قاووت، که در لهجه کرمانی به آن قُووِتو میگویند، از سوغاتیهای شهرهای مختلف ایران از جمله کرمان است که قدمتی طولانی دارد. این پودر خوراکی که در واقع باید آن را نوعی شیرینی به حساب آورد در انواع مختلفی تولید میشود و طعمهای متفاوتی دارد. یک نوع آن ترکیب نخود، نارگیل و شکر است، نوع دیگر به جای نخود از پسته استفاده میشود. اما معروفترین و کاملترین نوع قووتوی کرمان قهوهای رنگ است و معمولاً شامل قهوه، شکر، تخم خرفه، خشخاش، جو، بذر کتان، گشنیز،، روپاس، سیاهدانه، جدوا، هل باد، هل رسمی، موردانه، کنجد، تخم کاهو میباشد.برخی از این مواد را برشته کرده و سپس آنها را مخلوط و آسیاب میکنند.
برای تهیه قاووت مخلوطی از آرد نخودچی ، پودر قند ، هل ، تخم گشنیز ، رازیانه ، تخم خرفه ، سیاه دانه ،تخم کتان ، قهوه و تخم کاهو استفاده می شد و با اضافه کردن پودر پسته و بادام و مغزها به قاووت از مادر نوزاد هم پذیرایی میکردند.
امروزه نوع آماده قاووت در بازار یافت میشود و کمتر کسی خود آنرا تهیه میکند .
برای تهیه قاووت رنگی با طعم های متفاوت، میتوان ادویه ها و مواد افزودنی به آرد نخودچی و پودر قند را جداگانه اضافه کرد .اگر به آرد نخودچی و پودر قند ، پودر پسته فراوان اضافه کنید سبز رنگ میشود . برای رنگ قهوه ای پودر کاکائو و یا قهوه اضافه کنید . با اضافه کردن پودر رازیانه و یا دارچین و سیاه دانه و هل و تخم گشنیز … رنگ ها و طعم های متفاوتی را در قاووت ایجاد کنید.