دبیرستان فیروز بهرام (تاسیس 1311 خورشیدی) یکی از دبیرستانهای قدیمی و زرتشتی شهر تهران واقع درخیابان میرزا کوچک خان است و به یادگار فیروز بهرامجی بیکاجی، فیروز بهرام نام گرفتهاست.
از مشاهیر این دبیرستان میتوان به افراد زیر اشاره کرد:
سیّد حسین نصر (ریاست دانشگاه شریف)
پرویز شهریاری (ریاضی دان و از چهره های ماندگار)
عزّت الله نگهبان
کمال الدین جناب(فیزیکدان)
حسنعلی منصور (نخستوزیردوران پهلوی)
جواد منصور
هوشنگ نهاوندی (وزیر علوم و ریاست دانشگاه تهران در دوران پهلوی)
ایرج افشار (ریاست کتابخانه ملی ایران و مرکز اسناد دانشگاه تهران)
ابراهیم ویکتوری (پژوهشگر فضایی، نویسنده )
هژبر یزدانی (سرمایه دار مشهور در دوران پهلوی )
بوذرجمهر مهر (پزشک و نماینده مجلس)
احمد شاملو(شاعر)
محمد نوری (خواننده)
مسعود برزین (روزنامه نگار و رئیس سابق رادیو و تلویزیون ملی ایران)
بیژن جلالی (شاعر)
سروش حبیبی (مترجم)
مهرداد بهار (نویسنده و پژوهشگر)
پیشینه
دبیرستان فیروز بهرام از دهش رادمنش بهرامجی بیکاجی به یادگار از فرزندش فیروز که در آغاز شهریور 1274هجری خورشیدی (1895 میلادی) در هندوستان زاییده شده و در هشتم دیماه 1294 (1915) جهان را بدرود گفتهاست بنام دبیرستان فیروز بهرام نامگذاری گردید. این دبیرستان در 18 اردیبهشت 1311 خورشیدی بر روی زمین انجمن زرتشتیان پایه گذارده شد و به سرپرستی نیک اندیش اردشیر کیامنش و به رهنمونی و دستیاری ارباب کیخسرو شاهرخ آغاز و انجام و در دوم دیماه همان سال گشایش یافت.
به هنگام ورود به ساختمان دبیرستان، سنگ مرمرینی که در سینه دیوار جای گرفته است، توجه را جلب میکند. این سنگ به طول تقریبی 1/5 متر و عرض 1متر است و در آن متن زیر با خط نستعلیق حک شده است:
اهورا
این دبیرستان که از دهش رادمنش بهرامجی بیکاجی بیادگارِ فرزند روانشادش فیروز که در آغاز شهریور 1274 خورشیدی برابر 22 آگست 1895 میلادی در بمبئی زاییده شده و در هشتم دیماه 1294 برابر با 29 دسامبر 1915 جهان را بدرود گفته است، بنام دبیرستان فیروز بهرام در 18 اردیبهشت 1311 خورشیدی بر روی زمین انجمن زرتشتیان پایهگذارده شده و بسرپرستی نیک اندیش اردشیر کیامنش ساخته و به رهنمونی و دستیاری این بنده آغاز و انجام و در دوم دیماه 1311 خورشیدی گشایش یافته برای برخورداری نونهالان و پاس و پایندگی جاویدانی به انجمن زرتشتیان تهران برگزار شد.
معماری
طرح این مدرسه از جعفرخان معمارباشی است که از اسلوبهای هخامنشی استفاده کرده است. معماری این اثر همچون کاخ شهربانی و سردر باغ ملی تلفیقی از معماری اروپایی و معماری کهن ایرانی است.
بازسازی
در سال 1375 خورشیدی این دبیرستان با یاری ارباب فریدون و ارباب مهربان زرتشی ، و با همت آقای رستم فرخنده و همیاری انجمن زرتشتیان تهران ، زیر نظر سازمان میراث فرهنگی کشور به طور کامل بازسازی شد.
جشن هشتاد سالگی
در 7 دی ماه1391، جشن هشتاد سالگی بنیان گذاری فیروز بهرام در تالار این دبیرستان برگزار شد.در این جشن تعداد زیادی از مدیران ،استادها،کارمندان، دانش آموختگان پیشین و دانش آموزان این دبیرستان حضور داشتند.
امکانات
در حال حاضر این دبیرستان مجهز به کتابخانه، تالار گردهمایی، آزمایشگاههای فیزیک و شیمی، سیستم های صوتی،تصویری و کامپیوتری پیشرفته است.کارگاه رایانه آن در سال 1392 بازسازی و بازگشایی شد.
کتابخانه:کتابخانه فیروزبهرام حدود 2500 جلد کتاب دارد و موضوعات گوناگونی چون علوم ریاضی و فیزیک ، ادبیات ،فلسفه ، هنر و رمان را شامل میشود.قسمتی در این کتابخانه به نگهداری نشریات داخلی منتشر شده در دبیرستان ، پایان نامه و تحقیقات دانشجویان رشته های معماری و مرمت آثار تاریخی با موضوع دبیرستان فیروزبهرام اختصاص داده شده است. این کتابخانه در سال 1377 با دهش مهربان و گلی فرهنگی و بنامگه روانشاد مهربان رستم فرهنگی بازگشایی شد.