وب سایت آشپزباشی: این مربای خوشمزه سوغات کشور ارمنستان هست، می تونید اون رو در منزل طبق این دستور تهیه کنید.
مواد لازم:
- چاقاله گردو 1 کیلوگرم
- آهک 5 قاشق غذاخوری
- شکر 500 گرم
- آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
- هل به دلخواه
- چوب دارچین به دلخواه
- میخک به دلخواه
آماده کردن مواد برای تهیه مربای گردو:
1. لایه ای نازک از روی پوست گردوها رو جدا کنید و اون ها را با سوزن درشت از 4 طرف سوراخ کنید.
2. تهیه این مربا زمان زیادی می بره. گردوها باید حدود 11 روز در آب و حدود 12 ساعت در آب آهک خیس بخورن.
طرز تهیه: - گردوها رو در ظرفی از آب بریزید و حداقل برای 10 روز کنار بذارید. در این مدت، آب اون ها رو هر روز عوض کنید.
- آهک رو در ظرفی بریزید و 4 لیوان آب به اون اضافه کنید. بذارید تا آهک ته نشین بشه و بعد به آرامی آب آهک رو در ظرفی دیگه بریزید. گردوها رو برای 12 ساعت در آب آهک بندازید. اونها رو خارج کنید، خوب بشویید و 1 روز دیگه در آب خیس کنید (آب رو چندین بار عوض کنید).
- شکر رو به همراه 2 لیوان آب در قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا جوشیده و قوام بیاد. گردوها رو اضافه کنید و بذارید برای 15 دقیقه قل بزنه.
- ادویه دلخواهتون مثل هل، دارچین یا میخک رو به همراه آبلیمو اضافه کنید و بذارید تا کمی دیگه بپزه.
- مربا رو از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک بشه. اون رو در ظرف شیشه ای بریزید و در ظرف رو محکم ببندید.