ماهان شبکه ایرانیان

معاون اول قوه قضائیه:

فشار‌ها به قوه قضائیه کم نخواهد شد، بلکه بیشتر هم خواهد شد

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای ضمن تشریح راهبرد‌های کلان دستگاه قضا در انجام وظایف قانونی، برخورد با مفسدان در هر لباسی که باشند و حمایت از خادمان مردم را مشی دستگاه قضا دانست و پیش‌بینی کرد فشار‌ها به قوه قضائیه بیشتر شود.

معاون اول دستگاه قضابه گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، معاون اول دستگاه قضا در مراسم تکریم و معارفه رئیس کل دادگستری قزوین اظهار کرد: ببینید چقدر فرق است که رابط بین مخلوق با حضرت صاحب‌الامر که واسطه فیض بین خالق و مخلوق است، چه کسی باشد؟ حالا اگر دست ما به حضرت صاحب‌الامر (عج) نرسید، نظام ما باید با واسطه در دست چه کسی باشد؟


معاون اول دستگاه قضا اضافه کرد: در مطلبی از سوی یکی از شخصیت‌ها اینگونه آمده بود که اگر کل دنیا را بگردید، هیچ کس را بهتر از مقام معظم رهبری پیدا نمی‌کنید.


حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای تاکید کرد: ما می‌خواهیم زیر پرچم ولایت خدمت کنیم.


وی خطاب به حجت‌الاسلام قدرتی، رئیس کل جدید دادگستری استان قزوین گفت: ما و شما باید امروز از این موقعیتی که نظام اسلامی برای ما فراهم کرده است که بتوانیم به مردم و محرومین خدمت کنیم، استفاده کامل ببریم. اگر ازاین فرصت استفاده نکردیم، فردا زیانکار هستیم و اگر این فرصت ضایع شد، خدا به دادمان برسد.


سخنگوی قوه قضائیه خطاب به مسئولان دادگستری قزوین افزود: مشکلات در جامعه وجود داشته و دارد و البته همه به این مشکلات آگاه هستیم و به فضل الهی در مقابل این مشکلات ایستادگی کرده و در مقابل آن‌ها شانه خالی نخواهیم کرد؛ اما باید حواسمان به شیطان بزرگ، هوای نفس و شیطان‌صفتان باشد. باید نسبت به این دشمنان مراقب بود و از خدا برای مقابله با آن‌ها استمداد بطلبیم و برای اینکه بتوانیم از خداوند استمداد بطلبیم، باید به قرآن، اهلبیت و نماز تسمک بجوییم؛ چون خودشان به ما قول داده‌اند که اگر ما در مسیر تقوا قرار گرفتیم، به ما کمک می‌کنند و اگر اینچنین شد، دیگر از هیچ چیزی نگرانی نداریم و در مسیرمان بن‌بستی وجود نخواهد داشت.


معاون اول دستگاه قضا بیان کرد: این اراذل را که از آنطرف دنیا عربده می‌کشند و می‌خواهند افکار و نظرات خود را به ما تحمیل کنند و می‌گویند مدافع حقوق بشر هستند -که البته اینگونه هم نیست- باید بشناسیم و در مقابلشان ایستادگی کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای افزود: ما قاطعانه ایستادگی می‌کنیم، اما به خود مغرور نمی‌شویم. ما در مقابل شیطان و هوای نفس ضعیف هستیم و برای جبران این ضعف از خدا استمداد می‌طلبیم.

وی بیان کرد: من در اینجا به شما اعلام می‌کنم که فشار‌ها به قوه قضائیه کم نخواهد شد، بلکه بیشتر هم خواهد شد.

سخنگوی قوه قضائیه عنوان کرد: یکی از دلایل این فشار‌ها سیاست‌های کلی دستگاه قضا در حمایت از سلامت اقتصادی است که باعث شده این فشار‌ها افزایش یابد؛ چون تمام کسانی که در جهت رونق اقتصادی و خدمت به نظام و ایجاد اقتصاد سالم فعالیت می‌کنند، قوه قضائیه با تمام توان از آن‌ها پشتیبانی می‌کند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای ادامه داد: من در اینجا با صدای بلند اعلام می‌کنم تمام کسانی که در جهت سرمایه‌گذاری سالم و ایجاد رونق اقتصادی سالم تلاش می‌کنند، قوه قضائیه بشدت از آن‌ها و سرمایه‌گذاری آن‌ها در این مسیر حمایت می‌کند.

وی عنوان کرد:، اما قوه قضائیه با تمام توان با مفسدین اقتصادی و متجاوزان به انفال و منابع طبیعی و دارایی‌های مردم مقابله می‌کند و در این راه هیچ خط قرمزی نخواهد داشت. کسانی را که در این مسیر به روش‌های تطمیع، فریب و تهدید پیش می‌آیند، باید بشناسیم و با درک ترفندهای‌شان با آن‌ها مقابله کنیم.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: در مقابل این افراد، وظیفه داریم از کسانی که در جهت آرامش، امنیت و رضایت مردم تلاش می‌کنند، حمایت کنیم و انشاء الله این کار را خواهیم کرد.

معاون اول دستگاه قضا بیان کرد: کسانی که امنیت جامعه را مختل می‌کنند، کسانی که به اموال بیت‌المال دستبرد می‌زنند، کسانی که سرقت مسلحانه انجام می‌دهند، کسانی که در فضای مجازی حیثیت مردم را به خطر می‌اندازند، کسانی که در فضای مجازی دروغ‌پراکنی می‌کنند و یا کسانی که به اشکال دیگر آرامش مردم را به هم می‌زنند، قوه قضائیه در مقابلشان قاطعانه می‌ایستد و با کمک مردم و دستگاه‌های نظامی و انتظامی و امنیتی و بسیج و سپاه با آن‌ها مقابله خواهد کرد.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در خصوص رسانه‌ها هم گفت: رسانه یکی از ابزار‌های ارتقاءِ دانش جامعه است و می‌تواند در افشای مفاسد به دستگاه‌ها کمک کند. رسانه می‌تواند در شفاف شدن امور همکار و یاری‌کننده همه قوا باشد. رسانه وسیله‌ای پراهمیت است که اگر درست از آن استفاده شود می‌تواند در خدمت مردم باشد، اما اگر رسانه در اختیار نااهلان قرار بگیرد، نه تنها قابلیت کمک‌رسانی خود را از دست می‌دهد، بلکه به همان اندازه که ظرفیت خدمت‌رسانی دارد، ظرفیت ضربه زدن به جامعه و سلب امنیت و آرامش جامعه را خواهد داشت و حتی می‌تواند سبک زندگی مردم را دچار تغییر و تحول کند.

وی گفت: در برخی از موارد افراد نااهل از طریق فضای رسانه‌ای خطراتی را متوجه کشور می‌کنند. آیا می‌توانیم نسبت به این‌ها بی‌تفاوت باشیم و بگوییم، چون فعلاً نمی‌توانیم در برابر آن‌ها کار زیربنایی بکنیم، آن‌ها را ر‌ها بگذاریم؟ آیا این عذر از ما پذیرفته است؟

سخنگوی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: در این خصوص ما از همه رسانه‌های سالم که در خدمت انسانیت، اخلاق، امنیت، آرامش و پیشرفت جامعه هستند، با تمام وجود حمایت کرده و به آن‌ها کمک می‌کنیم؛ اما اگر از طریق معدودی از رسانه‌ها در ارزش‌های دینی وامنیت و آسایش مردم اخلال ایجاد شد، قاطعانه با آن‌ها برخورد کرده و از هیاهو‌های دروغین امروز هراسی نخواهیم داشت.

معاون اول دستگاه قضا ادامه داد: نااهلان به دروغ می‌گویند که ما چقدر با اهل رسانه‌ها برخورد کرده ایم خیر؛ اصلاً اینگونه نیست؛ بلکه اگر تخلف یا جرمی صورت گرفته باشد با آن برخورد می‌کنیم وفرقی هم نمی‌کند که از اهالی رسانه باشد یا قاضی باشد یا کارمند باشد یا فردی در نظام اقتصادی جرم کرده باشد. هرکس در هر جایی مرتکب جرم شود با او برخورد می‌کنیم. قانون برای همه یکسان است.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای اضافه کرد: نهایتاً اینکه ما به رسانه‌هایی که در خدمت مردم و نظام باشند، کمک می‌کنیم و با جریاناتی که از طریق رسانه می‌خواهند امنیت و آرامش جامعه را خدشه‌دار کنند، مقابله می‌کنیم.

وی در بخش دیگری ازسخنان خود به اهمیت وحدت و همدلی اشاره کرد و گفت: اگر ما با هم همدل و همراه باشیم، علاوه بر اینکه می‌توانیم از ظرفیت خود استفاده کنیم، ظرفیت و توان کلی ما هم افزایش می‌یابد؛ دقیقاً مثل انگشتان یک دست که اگر با هم جمع شوند، توانشان چند برابر می‌شود.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: علاوه بر اینکه با همدلی و وحدت توانمان افزایش پیدا می‌کند، خداوند هم این همدلی را مورد حمایت قرار می‌دهد. طبیعتا‌ً‌ً این مردم و این نظام شایسته بهترین خدمات هستند و معنا ندارد که به علت برخی مسائل جزئی این انرژی‌ها پراکنده و ضایع شود که اگر اینگونه شد، خداوند هم دیگر پشتیبان ما نمی‌ماند.
معاون اول دستگاه قضا بیان کرد: باید تلاش کنیم تا با همفکری و همدلی و مشورت کار‌های خود را پیش ببریم؛ البته مرز‌های یکدیگر را هم باید رعایت کنیم. مشورت کردن هیچ منافاتی با استقلال ما ندارد. همکاری کردن با دستگاه‌های دیگر هیچ منافاتی با استقلال ما ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: شورای تأمین یک ظرفیت خوب برای کمک به مردم است. لازم نیست که حتماً شورای تأمین از ما دعوت کند؛ حتی می‌شود ما درخواست برگزاری جلسه شورای تأمین را بدهیم. این همکاری‌ها و مشورت کردن‌ها برای کمک به مردم است.

وی گفت: امروز همه می‌دانیم که مسئله اقتصاد و اشتغال یک مسئله مهم در کشور است و یکی از حربه‌های دشمن هم ضربه زدن از طریق همین اقتصاد است و اگر بخواهیم که اقتصاد ما رونق بگیرد، باید با مفسدان اقتصادی برخورد کنیم.

سخنگوی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: ممکن است وقتی یک مفسد برخورد می‌شود، کارخانه یا کارگاه او که فعال است، تعطیل شود؛ لذا باید به فکر راهکاری بود که این اتفاق نیفتد؛ چون این قبیل مسائل صرفاً مسائل قضایی نیستند. این موارد لازم است که در یک جمع مورد مشورت قرار گیرد و پیش‌بینی‌های لازم قبل از ورود انجام شود که اگر به پرونده فلان مفسد ورود کنیم، چند نفر بیکار می‌شوند و کارگاه او چگونه می‌شود و حتی این احتمال هم بررسی شود که سرمایه‌گذارانِ دیگر با چنان برخوردی ممکن است از سرمایه‌گذاری در کار اقتصاد منصرف شوند. در اینگونه موارد باید به‌گونه‌ای رفتار کنیم که آن مفسد در کار خود گستاخ نشود و به اقتصاد کشور هم ضربه نخورد.

معاون اول دستگاه قضا خطاب به حجت‌الاسلام قدرتی اظهار کرد: به زیرمجموعه خود توجه کنید و آن‌ها را کمک کنید؛ چون حقیقتاً کار قضایی کار سختی است. تلاش کنید تا جایی که می‌توانید هم به وضع اداری رسیدگی کنید و هم به وضع قضایی و سعی کنید به مشکلات زیرمجموعه خود رسیدگی کنید.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای اضافه کرد: تا جایی که مقدور است به کارکنان خود کمک کنید و البته بر کار‌های آن‌ها هم نظارت داشته باشید که خدای ناکرده شیطان و شیطان‌صفتان بر آن‌ها مسلط نشوند و آن‌ها را دچار لغزش نکنند؛ چون اگر در اینجا فسادی پیدا شود، کار خیلی سخت می‌شود.

وی در پایان عنوان کرد: اگر دیدید که یکی از نیرو‌ها به سمت اشتباه می‌رود، قبل از اینکه دیر شود، به او هشدار دهید و نگذارید به چاه بیفتد.

گفتنی است حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ابتدای سخنان خود با اشاره به فرازی از دعای روز چهارشنبه گفت: در دعای امروز می‌خوانیم: خدایا در این روز چهارشنبه 4 چیز را به ما عنایت کن. اول قدرت اطاعت از خودت را نصیب ما بفرما. در خصوص قدرت باید گفت که ما دو جور قدرت داریم: یکی قدرت فردی مثل قدرت عقل، قدرت بازو، قدرت هوش و امثال آن که از خدا می‌خواهیم که این قدرت را در ما افزایش دهد تا بتوانیم در جهت اطاعت از فرمانش از آن استفاده کنیم. یک قدرت دیگر قدرتی است که به سبب مسئولیت ما به ما عطا شده است که مثلاً رئیس کل دادگستری، استاندار، فرماندار و یا قاضی می‌َشویم.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: ما از خداوند می‌خواهیم که در این روز چهارشنبه به ما قدرت مضاعف دهد که بتوانیم از این قدرت‌های داده‌شده به نحو احسن استفاده کنیم که شرمنده شهدا، جانبازان و مجاهدت‌هایی که طول انقلاب شده است، نشویم. خدایا قدرت خود را به حق این روز و این ماه مبارک به ما عطا کن که بتوانیم با استفاده از قدرتی که در اختیار ماست در خدمت نظام و مردم مظلوم و طبقات محروم باشیم. خداوندا در این روز چهارشنبه از تو می‌خواهیم که نشاط و سرور ما را در عبادت و بندگی خود قرار دهی.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای ادامه داد: هر انسانی با هر چیزی ممکن است مسرور شود. ممکن است نشاط یک نفر بسیار زودگذر باشد و با مسائل لهو و لعب همراه باشد. ممکن است شادی یک نفر در اذیت کردن مردم با استفاده از قدرت و مالی که به‌دست او رسیده، باشد که بجای درست استفاده کردن از این قدرت، ظلم کردن به دیگران را باعث نشاط خود ببیند. باید از خدا بخواهیم که سرور و شادیمان در زمانی باشد که بتوانیم از یک فرد و از یک جامعه رفع ظلم کنیم.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی