به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی به انتشار تصاویری از جنگ یمن پرداخته و نوشته آمریکا و انگلیس همدستان دولت عربستان سعودی در ارتکاب جنایات جنگی در این کشور فقیر عربی هستند.
ائتلافی به رهبری عربستان سعودی از فروردین ماه سال 1394 کشور یمن را با هدف بازگرداندن قدرت به «عبد ربه منصور هادی»، رئیسجمهور مستعفی یمن هدف حملات سنگین هوایی قرار داده است.
این حملات، به نابودی زیرساختهای یمن و گسترش فقر و بیماری در آن کشور منجر شده است. سازمان دیدهبان حقوق بشر بارها از آمریکا، انگلیس، فرانسه و دیگر کشورها خواسته تا زمان بررسی حملات عربستان در یمن، فروش اسلحه به ریاض را تعلیق کنند. این کشورها تاکنون توجهی به این درخواستها نکردهاند.
نیویورکتایمز نوشته سازمان جهانی بهداشت و سازمان یونیسف در بیانیهای غیرمعمول اعلام کردهاند که یمن در آستانه قحطی قرار دارد و 60 درصد جمعیت آن نمی دانند که وعده بعدی غذایشان را باید از کجا تأمین کنند.
این روزنامه، در ادامه با انتشار تصاویری از این جنگ به روایت برخی از حقایق آن پرداخته است.
«هر 5 دقیقه یک کودک در یمن، جانش را از دست میدهد.»
تصویر بالا متعلق به «بوثینا» دختری 4 یا 5 ساله در یمن است. او تنها بازمانده خانوادهای است که در بمباران هفته گذشته عربستان سعودی همگی جان باختند.
دیدهبان حقوق بشر بارها گزارش داده که حملات عربستان سعودی، جرائم جنگی هستند و دولت آمریکا به دلیل حمایتهای اطلاعاتی و تسلیحاتی از ریاض، در این جنایات سهیم است.
از هر 3 نفر در یمن، دو نفر نمیدانند وعده بعدی غذایشان را از کجا باید بیاورند.
عربستانیها، علاقهای ندارند تصاویری مانند کودک بالا به نام «علا»، منتشر شود. این عکس را تیم «برنامه جهانی غذا»، دو روز قبل از مرگ «علا» به دلیل ابتلا به سوء تغذیه حاد گرفته است.
روزانه 5000 یمنی به وبا مبتلا میشوند.
سعودیها به درستی میگویند که در حال ارسال کمکهای فروان به یمن هستند، اما بمباران غیرنظامیان و کشتن آنها از گرسنگی را نمیتوان با ارسال پانسمانهای بعد از حمله، توجیه کرد.
فاجعه یمن، از دوران باراک اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا آغاز شد. او ضمن اعلام کمکهای اطلاعاتی و لوجستیکی به عربستان تلاشهایی ناکام برای مهار این جنگ داشت. ترامپ، اما، از زمان ورود به کاخ سفید از سیاستهای خام و جنگطلبانه «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان استقبال کرده است.