر محترم سایت : hasantaleb
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان