سرطان یکی از ترسناکترین و همچنین پرهزینهترین بیماریهای شایع در میان مردم جهان شده است. هرچند با پیشرفتهای زیاد در فنّاوری، بیشتر سرطانها تقریباً قابلدرمان شده اند ولی هنوز سرطانهایی هم وجود دارند که قابلدرمان نیستند؛ بنابراین برای شما باید همانقدر که از این بیماری ترس دارید تلاش بیشتری بهمنظور پیشگیری از این بیماری هم مهم باشد. از جمله راه های پیشگیری از سرطان میتوانیم به ورزش که در مورد آن قبلاً صحبت کردهایم و همچنین استفاده از مواد غذایی مناسبتر همانند پروبیوتیک اشاره کنیم. هنگامیکه از پیشگیری صحبت میکنیم، در میان همه روشها، پیشگیری توسط وعدههای غذایی و هر آنچه میخوریم یکی از مهمترین راههای پیشگیری از سرطان است. ما نمیتوانیم اثرات آنچه را که میخوریم انکار کنیم. غذایی که میخورید بر روی تمام بدن شما تأثیر میگذارد و بسیاری از غذاها میتواند عامل اصلی سرطان در انسانها باشد. شما باید این غذاها را با غذاهایی که بهسلامتی شما کمک کنند عوض کنید؛ بنابراین بنیتا برای شما ده مورد از غذاهایی که احتمال سرطان را افزایش میدهد، لیست کرده است. با ما در دو قسمت همراه باشید.
روغنهای هیدروژن
Credit: toptenscentral
شماره ده مضرترین غذاهای برای بدن شما متعلق به روغنهای هیدروژنه است. ما در مورد مضرات این روغنها، میتوانیم فهرستی را برای شما تهیه کنیم که اثرات منفی آن بر روی سلامتی شما هرروزه آپدیت و بهروز میشود و این لیست هیچوقت پایان نخواهد یافت. این روغنهای ساخته دست بشر هستند، میتوانیم به آنها روغنهای سمی بگوییم. مضرات این روغنها به علت کارخانهای بودن و همچنین استفاده از ترکیبهای شیمیایی خطرناک است که ثمره آن شده است یک ترکیب شیمیایی مرگبار که برای مصرفکننده آنکه انسانها هستند ثمرهای جز بیماریهای خطرناک همانند سرطان به ثمر میآورد. این روغنها معمولاً در اثر استفاده از کاتالیزورهای خاص شیمیایی (کاتالیروز مادهای است که میتواند باعث تغییر در واکنشهای شیمیایی شود و بهصورت پایدار در محصول باقی بماند) بهصورت نیمه مایع و حالتجامد باقی میمانند. کاتالیزورهایی که استفاده میشوند معمولاً نیکل، آلومینیوم و پلاتین و دیگر ترکیبهای سنگین مشابه هستند. حضور این کاتالیست ها بیشتر از آنکه مفید باشند برای روغنهای هیدروژنه مضر است، تصور این را بکنید که پلاستیک بهوسیله ای مادهای ترکیب شود که دیگر در هزار سال آینده تجزیه نشود! جهانی پر از پلاستیک خواهیم داشت. این روغنها نسبت به سایر روغنها معمولاً دارای ویسکوزیته بالاتری هستند، ویسکوزیته بالا را میتوان با عسل مقایسه کرد، حرکت این روغن در معده شما بهکندی است، کند بودن حرکت باعث تولید آنزیمهای بیشتر برای مصرف این روغنها میشود و از طرفی موجب افزایش دمای معده میشود. افزایش دمای معده باعث سرطان میگردد.
چیپس (سیبزمینی سرخشده)
Credit: toptenscentral
بله شاید باورتان نشود ولی در رتبه نهم غذاهای خطرناک، چیپسهای خوشمزه هستند. خطر ابتلا به سرطان با خوردن چیپس بهشدت افزایش مییابد، این مواد غذایی بهصورت متداول در روغنهای هیدروژنه سرخ میشوند، اگر شانس داشته باشید این روغنها سالمتر شوند و در نمک غوطهور میشوند و شور میشوند، نمک هم یکی از عوامل سرطانی در بدن انسان است. شما یک ترکیب که بتوانید دو عامل مهم سرطان را، نمک و روغنهای هیدراته را وارد بدن خودتان کند را هرروزه ممکن است بخورید، بدون آنکه دقتی در مضرات آن کرده باشید. علاوه بر این تحقیقات نشان داده است که مواد در دمای بالای پخت؛ ترکیبات مضر همانند اکریل امید (Acrylamide) تولید میکنند. اکریل امید یکی از مواد شیمیایی است که در سیگار هم وجود دارد و عامل اصلی سرطان در سیگار هست؛ بنابراین وقتی چیپسهای خوشمزه در روغن داغ پخته میشود، علاوه بر روغن و نمک، اکریل امید هم تولید میکند. این محصولات کارخانهای یکی از پرمصرفترین محصولات جهانی هستند، به همین دلیل است هرروز میزان سرطان بدون هیچ هشداری بالا میرود. همانطور که نسبت به خوردن چیپسها بیتوجه هستیم، سرطان را به بدن خودتان وارد میکنید.
ذرت بوداده مایکروفری
Credit: toptenscentral
یکی از روزمرگیها و اثرات پیشرفت در صنایع غذایی بشر، تهیه غذاهای گرم خودتان توسط دستگاه مایکروفر است که میتوانید با استفاده از آن میتوانید از هدر دادن زمان خودتان برای پختوپز اجتناب کنید و غذای خودتان را زود تهیه کنید و از آن لذت ببرید. عجله ما در زندگی باعث شده است که با یک دستگاه اشغال زندگی کنیم، انقدر عجله داریم که یادمان رفته است زمان خودمان را در مقابل مضرات ناشی از پختوپز زود معاوضه کردهایم. پاپ کرن یا همان ذرتهای بوداده که بهوسیله این دستگاهها تولید میشود معمولاً یکی از خوشمزهترین میان وعدهها است. دانههای کوچکی که در اثر برخورد امواج پف میکنند و خوشمزه میشوند. ولی دلتان میخواهد بدانید همین دانههای فراوریشده با امواج در خودشان مادهای به نام اسید پرفلوئوراکتانوئیک (perfluorooctanoic acid) در خودش دارد که یکی از پتانسیلهای تولید سرطان است. همچنین کره استفادهشده در این ترکیبات همان کرههای سابق نیستند و کرههای فراوریشده هستند که دارای ترانس بالایی هستند. این دو ترکیب از مواد سرطانزا هستند که شما باید از آنها دوریکنید. چاره چیست؟ تا جایی که میتوانید از ماکروویو برای پخت ذرتهای بوداده استفاده نکنید و بهسلامتی خودتان بیشتر از زمانی که برای درمان سرطان باید بدهید، اهمیت دهید. کمی بهسلامتی خودتان همفکر کنید.
گوشتهای فراوریشده
Credit: toptenscentral
گوشتهای فراوریشده یکی دیگر از غذاهای کارخانهای است که شاید لذیذتر از آن باشد که لحظهای در هنگام خوردن آنها به مضراتش فکر کنید. ما برای شما میگوییم این مواد غذایی بهقدری مضر هستند که سازمان بهداشت جهانی این مواد غذایی را بهعنوان یکی از مواد سرطانزا در جهان معرفی کرده است. گوشت فراوریشده یک اسم است فقط، فرایندهایی که انجام میشوند شامل دودی کردن، تخمیر و نمک زدن، سرخ کردن در دمای بالا هستند. هرکدام از این مراحل بهشدت سرطانی بودن این مواد میافزاید. عادیترین محصولاتی که بهعنوان فراوردههای گوشتی میخوریم شامل سوسیس، کالباس، هاتداگ، ژامبون، بیکن است که در تحقیقات جدید این مواد بهعنوان پتانسیلهای بالای سرطان پروستات و لوزالمعده شناختهشدهاند؛ بنابراین برای یک زندگی سالم لازم است کمی تغییر در غذاهای خودتان به وجود آورید. شما میتوانید از این غذاها اجتناب کنید و بهجای این محصولات فراوریشده از میوهها و سبزیها که دارای مواد مغذی سالم هستند استفاده کنید که بدن شمارا در برابر این بیماری حفظ کند
گوشت قرمز
Credit: toptenscentral
سالهای سال است که دانشمندان و محققان غذایی استفاده از گوشت قرمز را برای انسان مضر و تقریباً بهصورت کاربرد محدود مجاز میدانند. گوشت قرمز قبل از فرآوری بهصورت گوشت تیرهرنگ دیده میشود. گوشت گاو، گوشت بره بهطورمعمول در این ردهبندی قرار میگیرند. چنین گوشتهایی در رده برترین مواد سرطانزا شناختهشدهاند. یکی از موادی که در گوشت قرمز وجود دارد Neu5Gc است، این ماده نوعی قند است که توسط برخی از سلولهای بدن مصرف میشود. ولی مشکل از جایی شروع میشود که سلولهای ایمنی و سیستم ایمنی بدن آن ترکیب را بهعنوان یکی از مواد اضافی در بدن شما شناسایی میکند و شروع به نابودی این ترکیب میکند. این فعالیت در طول زمان باعث افزایش فعالیت سیستم ایمنی بدن میشود و باعث التهاب در داخل بدن میشود و این کار باعث تحریک سلولها و اختلال در رشد آنها شود که آغازی برای سرطان است. با مصرف گوشت قرمز شما احتمال مبتلا شدن به سرطانهای پستان، پانکراس شوید. شما نباید این گوشتها را کامل قطع کنید ولی باید مصرف کردن آن را محدود کنید و بهجای این گوشتها از گوشت ماهی و مرغ استفاده کنید تا از اثرات منفی آن در امان باشید.
همراه ما در قسمت بعدی باشید. سالم بمانید.