ماهان شبکه ایرانیان

۶ دلیل رایج برای نداشتن انگیزه

افراد بسیاری در زندگیشان از کمبود انگیزه ضربه می‌خورند. اگر شما فکر می‌کنید یکی از این افراد هستید با بنیتا همراه باشید.

افراد بسیاری در زندگیشان از کمبود انگیزه ضربه می‌خورند. اگر شما فکر می‌کنید یکی از این افراد هستید با بنیتا همراه باشید.

داشتن انگیزه باعث کنترل و حفظ رفتار‌های خاصی می‌شود. خوردن شکلات٬ ورزش کردن٬ درس خواندن و مطالعه کردن٬ دوری از دخانیات و نوشیدنی‌های الکلی٬ همه‌ی این‌ها رفتار‌هایی هستند که به انگیزه نیاز دارند. هر فردی در زنگی خود فقدان انگیزه را حس کرده است . اما انجام کارهایی مانند خیره شدن به صفحات کتاب٬ بی میلی به درس خواندن٬ تمیز نکردن خانه و  نرفتن به باشگاه ورزشی فقط چون حس و حال انجام دادن آن‌ها را ندارید٬ نشانه‌های فقدان انگیزه در شما هستند.

برای همه‌ی افراد مشکل نداشتن انگیزه می‌تواند اثرات بسیار زیان‌باری بر زندگیشان داشته باشد٬ اثراتی مانند افت تحصیلی٬ از بین رفتن روابط عاطفی٬ از دست دادن دوستان٬  تنزل مقام در شرکت از جمله‌ی پیامد‌های نداشتن انگیزه هستند. اما اولین قدم برای یافتن راهی که بتواند سلامتی روحی و روانی این افراد را به آن‌ها بازگرداند٬ پیدا کردن علت بی‌انگیزگی است.

در ادامه رایج‌ترین علل ایجاد بی‌انگیزگی در افراد را به شما معرفی خواهیم کرد:

افسردگی (Depression)
یکی از رایج‌ترین نشانه‌های دپرس شدن٬ آنهدونیا (anhedonia) یا فقدان حس لذت بردن٬ نام دارد. به خصوص افرادی که پیش از آن بسیار از زندگی لذت می‌بردند. دپرس شدن می‌تواند موفقیت تحصیلی و پیشرفت کاری را نابود کند. درمان آن به طور کلی اثر بسیار مثبتی بر ایجاد انگیزه و مفید بودن در زندگی خواهد داشت.

 

راه های مبازره با بی انگیزگی

ترس از شکست

بسیاری از مردم جنوب آسیا در خانواده‌هایی با دیدگاه کمال‌گرایی بزرگ شدند و این دیدگاه به کودکان آموزش می‌دهد که اشتباهات به معنی شکست است و این دیدگاه باعث نابودی آدم می‌شود زیرا باعث ایجاد ترس از اشتباه و در نهایت ترس از شکست می‌شود. بسیاری این افراد تمام مراحل انجام کار را با این ترس سپری می‌کنند٬ اما بخش عمده‌ی آن‌ها برای فرار از این ترسشان دست به انجام کار‌های بزرگ نمی‌زنند و به دنبالبرداشتن قدم‌های کوچک و کم ریسک هستند.

اعتماد به نفس پایین
افرادی که اعتماد به نفس کمی دارند به این باور اعتقاد دارند که آن‌ها توانایی انجام کار‌ها و رسیدن به موفقیت را ندارند. این کمبود اعتماد به نفس به نوعی خود تخریبی هم هست. آن‌ها کمترین تلاش ممکن را برای رسیدن به خواسته‌هایشان می‌کنند و با اولین لغزش از ادامه‌ی تلاش ناامید خواهند شد. این افراد همواره خود را به خاطر شکست‌ها و عدم موفقیت‌ها سرزنش می‌کنند و یا برای توجیه شکست‌ها تقصیر را گردن دیگران می‌اندازند اما از پذیرفتن مسئولیت شکست و تلاش برای جبران آن در حراس اند.

 

راه های مبازره با بی انگیزگی

بی علاقگی 
بعضی از وظایف و فعالیت‌ها برای شما هیچ جذابیتی ندارند٬ این طبیعی است که درس یا فعالیتی را که دوست ندارید را با بی میلی انجام دهید٬ اما وقتی این بی علاقگی تبدیل به یک مشکل پیشرفته هواهد شد که تمام فعالیتی را که دوست ندارید را انجام دهید و این به مرور باعث می‌شود نسبت به تمام فعالیت‌ها بی تفاوت و بی میل شوید و حس شور و هیجان خود را به مرور زمان سرکوب کنید. برای مثال برای دانش‌آموزان این مشکل باعث عدم تمایل به درس خواندن می‌شود و در نهایت باعث افت تحصیلی خواهد شد.

عادت به پشت گوش انداختن
تعلل و پشت گوش انداختن در شرایط متفاوتی اتفاق می‌افتد. مانند ترس ٬ اضطراب و حس در هم شکستن.  تعلل ممکن است تبدیل به یک عادت شود و این پیام را به دیگران خواهد داد که شما فردی هستید که انگیزه‌ای برای موفق شدن ندارید.

استرس
استرس باعث از نادیده گرفته شدن  بخش زیادی از احساسات و دانایی و اطلاعاتمان می‌شود. در واقع زمانی که استرس به سراغتان می‌آید شما نمی‌توانید درست فکر کنید و درست تصمیم بگیرید و بسیاری از افراد برای جلوگیری از استرس کارهایشان قبل از رسیدن به لحظات پایانی فرصتشان انجام می‌دهند برخی دیگر به دنبال ایجاد علاقه در فعالیت پیش رویشان هستند. کمبود خواب یکی دلایل مهم ایجاد استرس است. استرس به طرز غیرقابل باوری باعث بی‌انگیزگی می‌گشود.

 

راه های مبازره با بی انگیزگی

ورزش کردن٬ استراحت کردن در میان کارهای خسته‌کنند٬ تغذیه‌ی مناسب٬ داشتن ساعات خواب منظم و کافی در بهبود خلق و خوی افراد فاقد انگیزه می‌تواند بسیار موثر و مفید باشد. یادمان باشد که با کم کردن موانع ٬ با امگیزه بودن کاری آسان‌تر خواهد بود.

پیدا کردن علت بی‌انگیزگی راهی بسیار خوب و مفید برای از بین بردن آن است اما همیشه این ریشه‌یابی کار راححت و آسانی نیست و برای جلوگیری از اشتباه پیشنهاد می‌کنیم حتما به یک متخصص مراجعه کنید. 

 


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان