به گزارش ایسنا، امروز در حاشیه نمایشگاه کیش تفاهم نامه همکاری بین بورس کالای ایران و هند امضا شد. این تفاهم نامه توسط حامد سلطانینژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران و راجش سینها، مدیرعامل بورس الکترونیک کالایی هند در مرکز همایش های جزیره کیش امضا شد.
بر اساس این تفاهمنامه، معاملات کالایی بین دو کشور از طریق سکوی مشترک معاملاتی بین بورس کالایی ایران و هند انجام می شود که مرحله نخست آن با معاملات قیر آغاز می شود.
از طریق این سکوی مشترک، بازرگانان دو کشور می توانند وضعیت سفارشهای ارایه شده و قیمت ها را رصد کنند.
در آغاز اجرای این طرح، برای نخستین بار 1000 تن قیر تولیدی شرکت نفت جی از طریق وب سرویسی که مقدمه راه اندازی سکوی مشترک معاملاتی بین دو بورس است، مورد مبادله قرار گرفت.
حامد سلطانینژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران در مراسم امضای تفاهمنامه با بورس کالایی و مشتقه ملی هند در پاسخ به خبرنگاری، گفت: ایده همکاری مشترک با بورس کالایی هند ریشه در شکایاتی دارد که تجار بزرگ هندی از دریافت قیر بی کیفیت از بازار ایران را داشتند.
وی یادآور شد: این در حالی است که قیر تولید شده در ایران به خصوص در دو شرکت نفت جی و پاسارگاد از بالاترین کیفیت در سطح جهانی برخوردار است.
وی افزود: در طول چند ماه گذشته مذاکراتی بین این دو بورس صورت گرفت و مقرر شد دو تیم نرم افزاری از بخش آی.تی هر دو بورس، کارگروهی تشکیل دهند تا زیرساختهای لازم برای شکل گیری سکوی معاملاتی مشترک ایجاد شود.
سلطانی نژاد گفت: دستاورد این کارگروه به وجود آمدن وب سرویسی است که کالاهای هر دو بورس به صورت جداگانه روی صفحه وب برای هر دو بورس به نمایش درآورد.
مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: به واسطه وجود این وب سرویس تاجران هندی و ایرانی می توانند به شکل مستقیم درفضایی که قیمت عادلانه تر کشف شده و کیفیت تضمین می شود جزئیات و روند معاملات کالاهای مورد مبادله را مشاهده کنند.
در ادامه این مراسم نیز راجش سینها، مدیرعامل بورس الکترونیک کالایی هند گفت: این تفاهمنامه آغاز راه ارتباط با بورس کالای ایران است و پس از عملیاتی شدن این وب سرویس، در مسیر راه اندازی کامل سکوی مشترک قدم برمی داریم.
وی افزود: هند واردات پر حجمی از قیر ایران را به خود اختصاص می دهد و از طرفی محصولات غذایی نظیر برنج نیز به ایران وارد می کند که امیدوارم به زودی بتوانیم عمده واردات و صادرات دو کشور را از طریق سکوی معاملات مشترک و با تضمین قیمت و کیفیت محصولات ازطریق دو بورس کالایی انجام دهیم.