ماهان شبکه ایرانیان

فواید شگفت آور و واقعیت‌های تغذیه‌ای درباره روغن کانولا

روغن کانولا از دانه‌های گیاه کانولا استخراج می‌شود که در واقع رقم گیاه کلزا است. اما بر خلاف گیاه کلزا، روغن کانولا حاوی اسید اوروکیک بالا نیست و همچنین فواید زیادی برای سلامتی دارد که در این مقاله مورد بحث قرار خواهد گرفت

فواید شگفت آور و واقعیت‌های تغذیه‌ای درباره روغن کانولا

روغن کانولا از دانه‌های گیاه کانولا استخراج می‌شود که در واقع رقم گیاه کلزا است. اما بر خلاف گیاه کلزا، روغن کانولا حاوی اسید اوروکیک بالا نیست و همچنین فواید زیادی برای سلامتی دارد که در این مقاله مورد بحث قرار خواهد گرفت.
کانولا رقم گیاه کلزا است که عضوی از خانه خردل می‌باشد. روغن کلزا حاوی اسید اوروکیک است که مصرف زیاد آن می‌تواند تأثیرات منفی روی سلامتی داشته باشد. بدین خاطر، روغن کلزا برای مصرف ما مناسب نیست. ولی، روغن کلزا برای پخت و پز در بسیاری از قسمت‌های جهان مورد استفاده گرفته است از جمله هند، چین و ژاپن.
گیاه کانولا به منظور تولید روغن خوراکی پرورش یافته است که دارای سطح به مراتب پایین‌تری از اسید اوروکیک نسبت به روغن کلزا است. پس، روغن کانولا که از دانه‌های گیاه کانولا یا گیاه کلزا مهندسی ژنتیک شده مشتق می‌شود برای مصرف انسان مناسب است. در نهایت، برخی مطالعات نشان داده است که روغن کانولا حاوی مواد مغذی مهم و مفیدی برای سلامت ما انسان‌هاست.
واقعیت‌های تغذیه‌ای روغن کانولا
حدود 218 گرم روغن کانولا حاوی ترکیبات زیر است.

مواد مغذی

مقدار

چربی‌های اشباع

16 گرم

چربی‌های غیر اشباع

199.4 گرم

چربی ترانس

0.9 گرم

اسید‌های چرب امگا 3

19921 میلی‌ گرم

اسید‌های چرب امگا 6

40646 میلی گرم

کلسترول

0 میلی گرم

ویتامین E

38.1 میلی گرم

فواید روغن کانولا برای سلامتی
اکثر فواید روغن کانولا به سطح بالای اسید‌های چرب غیر اشباع موجود در آن نسبت داده می‌‌شود.
• اسید‌های چرب غیر اشباع تأثیر مثبتی روی قلب انسان دارد. این اسید‌های چرب خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد.
• روغن کانولا همچنین دارای مقدار قابل توجهی اسید‌های چرب امگا 3 و امگا 6 است که می‌تواند سطح کلسترول خوب خون را افزایش دهد.
• اسید‌های چرب ضروری موجود در این روغن به بهبود عملکرد دستگاه ایمنی و افزایش سلامت مغز کمک می‌کند.
• روغن کانولا حاوی سطح بالایی استرول خصوصاً بتا سیتواسترول و کامپسترول است. فیتواسترول‌ها مانع جذب کلسترول در روده شده و بدین ترتیب به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.
• روغن کانولا حاوی مقدار کمی چربی‌های اشباع است که بسیار کمتر از مقدار موجود در روغن‌های پخت و پز دیگر می‌باشد.
عوارض جانبی احتمالی
روغن کانولا و فرآیند فرآوری آن تبدیل به موضوع بحث شده است؛ برخی خواص مفید این روغن را تحسین می‌کنند و برخی دیگر از عوارض جانبی احتمالی آن انتقاد می‌کنند. از این روغن عمدتاً به خاطر اینکه از گیاه کلزا دورگه مشتق می‌شود انتقاد می‌شود. بدین خاطر است که به این روغن با شک و تردید نگاه می‌شود. البته روغن کانولایی که برای آشپزی استفاده می‌شود در واقع حاوی کمتر از 2% اسید اوروکیک است. چنین سطح پایینی از اسید اوروکیک خطری برای سلامتی ندارد. به علاوه، مصرف روغن کانولای مخصوص پخت و پز به طور کلی مورد تأیید FDA است.
نکته مورد بحث دیگر وجود چربی‌ ترانس در روغن کانولاست که گفته می‌شود با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در ارتباط است. برخی منتقدان فرآیند تولید روغن کانولا را مورد بحث قرار داده‌اند زیرا، شامل استفاده از حلال‌هایی مانند هگزان است. آن‌ها مشکوک هستند که اثرات باقی مانده هگزان ممکن است در روغن حتی بعد از تصفیه نیز باقی بماند که ممکن است تأثیر سوء در سلامت انسان داشته باشد. جدا از این‌ها، گفته می‌شود فرآیند فرآوری ممکن است محتویات اسید‌های چرب امگا 3 را دستخوش تغییر کند. همانطور که گفته شد قسمت عمده فواید روغن کانولا به خاطر وجود سطح بالای این اسید‌های چرب است.
در حالیکه تولید کنندگان و بازاریابان به فواید و واقعیت‌های تغذیه‌ای روغن کانولا اشاره می‌کنند، منتقدان تصویر تیره‌ای از عوارض جانبی احتمالی آن نشان می‌دهند. نتیجه این بحث‌ها آن است که مصرف کنندگان هنوز از حقیقت ماجرا باخبر نیستند. با این وجود، روغن کانولا روغن گیاهی شماره یک در کانادا و ژاپن و روغن گیاهی شماره 2 در ایالات متحده آمریکاست. به طور کلی، روغن کانولا سومین روغن پر استفاده در جهان به شمار می‌رود. آنچه که باعث محبوبیت روغن کانولا شده است طعم طبیعی، بافت سبک و نقطه دود بالای آن است که آن را برای هر گونه آشپزی ایده آل می‌سازد.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان