«از عشقاباد تا عشق‌آباد» بررسی شد

نشست بررسی کتاب «از عشقاباد تا عشق‌آباد» نوشته منصور انوری برگزار شد.

«از عشقاباد تا عشق‌آباد» بررسی شد

به گزارش ایسنا، نویسنده کتاب «از عشقاباد تا عشق‌آباد»  در نشست بررسی این کتاب که در مشهد برگزار شد درباره نگارش آن اظهار کرد: با این‌که ما شاعران نامداری در خراسان داریم و ادب و فرهنگ کشور ما در دنیا زبانزد است اما در دهه‌های اخیر در عرصه کتاب‌خوانی عقب مانده‌ایم و تا زمانی که رمان و رمان‌خوانی را ارتقا ندهیم، فرهنگ کتاب‌خوانی ما نیز ارتقا و بهبود نمی‌یابد.

او ادامه داد: ما وارث غنی‌ترین ادبیات مانند ادبیات غنی اسلامی هستیم، با این وجود صادرات اندکی جز برای آگاهی یافتن فرهنگ غرب از زبان و ادب کشورمان به کشورهای دیگر نداریم و باید حتما در زمینه رفع ضعف کتاب‌خوانی خودمان اقدام کنیم.

انوری اظهار کرد: بنده هم‌اکنون در حال نوشتن جلد 13 کتاب «جاده جنگ » هستم و در 12 جلد از این کتاب که به چاپ رسیده توانستم از حوادث شهریور 1320 تا 15 خرداد 1342، یعنی 22 سال از فرهنگ ایران را به نگارش درآورم. در همین زمان، در حال نوشتن جلد سوم کتاب از «عشقاباد تا عشق‌آباد» نیز هستم. ضمن این‌که نگارش یک انیمیشن در خصوص مسئله نفت را نیز انجام می‌دهم.

او همچنین در خصوص نگارش رمانی با نام رمان «عاشورا» گفت: تمام سعی من بر این است که این رمان را بنویسم و در این راه از تمام توسلاتم کمک می‌گیرم تا این مهم را به انجام برسانم.

سیدعلیرضا مهرداد، منتقد و مجری، در بخش دیگری از این جلسه درباره رمان «از عشقاباد تا عشق‌آباد» گفت: رمان «از عشقاباد تا عشق‌آباد» نوشته منصور انوری در دو جلد توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است و نویسنده در این اثر یکی از داستان‌های شفاهی را با تغییراتی به رمان تبدیل کرده است.

او ادامه داد: داستان درباره شفاگرفتن فرزند یکی از اعضای حزب کمونیست است و انوری درباره این کتاب می‌گوید که این رمان بر اساس داستانی از یک اتفاق در سال 1342 است. ماجرا از این قرار است که در آن سال‌ها فرزند کوچک نفر اول حزب کمونیست ترکمنستان فعلی دچار سرطان خون می‌شود و پدربزرگ این بچه که در دوران جنگ جهانی دوم در ایران سرباز بوده تصمیم می‌گیرد که بچه را برای شفا به بارگاه امام رضا(ع) بیاورد.

مهرداد بیان کرد: استاد انوری نویسنده فیلمنامه «در چشم باد» نیز هستند و با اندکی دقت و خواندن دو جلد از کتاب «جاده جنگ» ایشان می‌توان متوجه شد که داستان «در چشم باد» همان داستان «جاده جنگ» است و تم اصلی داستان، خط سیرش و شخصیت‌هایش همان چیزهایی است که در کتاب «جاده جنگ» می‌بینیم ولی این‌که چرا آن سریال با نام آقای جوزانی نوشته شد، جایش اینجا نیست.

او گفت: ما در حوزه رمان رضوی، ضعف قابل توجه و شناخته‌شده‌ای داریم و به‌رغم وجود امام رضا(ع) در سرزمین ایران، ادبیات، هنر و داستان‌نویسی ما تا الان نتوانسته دین خودش را به این امام رئوف ادا کند.

او در ادامه بیان کرد: منصور انوری از جمله نویسندگان نادری است که در یک رمان هم به مقوله انقلاب اسلامی و مسائل مربوط به خرداد 1342 پرداخته و هم به مسئله شفایافتگی در رمان از «عشقاباد تا عشق‌آباد» پرداخته است.

این منتقد افزود: داستان نوشتن در حوزه شفا، کاری بسیار سخت و دشوار است و داستان‌هایی که در این زمینه نوشته شده‌اند عمدتا از ابتدا لو رفته‌اند و خوانندگان رغبتی به خواندن آن‌ها ندارند چون می‌دانند شخصیت بیماری که به حرم امام رضا(ع) می‌آید بالاخره در گوشه‌ای از صحن و حرم شفا پیدا می‌کند؛ در نتیجه داستان‌ها گره‌های محکمی ندارند و جذابیت آنچنانی برای خواندن در مخاطب ایجاد نمی‌کنند ولی با این‌که ورود پیدا کردن به عرصه شفا در یک رمان کاری بسیار سخت و دشوار است، آقای انوری از عهده آن برآمده است.

علی‌محمد برادران رفیعی، مدیر کتابخانه عمومی قلم، نیز در بخشی از این مراسم با ابراز امیدواری به برگزاری چنین جلساتی در کتابخانه قلم گفت: ما توانستیم هم به‌لحاظ ظاهری و هم به لحاظ کمی کتابخانه‌یمان را تقویت کنیم. امیدوارم که در کیفی‌سازی این کتابخانه نیز موفق شویم و از آنجا که ارادت به کتاب زیاد نیست، از طریق رسانه‌ها بتوانیم با افراد در زمینه‌های فرهنگی، هنری و آموزشی همکاری کنیم تا شرایط بهتری را به وجود آوریم.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر