قهوه یکی از نوشیدنیهای گرم و بسیار خوشطعمی است که در سالهای اخیر میان ایرانیان طرفداران بسیاری پیدا کرده است. یکی از خواص قهوه رفع خستگی و کسالت است و عده بسیاری از دانشجویان و کارمندان در طول روز قهوه مینوشند تا در محل کار و کلاس درس از انرژی کافی برخوردار باشند. اما درستکردن قهوه چندان هم ساده نیست و برای دم کردن یک فنجان قهوه خوشطعم باید از مهارت کافی برخوردار باشید.
قبلاً از خواص انواع قهوهها – مانند قهوه سبز – برای شما همراهان خوب روزچین نوشتهایم. در متنی که در ادامه میآید، چند روش متداول درستکردن قهوه را توضیح میدهیم تا در مهمانیها یا در زمان خستگی با درستکردن قهوه، تجدید قوا کنید.
درستکردن قهوه ترک
سادهترین روش تدارکدیدن قهوه که علاوه بر ترکیه، در یونان نیز متداول است، روش جوشاندن است. برای درستکردن این نوع قهوه تنها کافی است مقداری قهوه را در آب سرد بریزید و هم بزنید. سپس آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بهآرامی به جوش آید.
آمادهکردن قهوه به شیوه قهوه ترک در کمتر از ده دقیقه به پایان میرسد و پسازآن میتوانید یک فنجان قهوه خوشعطر و طعم، بهصورت شیرینشده بههمراه شیر و شکر، یا تلخ بنوشید و لذت ببرید.
درستکردن قهوه اسپرسو
بهترین و آسانترین روش درستکردن قهوه ، استفاده از دستگاههای اسپرسوساز خانگی است؛ چراکه در حالت عادی دمکردن این قهوه قدری پیچیده خواهد بود.
برای آمادهکردن قهوه اسپرسو مقداری قهوه در محفظه توریمانند دستگاه قرار میگیرد و آب زیر محفظه قهوه، با گرما به بخار تبدیل شده و با فشار زیاد از میان پودر قهوه عبور کرده و از سمت دیگر قهوهساز خارج میشود.
در روش خانگی و بدون نیاز به دستگاه برای آمادهساختن قهوه اسپرسو معمولاً پودر قهوه را در یک صافی میریزند، بهگونهای که آب جوش قطره قطره روی آن بچکد. البته معمولاً قهوه اسپرسو که با دستگاه مخصوص درست میشود، بسیار خوشطعمتر است.
درستکردن قهوه فوری
باتوجهبه آنکه درست کردن قهوه کمی زمانبر است و برای دمکردن قهوه خوشطعم باید ماهر باشید، نمونههایی از قهوه فوری در بازار موجود است که بهسادگی و در عرض چند ثانیه حاضر میشود. برای درستکردن قهوه فوری، تنها کافی است یک یا دو قاشق پودر قهوه فوری را در آب جوش حل کرده و در صورت تمایل به آن شیر و شکر اضافه کنید تا خوشطعمتر شود. بدیهی است که طعم قهوههای دمکرده از قهوه فوری دلچسبتر است.
اشتباهات رایج در درستکردن قهوه
اگر مراحل درستکردن قهوه را به شکل صحیح انجام میدهید، اما از طعم قهوه خود راضی نیستید، احتمالاً مرتکب یکی از اشتباهات متداول در درستکردن قهوه شدهاید.
اولین اشتباه در درستکردن قهوه، استفاده از آب لولهکشی به جای آب سرد تصفیهشده است. همچنین ممکن است در هنگام درستکردن قهوه خساست به خرج داده یا خیلی دستودلباز باشید و از مقدار مناسب پودر قهوه استفاده نکنید.
همچنین ممکن است هنگام درستکردن قهوه اشتباهی انجام ندهید، اما به دلیل آنکه بسته محتوی قهوه را در فریزر نگهداری نمودهاید یا به دلیل آسیاب نامناسب، قهوهای که دم کردهاید، طعم دلخواهتان را نداشته باشد.
از تجربیات خود در زمینه درست کردن قهوه برای ما و روزچینیها بنویسید. به نظر شما بهترین روش برای تهیه قهوه چه روشی است؟