آش خشکبار یکی از غذاهای محلی در استان همدان است.
مواد لازم:
سبزی آش یا سبزی تره کوهی نیم کیلو
عدس نصف پیمانه
نخود یک پیمانه
لوبیا یک پیمانه
گوشت با استخوان 200 گرم
پیاز یک عدد
برگه زردآلو نصف پیمانه
آلبالو خشکه نصف پیمانه
برگه هلو نصف پیمانه
آلوی ترش خشک نصف پیمانه
رشته آشی
نمک، فلفل، زردچوبه، به میزان
سرکه 2 تا 3 قاشق غذاخوری
شیره انگور (سوغات ملایر) به اندازه
پیاز یا نعنا یا سیر داغ برای تزیین
طرز تهیه:
حبوبات را از شب قبل خیس میکنیم. خشکبار را نیز قبل از پخت خیس میکنیم. گوشت یا قلم را با حبوبات و پیاز و فلفل و زردچوبه در آب میپزیم. در بیست دقیقه آخر خشکبار و سبزی را به آبگوشت اضافه کرده و بهم میزنیم. اگر لعاب آش کم بود دو تا سه قاشق غذاخوری برنج اضافه میکنیم. رشته آشی را نیز اضافه میکنیم. در آخر سرکه را با شیره اضافه میکنیم. اگر شیره موجود نبود بجای آن کمی شکر به سرکه اضافه میکنیم. روی آش را با پیاز و تعنا و سیر داغ تزیین میکنیم.