۲۰ فوت و فن خانه‌داری : ترفندهای مفید برای بالا بردن عمر مواد غذایی

آیا دیدن مواد غذایی کپک زده و تُرش شده در یخچال یا آشپزخانه حال شما را خراب می‌کند؟

آیا دیدن مواد غذایی کپک زده و تُرش شده در یخچال یا آشپزخانه حال شما را خراب می‌کند؟ برای زیارت شاه‌عبدالعظیم عازم شهر‌ری شده‌اید و در حین بازگشت، برخلاف همیشه که نیم کیلو سبزی می‌خریدید، 5 کیلو سبزی خوردنِ تر و تازه خریده‌اید و حالا عزا گرفته‌اید که چطور از پلاسیدن آن‌ها در یخچال جلوگیری کنید. تا ما را دارید غم ندارید. این شما و این  هم 20 فوت و فن خانه‌داری …

 

1-یخچال‌تان را تمیز نگه‌دارید

اگر چیزی داخل یخچال‌تان فاسد شود، کپک آن می‌تواند به غذاهای دیگر نیز منتقل شود. اطمینان حاصل کنید که موادغذایی داخل یخچال‌تان تاریخ گذشته یا فاسد نباشد. حواس‌تان به جامیوه‌ای یخچال باشد تا مواد داخل آن کپکو نشده باشند.

2-کرفس را داخل فویل آلمینیوم بپیچید

به این ترتیب کرفس، حتی تا 5 هفته تُرد و تازه باقی می‌ماند.

3-تخم مرغ‌ها را وسط یخچال بگذارید

وقتی که در یخچال باز و بسته می‌شود، دمای درِ آن نوسان پیدا می‌کند. وسط یخچال دما ثابت‌تر است.

4- هویج و تُرُبچه را در شِن نگه‌داری کنید

شاید به نظر‌تان پَت و مَت بازی بیاید اما این ترفندِ عهد بوقی بهترین شیوه برای تازه نگه‌داشتن ریشه‌های خوراکی است. اگر برای امرار معاش آب‌هویجی زده‌اید و می‌خواهید آب‌هویج تازه دست مردم بدهید، بروید سر ساختمان‌هایِ نیمه‌کاره و یک استانبولی شِن خیس پُر کنید و آن‌را به‌عنوان ظرفی برای نگه‌داری هویج‌های‌تان مورد استفاده قراردهید.

5- توت فرنگی را با سرکه بشویید

کاسه‌ای بردارید و یک فنجان سرکه و 3 فنجان آب در آن بریزید. توت فرنگی‌هایی که نمی‌خواهید درون یخچال بگذارید را داخل این کاسه خالی کنید و کمی بشوییدشان تا دیرتر خراب شوند.

6- کلوچه را در مجاورت یک تکه نان نرم نگه‌دارید

نان کمک می‌کند تا کلوچه‌ها نرمی خود را حفظ کرده و خوشمزه باقی ‌بمانند.

7-آووکادوی نصفه را با پیاز نگه‌داری کنید

پیاز یک نوع اسید سولفوریک آزاد می‌کند که نمی‌گذارد رنگ آووکادو قهوه‌ای شود.

8- پیاز را داخل جوراب زنانه نگه‌دارید

شاید خانه‌تان شبیه خانه‌ی جادوگرها شود، اما حداقل پیازهای‌تان بیشتر عمر می‌کنند.

9-موزهای سیاه شده را داخل فریزر بگذارید

موزهای لِه و سیاه خوراکِ شیر موز درست کردن هستند، اما اگر بیشتر اهل کیک و شیرینی هستید تا شیرموز می‌توانید این موزها را داخل فریزر بگذارید تا بعداً از آن‌ها در کیک و شیرینی استفاده کنید.

10-قارچ را داخل کیسه مقوایی نگه‌داری کنید

کیسه‌های نایلونی رطوبت را خارج نمی‌کنند که این باعث ایجاد کپک می‌شود.

11-شکر قهوه‌ای را در مجاورت مارشملو نگه‌دارید

مارشملو رطوبت اضافه‌ی شکر را جذب می‌کند و باعث می‌شود شکر قهوه‌ای نرم و تازه باقی بماند.

12-مارچوبه را در آب و داخل کیسه پلاستیکی نگه‌دارید

با این ترفند می‌توان مارچوبه‌ را برای یک هفته تُرد و تازه نگه‌داشت.

13-کشمش را داخل شیشه بگذارید

کشمش‌ها دیگر خشک نمی‌شوند.

14- سبزیجات را در پلاستیک نگه‌داری کنید

پس از این‌که سبزیجات را پاک کردید، آن‌ها را داخل شیشه‌ قرارداده و کمی آب داخل شیشه بریزید. روی سبزی را با کیسه پلاستیکی بپوشانید و دور آن یک کِش پول بیندازید. سپس آن‌را داخل یخچال بگذارید.

15-کورن فلیکس را داخل فریزر بگذارید

این‌کار باعث می‌شود که کورن فلیکس زِرتی بیات نشود.

16-برای نگه‌داری کاهو در یخچال از حوله کاغذی استفاده کنید

حوله کاغذی رطوبت بیش از حد کاهو را جذب می‌کند.

17-شیر را در وسط یخچال قراردهید

دمای درِ یخچال چندان ثابت نیست. درعوض بخش میانی یخچال خنک‌تر است و از فاسد شدن زودتر از موعد شیر جلوگیری می‌کند.

18-سبزی آش و خورشتی را داخل فریزر بگذارید

حتماً این را می‌دانستید که سبزی‌ها را باید داخل پلاستیک فریزر بگذارید و آن‌ها را درون فریزر جای بدهید. اما اگر قبل از فریز کردن، کمی روغن زیتون هم به آن‌ها اضافه کنید بعداً موقع پخت و پز کارتان راحت‌تر می‌شود.

19- یک کیسه‌ی پلاستیکی بر روی ساقه‌ی موزها بکشید

این کار باعث می‌شود تازه‌تر بمانند.

20- پیازچه را داخل بطری پلاستیکی آب معدنی فریز کنید

با این روش، هیچ‌وقت بی پیازچه نخواهید ماند. پیازچه‌ها را خُرد کنید و آن‌ها را داخل بطری آب معدنی بریزید و داخل فریزر بگذارید. هر وقت نیمرو درست کردید، می‌توانید کمی از این پیازچه‌ها را داخل آن بریزید تا صبحانه‌تان پر خاصیت‌تر شود.

نوشته شده توسط: میثم

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر