ماهان شبکه ایرانیان

۶ دستور پخت خوراک تخم مرغ ساده و خوشمزه

چه کسی می گوید خوراک تخم مرغ فقط برای صبحانه است؟ در این مطلب ثابت می کنیم که این خوردنی مقوی، جدای از صبحانه برای نهار و شام نیز مناسب خواهد بود

چه کسی می گوید خوراک تخم مرغ فقط برای صبحانه است؟ در این مطلب ثابت می کنیم که این خوردنی مقوی، جدای از صبحانه برای نهار و شام نیز مناسب خواهد بود. تخم مرغ سرشار از پروتئین است و طیف گسترده ای از ویتامین ها را شامل می شود. عاری از فیبر است و کمترین میزان کربوهیدرات را در خود جای می دهد. علاوه بر اینها، سادگی پخت و پز و استفاده از آن در غذاهای بسیاری، خوراک تخم مرغ را به یکی از پرطرفدارترین خوراکی ها در جهان بدل ساخته است. این سادگی در پخت به زندگی دانشجویان نیز رسوخ کرده و بیشتر آنها با ذوق و سلیقه متفاوت، غذاهای خوشمزه ای با آن تولید می کنند. تنها موردی که در مورد تخم مرغ هنوز در هاله ای از ابهام است این است که ابتدا تخم مرغ به وجود آمده است یا مرغ!؟

در ادامه 6 خوراک تخم مرغ که ارزش امتحان دارند را بررسی خواهیم کرد. با بامیلو بلاگ همراه باشید.

تارت تخم مرغ با طعم مرزه

این تارت علاوه بر اینکه یک استارتر فوق العاده است، به خاطر مواد مغذی بیشمار می تواند به عنوان وعده شام نیز استفاده شود. این خوراک تخم مرغ خوشمزه همچنین می تواند یک میان وعده بی نظیر برای ورزشکاران باشد.

مواد لازم برای 8 نفر:

  • 8 قالب خمیر تارت آماده
  • 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 1 عدد پیاز کوچک نگینی شده
  • مقداری نمک، فلفل و شکر
  • 250 گرم کدو حلوایی پوست کنده و کاملاً ریز شده
  • 1 قاشق چای خوری مریم گلی خورد شده
  • 500 گرم برگ چغندر بدون ساقه و خرد شده
  • 1 پیمانه (حدود 125 گرم) پنیر فونتینا رنده شده (می توانید از پارمسان هم استفاده کنید)
  • 8 عدد تخم مرغ متوسط

دستور پخت:

فر را روی 190 درجه سانتیگراد (375 درجه فارنهایت) بگذارید تا گرم شود. قالب های خمیری تارت را طبق دستورالعمل روی آن آماده کنید. قالب ها را روی سینی مخصوص فر چیده و کنار بگذارید. با حرارت متوسط روغن زیتون را داخل یک تابه دردار گرم کنید. پیاز را همراه اندکی نمک و فلفل به آن افزوده و تفت دهید. حدود 2 تا 3 دقیقه پیاز را هم بزنید تا بافت آن نرم شود.

کدو حلوایی و مریم گلی را اضافه کنید و حدود 4 دقیقه تا زمانی که پیاز هنوز نرم است و کدو حلوایی هم بافت نرمی پیدا می کند، به تفت دادن آنها ادامه دهید. برگ چغندر، شکر و مقدار اندکی نمک و فلفل دیگر اضافه کنید. در تابه را گذاشته و بگذارید مخلوط حدود 2 تا 3 دقیقه حرارت ببیند. در را برداشته و تا زمانی که بیشتر رطوبت غذا گرفته شود (حدود 2 تا 3 دقیقه بسته به حرارت اجاق) به هم زدن ادامه دهید.

مخلوط را به یک ظرف انتقال داده و بگذارید حدود 10 دقیقه سرد شود. سپس پنیر فونتینا را اضافه کرده و ترکیب کنید. آن را به صورت یکسان داخل قالب های تارت ریخته و تا زمانی که پنیر ذوب می شود (حدود 4 تا 6 دقیقه) آنها را داخل فر بگذارید. تارت ها را از فر خارج کرده و دمای فر را به 220 درجه سانتیگراد (420 درجه فارنهایت) افزایش دهید. روی هرکدام از تارت ها یک عدد تخم مرغ بشکانید. مقدار بسیار کمی نمک و فلفل روی آنها بپاشید. سینی را به فر برگردانید. حدود 5 دقیقه تا زمانی که رنگ سفیده مقداری تیره شده و زرده نیز اندکی عسلی است پخت را ادامه دهید. تارت ها را بیرون آورده و روی بشقاب سرو کنید.

املت ژامبون و پنیر چدار

این خوراک تخم مرغ طعم فوق العاده ای دارد. ترکیب ژامبون دودی و پنیر چدار ذوب شده در کنار ادویه ها و سبزیجات معطر، یک غذای بی نظیر به وجود می آورد.

مواد لازم برای 4 نفر:

  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • 2 قاشق غذاخوری کره
  • 1 پیمانه ژامبون خورد شده (گوشت، مرغ، بوقلمون یا ماهی)
  • 3/1 پیمانه پنیر چدار رنده شده درشت

طرز تهیه:

در یک ظرف تخم مرغ ها را مخلوط کنید. 1 قاشق غذاخوری آب و اندکی نمک و فلفل اضافه کرده و تا زمانی که تخم مرغ ها پف می کنند هم زدن را ادامه دهید. کره را در یک تابه نچسب (حدود 30 سانتی متری) روی حرارت ملایم ذوب کنید. تخم مرغ ها را اضافه کرده و حدود 1 دقیقه آرام هم بزنید. با یک کفگیر لاستیکی به آرامی روی تخم مرغ ها را فشار دهید تا همه آنها به خوبی بپزند. پس پختن تخم مرغ، هم زدن را متوقف کنید و بگذارید جا بیفتد.

ژامبون و پنیر را روی آن ریخته و با کفگیر، آن را به دو نیم کرده و به ظرف دیگری منتقل کنید. سپس هرکدام از ابن دو بخش را به 4 قسمت تقسیم کرده و هر 2 قسمت را روی هم بگذارید. به شکلی که بخش ژامبون و پنیر در مرکز آنها قرار گیرد. می توانید با سبزیجات معطر و چند قاچ گوجه فرنگی نوش جان کنید.

خوراک تخم مرغ میان نان

وقتی صحبت از خوراک تخم مرغ می شود، کافی است کمی خلاقیت به خرج دهید. جدای از ترکیب تخم مرغ با مواد غذایی دیگر، می توان یک غذای ساده را به وعده ای خوشمزه و دلچسب تبدیل کنید.

مواد لازم برای 4 نفر:

  • 4 قاشق غذاخوری کره در دمای اتاق
  • 4 برش نان سبوس دار
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • 4 عدد تخم مرغ

طریقه پخت:

دو طرف هرکدام از نان ها را خوب به کره آغشته کنید. حدود 1 یا 2 قاشق چای خوری از کره را باقی بگذارید. با یک قالب شیرینی پزی یا یک فنجان، سوراخی به هر شکلی که دوست دارید به قطر حدود 7 سانتی متر وسط هرکدام از نان ها ایجاد کنید. بخش جدا شده را کنار بگذارید. این قسمت را بعداً احتیاج خواهیم داشت. یک ماهیتابه نچسب را روی اجاق گذاشته و در دمای ملایم گرم کنید. کره باقیمانده را داخل آن ذوب کنید. نان ها را همراه حلقه وسط آنها داخل ماهیتابه بچینید (حلقه ها را به صورت جدا قرار دهید نه در جای خودشان). وسط هرکدام از نان ها یک تخم مرغ ریخته و مقدار اندکی نمک و فلفل روی آنها بپاشید.

بگذارید رنگ سفیده مقداری مات شود. با قاشق آرام روی سفیده ضربه بزنید تا همه ی آن به خوبی بپزد. هنگامی که آماده حرکت شد نان ها را زیر و رو کنید. در صورت تمایل می توانید این کار را نکنید تا ظاهر غذای شما بهتر باشد. بگذارید اندکی وسط زرده ها عسلی بماند. حلقه های نان را نیز تا زمانی که رنگ طلایی پیدا می کنند بپزید. نان ها را به ظرف دیگری منتقل کنید. در آنها را با تکه نان حلقه ای که برشته کرده اید، گذاشته و با خیار و گوجه و سبزیجات میل کنید.

خوراک تخم مرغ با پنیر رومانو

فصل تابستان در حال نزدیک شدن است و کم کم گوجه های آبدار و کدو سبزهای خوش رنگ و تراشیده به بازار می رسند. ترکیب این مواد با تخم مرغ می تواند یک خوراک بسیار خوشمزه به وجود آورد. پنیر رومانو هم بافت سخت و طعم شوری دارد. این مورد را از دست ندهید.

مواد لازم برای 4 نفر:

  • 8 عدد تخم مرغ
  • 2 قاشق غذاخوری شیر
  • نمک کم و فلفل
  • 1 عدد کدو سبز کوچک ریز شده
  • 1 گوجه فرنگی متوسط خرد شده
  • 1 پیمانه (حدود 30 گرم) اسفناج تازه خرد شده
  • 1 پیمانه پنیر رومانو رنده شده

طرز تهیه:

در یک ظرف تخم مرغ ها، شیر و مقداری نمک و فلفل اضافه کنید. چون پنیر رومانو شور است، بسیار کم از نمک استفاده کنید. تا زمانی که تخم مرغ ها پف می کنند هم زدن را ادامه دهید. کره را داخل یک ماهیتابه با حرارت متوسط ذوب کرده و کدو سبز را به آن اضافه کنید. حدود 1 دقیقه آن را هم بزنید. گوجه را اضافه کنید و دوباره هم بزنید. تخم مرغ ها را افزوده و دما را پایین بیاورید.

بسته به ذائقه شما، بگذارید غذا جا بیفتد ولی حدود 1 تا 2 دقیقه کافی خواهد بود. وقتی تخم مرغ ها نیم پز شدند، اسفناج و پنیر را روی آن بریزید. با کفگیر و به آرامی مواد را به خورد تخم مرغ ها بدهید تا ظاهر مناسبی پیدا کند. حدود 1 دقیقه دیگر به مواد زمان بدهید. غذا را به ظرف دیگری انتقال داده و مقدار دیگری پنیر اضافه کنید. غذای شما آماده است.

فریتتاتا پنیر، گوجه و اسفناج

فریتتاتا (Firttata) یک خوراک تخم مرغ ایتالیایی است که به املت شباهت زیادی دارد. این غذا به علت شباهت در نحوه سرو با پیتزا، می تواند به صورت میان وعده استفاده شود و مورد علاقه بچه ها نیز باشد.

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

  • 10 عدد تخم مرغ
  • 1 قاشق غذاخوری خامه یا شیر
  • 2 قاشق چای خوری پونه کوهی خرد شده
  • 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 2 عدد گوجه فرنگی متوسط خرد شده
  • 75 گرم پنیر فتا له شده
  • 45 گرم اسفناج تازه خرد شده

دستور پخت:

فر را روی 220 درجه سانتیگراد (425 درجه فارنهایت) بگذارید تا گرم شود. تخم مرغ ها، خامه، 2 قاشق چای خوری پونه و مقداری نمک و فلفل را در ظرفی ریخته و هم بزنید. در یک ماهیتابه (حدود 25 سانتی متری) روغن زیتون را با دمای ملایم گرم کنید. ترکیب تخم مرغ را به آن اضافه کرده و آرام هم بزنید تا نیم پخت شود. گوجه ها، پنیر و اسفناج را به آن اضافه کنید. 2 تا 3 دقیقه زمان بدهید تا کناره های ترکیب، رنگ عوض کند.

ظرف را به فر منتقل کرده و حدود 5 دقیقه به آن زمان دهید. کناره های ظرف را با کفگیر جدا کرده و آرام آرام مخلوط را از ظرف جدا کنید. آن را روی بشقاب گذاشته و در صورت تمایل با گوجه، پنیر فتا و پونه تزئین نمایید. با پیتزا بر یا چاقو آن را به تعداد برش داده و نوش جان کنید. در صورت تمایل می توانید از کچاپ خانگی نیز به عنوان چاشنی استفاده کنید.

ساندویچ سالاد تخم مرغ

یک غذای خوشمزه، ساده و بسیار مغذی که می تواند برای ساندویچ مدرسه نیز مورد استفاده قرار گیرد. به علاوه این خوراک تخم مرغ را می توان برای عصرانه و همچنین در محل کار نیز میل نمود.

مواد لازم برای 4 نفر:

  • حدود 130 گرم مایونز
  • 8 عدد تخم مرغ
  • 1 قاشق غذاخوری خردل دیژون (Dijon) یا معمولی
  • 2 عدد فلفل دلمه ای دودی خرد شده
  • 2 قاشق غذاخوری کرفس خرد شده
  • 1 قاشق غذاخوری گشنیز تازه خرد شده
  • 1 قاشق چای خوری پودر زیره
  • اندکی نمک و فلفل
  • 8 برش نان تازه
  • 4 برگ بزرگ کاهو

طرز تهیه:

تخم مرغ های ترک نخورده را در یک ظرف گذاشته و پر از آب سرد کنید. آب 1 انگشت بالاتر از سطح تخم مرغ ها باشد. آن را با دمای ملایم جوش بیاورید تا تخم مرغ ها ترک برندارند. وقتی آب جوش آمد یک دقیقه به آن زمان داده و سپس اجاق را خاموش کنید. درب ظرف را گذاشته و یک ربع به آنها استراحت دهید. تخم مرغ ها را بیرون بیاورید. به یک ظرف حاوی آب یخ انتقال داده و 5 دقیقه آنها را نگه دارید.

پوست تخم مرغ ها را کنده و با چاقو به قطعات درشت تقسیم کنید. آنها را به یک ظرف انتقال دهید. 3/1 پیمانه مایونز، خردل، فلفل دلمه ای، کرفس، گشنیز، زیره و اندکی نمک و فلفل به آنها اضافه کنید. این سالاد را به مدت نهایتاً 2 روز می توان پوشانید و در یخچال نگهداری کرد.

نان ها را روی یک سطح گذاشته و لایه نازکی مایونز روی آنها بمالید. سالاد را بین نان ها گذاشته و ساندویچ خود را میل نمایید. اگر این ساندویچ را برای بچه ها درست می کنید می توانید خلال ترد سیب زمینی نیز به آن اضافه کنید تا مزه بهتری پیدا کند.

 

در نهایت اگر غذای ساده و جذاب دیگری با تخم مرغ سراغ دارید نظرات خود را با ما شریک باشید.

منبع: parenting

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان