دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
اخیراً دانشمندان به نقش فیتو نوترینتها بر سلامت انسان پی بردهاند.
تعداد زیادی از این فیتو نوترینتها و خواص آنها شناسایی شدهاند.
فیتونوترینتهایی که در زیر مشاهده می کنید تنها گزیده ای از فیتونوترینتهای بسیاری هستند که تا کنون شناسایی شدهاند.
بتاکریپتوزانتین: انبه، پاپایا و هلو
کاروتنوئیدها: هویج، سیب زمینی شیرین، انبه و زردآلو
کومارین: پرتقال، گریپ فروت، دانه کتان، سبزیجات سبز و چای سبز
الاژیک اسید: توت فرنگی، تمشک و شاتوت
فلاونوئیدها: سیب، پیاز و انگور
ایندولها: برگهای سبز تیره
ایزو فلاونها: دانه سویا، توفو، شیرسویا، غلات کامل، ارزن و ذرت خوشهای
ایزو تیوسیاناتها: بروکلی و سایر سبزیجات خانواده کلم
کامپفرول: تربچه، کلم پیچ،اندیو، بروکلی، چای و ترهفرنگی
لنتینان: قارچها
لیگنانها: غلات کامل، دانهها و توتها
ارگانو سولفورها: سیر و پیاز
ترکیبات فنلی: مرکبات، فلفل دلمهای و چای
فیتوئن: انبه و کدو تنبل
ساپونینها: لوبیای سویا
ترپنها: مرکبات
زآ گزانتین: فلفل قرمز و زرد