ماهان شبکه ایرانیان

نماینده مجلس افغانستان:

بخش مهم مشکل "مهاجران افغانستانی" در ایران حل شد

یک نماینده مجلس افغانستان آموزش کودکان پناهجو این کشور را از مهم ترین دغدغه های آنها دانست و گفت : با مساعدت ایران و تسهیل روند برخورداری کودکان مهاجر افغان از نظام آموزشی این کشور؛ بخش مهمی ازمشکلات آنها مرتفع شد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، نصرالله صادقی زاده نماینده مردم استان دایکندی در مجلس افغانستان با قدردانی از جمهوری اسلامی ایران برای ثبت نام 370 هزار دانش آموز افغان فاقد مدرک قانونی در مدارس ایران افزود : برخورداری از آموزش، یک نیاز ضروری است .

وی که در ارتباط با سخنان پیش ازدستور امروز خود در مجلس با خبرنگار ایرنا در کابل سخن می گفت ، ادامه داد که تحصیل دانش آموزان افغان در ایران بدون شک در فردای توسعه این کشور موثر است .

وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران چندی قبل اعلام کرد در سال تحصیلی 97- 96 افزون بر 370 هزار دانش آموز مهاجر افغان فاقد مدرک قانونی اقامت در مدراس کشورمان ثبت نام کرده اند.

ثبت نام از دانش آموزان افغان فاقد مدرک شناسایی معتبر در مدارس دولتی ایران در پی دستور رهبرمعظم انقلاب اسلامی تسهیل شد .

رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای سال 94 فرمودند همه کودکان افغانستانی، چه آنها که دارای شرایط قانونی حضور در ایران هستند و چه آنها که مدارک قانونی حضور در ایران ندارد باید در مدارس دولتی ثبت‌ نام شوند و نباید از تحصیل باز بمانند.

صادقی زاده نماینده مجلس افغانستان تاکید دارد که بر اساس گزارش رسیده به او ؛ دانش آموزان افغان برای ثبت نام در مدارس ایران هزینه ای نمی پردازند که این نکته هم کمک مهمی به مهاجران افغان در ایران است.

صادقی زاده گفت : ایران همانطور که خود گفته است حامی مظلومان و مستضعفان است و در عمل هم این موضع را ثابت کرده و در 37 سال گذشته از مهاجران افغان حمایت کرده است .

به گفته وی افغانستان و ایران دو کشور برادر، مسلمان، همسایه و دارای فرهنگ مشترک هستند و سرنوشت متاثر ازهم در گذشته داشته و در آینده هم خواهند داشت .

به گفته این نماینده با به ثمر رسیدن دانش آموزان افغان در آینده بخش بزرگی از مشکلات کشور افغانستان حل خواهد شد، زیرا بخش بزرگی از مشکلات این کشور ناشی از بی سوادی است.

بر اساس گفته محمد سرور دانش معاون دوم رئیس جمهوری افغانستان که در روز جهانی سواد اعلام کرد ؛ هنوز 60 درصد مردم افغانستان بی سواد به معنای ناتوان در خواندن و نوشتن هستند .
استان دایکندی از استان های مرکزی افغانستان و دارای 5 کرسی نماینده در مجلس این کشور است .

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان