ماهان شبکه ایرانیان

روز جهانی هله هوله و دلایل علاقه شدید به این خوراکی ها

۲۱ جولای روز جهانی هله هوله است. هموراه یک نزاع قدیمی بین غذاهای سالم و هله هوله وجود داشته و دارد

21 جولای روز جهانی هله هوله است. هموراه یک نزاع قدیمی بین غذاهای سالم و هله هوله وجود داشته و دارد. نتیجه این جدال بیشتر اوقات از قبل مشخص است: هله هوله برنده میدان است. حتی اگر ابتدای روز خود را با یک سیب شروع کنید، بیشتر اوقات انتهای روز به چند تکه پیتزا ختم می شود. اما دلیل این علاقه شدید چیست؟ چرا با وجود اشراف بر زیان بار بودن آن باز هم خوردن هله هوله را متوقف نمی کنیم؟ در صورتی که دلایل این ماجرا برایتان جذاب است، با بامیلو بلاگ همراه باشید.

دلیل ترجیح هله هوله به غذاهای سالم

  • جوانه های چشایی (Taste Buds) آنها را دوست دارند. بدون شک میزان لذتی که جوانه های چشایی از یک همبرگر دریافت می کنند برابر یک ظرف میوه نخواهد بود. جوانه های چشایی مسئول دریافت طعم غذا روی زبان هستند.
  • طعم هله هوله به مراتب بهتر از غذاهای سالم است. جنگ بین یک کاسه میوه استوایی با یک چیزبرگر از همان ابتدا مغلوبه است. ذهن ما چیزبرگر را ترجیح می دهد.
  • هنگام انتخاب بین غذاهای سالم و هله هوله، وسوسه نقش مهمی ایفا می کند. یک تکه شکلات ترد و شیرین به مراتب وسوسه انگیزتر از یک عدد سیب ارگانیک است.
  • یکی دیگر از کارگردانان میل به هله هوله، روحیات شماست. اگر دقت کنید درمی یابید که موقع پریشانی و داشتن استرس به غذاهای شیرین بیشتر علاقه نشان می دهید.

اما آیا هله هوله اصلاً خاصیتی هم دارند؟ ممکن است جوانه های چشایی شما را خشنود کنند و برای مدتی احساس گرسنگی را برطرف کنند. اما تابحال به میزان چربی که در اثر خوردن آنها اطراف شکم تجمع می کند هم فکر کرده اید؟

زیان های هله هوله

زیان های هله هوله

  • این غذاهای زیان بار در درازمدت اضافه وزن بیش از حدی به دنبال خواهند داشت. امروزه دلیل اضافه وزن بیشتر ما نیز همین ها هستند.
  • آیا تابحال به ارزش غذایی فکر کرده اید؟ آیا به لحاظ تغذیه از هله هوله هیچ سودی دریافت می کنید؟ ممکن است پاسخ شما حول سبزیجات خام و مغذی ساندویچ بچرخد. البته در برخی جاها سبزیجات را هم سرخ می کنند. باید بگوییم که جواب قانع کننده ای نیست. نظرتان در خصوص چربی و سس های متنوع چیست؟ حتی در برخی ساندویچی ها نان ساندویچ را با کره فراوان سرخ می کنند. تمام این چربی ها در مسیر رگ های خونی جریان پیدا کرده و به مرور آنها را مسدود می کنند. سلامت شما پس از چند سال به شدت به خطر می افتد.
  • غذاهای سرخ کرده مانند چیپس، سیب زمینی سرخ کرده و حتی فلافل، چربی بسیار زیادی به همراه دارند. جدای از این، روغن این غذاها معمولاً بارها استفاده شده و بسیار خطرناک است.
  • هله هوله با میزان کالری بالا جدای از چاقی مفرط و اضافه وزن، میزان تولید انسولین را نیز کاهش می دهد. نتیجه، بالا رفتن احتمال بروز دیابت است. به دنبال دیابت گرسنگی و میزان علاقه به هله هوله نیز افزایش می یابد. نوشابه های گازدار، آبمیوه های فرآوری شده، چیپس، شیرینی، بیسکویت و غلات صبحانه عوامل اصلی بروز دیابت هستند.
  • غذاهای سرخ کردنی و کنسروها سرشار از چربی ترانس هستند. چربی ترانس در یک کلام زیان بار ترین نوع چربی و یکی از عوامل اصلی بیماری های مزمن است. این نوع چربی متهم ردیف اول بسیاری از بیماری های قلبی است.
  • میزان فیبر پایین هله هوله در نهایت به قند خون و کلسترول بالا خواهد انجامید.
  • هله هوله ها در اغلب موارد شامل رنگ های افزودنی، شیرین کننده های مصنوعی و نگهدارنده ها هستند.
  • زنان باردار هنگام گرسنگی معمولاً هله هوله فراوانی در دستور غذایی خود قرار می دهند. چیپس، بستنی، شکلات، نوشیدنی های گازدار تنها برخی از این موارد هستند. در دوران بارداری غذاهایی که سرشار از پروتئین، کلسیم، مواد معدنی، ویتامین و امگا 3 باشند باید نقش اصلی را در سبد غذایی شما ایفا کنند. غذاهای آماده و بسته بندی شده چربی ترانس، کالری، سدیم و روغن های هیدروژنه ی فراوانی دارند. غذایی که می خورید روی جنین شما هم تأثیر می گذارد.

فواید غذاهای سالم

فواید غذاهای سالم

  • میوه ها، سبزیجات و نان منبع سرشار فیبر هستند. فیبر انرژی را آهسته آزاد می کند. باعث می شود معده شما برای مدت بیشتری پر باشد و احساس گرسنگی دیرتر به سراغتان بیاید. غذاهای غنی از فیبر سلامت دستگاه گوارش را حفظ کرده و سطح قند خون و کلسترول شما را پایین نگه می دارند.
  • پروتئین دریافتی از گوشت بدون چربی و آجیل، عملکرد مغز شما را بهبود می بخشد. سبزیجات بخارپز یا تفت داده بر خلاف هله هوله تمام مواد مغذی و ویتامین های خود را حفظ می کنند.
  • غذاهای سالم فرآوری شده نیستند. از این رو میزان کالری پایینی داشته و مواد مغذی را در خود حفظ می کنند. دانه ها، نان قهوه ای، لبنیات کم چرب و میوه ها مواد مغذی کافی در اختیارتان می گذارند.
  • غذاهای سالم به دلیل چربی ترانس و کالری پایین به حفظ وزن ایده آل کمک می کنند. در مورد تنظیم میزان کالری و برنامه غذایی به متخصص تغذیه مراجعه کنید.
  • برنامه غذایی سالم شامل غذاهای سالم و مقوی شما را در برابر بیماری های قلبی و عروقی حفظ می کند. کنترل میزان کلسترول، قند خون و فشار خون از دیگر مزیت های غذاهای سالم است.

مشاهده می کنید که جدای از تأمین نیازهای بدن (پروتئین، فیبر، ویتامین و …) فواید بسیار زیادی در غذاهای سالم نهفته است. حتی یک ایراد جزئی هم در آنها یافت نمی شود. البته پرخوری در غذاهای سالم و افزودن بیش از حد نمک، چربی و شکر یکی از عوامل تبدیل غذاهای سالم به هله هوله است.

تشخیص غذاهای سالم از هله هوله

اصولاً تفاوت بین غذاهای سالم و هله هوله در میزان کالری و منابع چربی آنهاست. بهتر است معیاری برای تشخیص این دو رقیب دیرینه برای خود داشته باشید.

  • میزان چربی

میزان چربی هله هوله

امروزه بخصوص در رستوران ها روش های سرخ کردن متنوعی یافت می شود که تشخیص غذاهای سالم از هله هوله را دشوار می سازد. تفاوت روغن های مفید و ناسالم در چربی های اشباع و غیراشباع آنهاست. چربی های غیراشباع مفید هستند. یا بهتر است بگوییم زیان بار نیستند چون چربی در میزان مشخص باید مصرف شود. روغن های با درصد چربی غیراشباع بالا بهتر از انواع دیگر هستند.

چربی اشباع روغن نارگیل حدود 91 درصد است. این میزان برای روغن کانولا به حدود 7 درصد کاهش می یابد. روغن پالم و کره نیز نمونه هایی از روغن ناسالم بشمار می روند که سرشار از چربی اشباع هستند. روغن زیتون و روغن آفتابگردان به دلیل مقادیر اندک چربی اشباع روغن هایی سالم طبقه بندی می شوند.

  • ارزش غذایی

ارزش غذایی هله هوله

غذاهای سالم برخلاف هله هوله سرشار از مواد مغذی نظیر کلسیم، فیبر، پتاسیم، ویتامین D و از این دست موارد هستند. میوه ها، سبزیجات، حبوبات، آجیل و دانه ها منابع خوبی از فیبر محسوب می شوند. سبزیجات پهن برگ و لبنیات کم چرب نیز کلسیم فراوانی دارند. سبزیجات و میوه هایی مانند موز، آووکادو، توت فرنگی، زردآلو و خیار حامل پتاسیم هستند. تخم مرغ، ماهی، آب پرتقال (طبیعی) و شیر غنی شده، ویتامین D بالایی دارند.

  • غذای تصفیه شده و تصفیه نشده

غذاهای تصفیه شده

طی فرآیند تصفیه بسیاری از آنزیم ها، ویتامین ها و فیبرها از بین می روند. این عامل غذاهای سالم را به نوعی ناسالم می کند. روغن های گیاهی به میزان معقول برای سلامت انسان مفید است. برای افزایش مدت نگهداری، این روغن ها را هیدروژنه می کنند. پس از فرآیند هیدروژنه، روغن سالم به یک چربی ترانس نسبتاً ناسالم تبدیل می شود. روغن های فرآوری شده تأثیرات مخربی در درازمدت به وجود می آورند. همیشه سعی کنید مواد غذایی تصفیه نشده و فرآوری نشده مصرف کنید.

  • میزان آنتی اکسیدان

منابع آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان ها (Antioxidants) جهت مقابله بدن با رادیکال های آزاد (Free Radicals) ضروری هستند. رادیکال های آزاد یکی از دلایل اصلی سرطان بشمار می روند. غذاهای سالم همچون سبزیجات، میوه ها و دانه ها منابع غنی آنتی اکیدان هستند.

  • میان وعده سالم و غیرسالم

میان وعده سالم

هنگام صرف میان وعده ها معمولاً تمایل شدیدی به هله هوله ایجاد می شود. سبزیجات ترد مثل کرفس و هویج می توانند جایگزین مناسبی برای چیپس و سیب زمینی سرخ کرده باشند. ذرت بوداده (پاپ کورن) و آجیل نیز گزینه های خوبی برای یک میان وعده خوشمزه هستند. یک مشت میوه خشک میان وعده ای ایده آل برای اوقات بی کاری مدرسه و اداره است.

  • رژیم غذایی سالم و ناسالم

رژیم غذایی سالم

رژیم غذایی سالم رژیمی است که شامل مواد مغذی نظیر میوه، حبوبات، دانه ها، سبزیجات، لبنیات کم چرب و گوشت کم چرب باشد. در دیگر سو رژیم غذایی سرشار از چربی اشباع، شکر افزوده، چربی ترانس و سدیم کاملاً ممنوع است. رژیم غذایی ناسالم معمولاً بر پایه غذاهای چرب و فرآوری شده استوار است. این غذاها میزان کالری بالا و مواد مغذی پایینی دارند.

  • خطر ابتلا به بیماری

هله هوله و بیماری

رژیم غذایی ناسالم جدای از بروز مشکلات سلامتی، خطر ابتلا به بسیاری ها بیماری ها را افزایش می دهد. چاقی و دیابت نوع 2 تنها نمونه هایی از این بیماری ها هستند. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی (WHO) هرساله حدود 2٫7 میلیون نفر به دلیل عدم گنجاندن مواد مغذی دریافتی از سبزیجات و میوه ها در رژیم غذایی خود فوت می کنند.

  • کربوهیدرات پیچیده و فیبر فراوان غذاهای سالم

کربوهیدرات پیچیده

کربوهیدرات ها بر طبق ساختار مولوکولی خود به دو دسته ی ساده و پیچیده تقسیم می شوند. کربوهیدرات ساده عمدتاً شامل قند است. این در حالی است که کربوهیدرات پیچیده دارای نشاسته و فیبر بالا است. رژیم غذایی با میزان فیبر بالا فرآیند هضم را بهبود بخشیده و انرژی فرد را بالا می برد. کربوهیدرات ساده نیز انرژی دارد اما عوارض جانبی نظیر چاقی و بدخلقی بهمراه خواهد داشت.

  • گوشت سالم و غیرسالم

گوشت سالم

برای تشخیص گوست سالم از ناسالم بهتر است به درصد چربی آن دقت کنید. گوشت های با میزان چربی پایین نوع سالم آن محسوب می شوند. گوشت مرغ بدون پوست، گوشت گاو چرخ کرده بدون چربی، بوقلمون کم چرب و ماهی های کم چرب گزینه های مناسبی هستند. از سرخ کردن انواع گوشت پرهیز کنید چون میزان چربی فراوانی جذب می کنند.

تحقیقات نشان می دهد که امروزه کودکان بیش از بزرگسالان به هله هوله علاقه دارند. کدام کودکی را دیده اید که مانند یک برش پیتزا از خوردن سیب هم لذت ببرد؟ به جای غر زدن سر بچه ها بهتر است آنها را از همان دوران خردسالی با غذاهای سالم پرورش دهید. در ضمن هنگامی که خودتان را مرتب با هله هوله سیر می کنید نباید انتظار بیشتری از کودکان داشته باشید. این مسأله یک اراده جمعی می طلبد.

آنچه در این مطلب به مناسبت روز جهانی هله هوله خواندید، مواردی کلی در مورد تفاوت بین غذاهای سالم و هله هوله بود. جدای از این مسأله به میزان خوراک خود و ورزش نیز دقت کنید. خوردن زیاد غذاهای سالم هم نمی تواند گزینه مناسبی برای سلامت جسمی باشد.

روز جهانی هله هوله منحوس مبارک!

منبع: stylecraze

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان