معمولاً خوراکی و میان وعده کودکان تفاوت زیادی با بزرگترها ندارد. تفاوت اینجاست که بچه ها نیاز به ظاهر بهتری برای غذای خود دارند. جدای از این مسأله آنها اهمیتی نمی دهند که وعده غذایشان سالم است یا نه؛ این مسأله را باید بزرگترها هنگام پخت رعایت کنند و مهمترین عامل برای کودکان طعم غذاست.
در ادامه، خوشمزه ترین خوراکی هایی که می توانید برای کودکان خود تهیه کنید را بررسی خواهیم کرد.
جوجه کباب با سس بادام زمینی
یک میان وعده خوشمزه که کودکتان عاشق آن می شود. غذاهای کبابی ارزش تغذیه ای نسبتاً خوبی دارند و طعم آنها نیز بسیار دلپذیر است.
مواد لازم برای کباب (برای 8 نفر):
- 350 گرم فیله مرغ
- 2 قاشق غذاخوری روغن نباتی
- 2 قاشق غذاخوری سس سویا با سدیم پایین
مواد لازم برای سس:
- 3 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی
- 2 قاشق غذاخوری سس سویا با سدیم پایین
- 2 قاشق غذاخوری عصاره لیموی تازه
- 1 قاشق غذاخوری عسل
- 1 قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده
- 1/8 قاشق چای خوری پودر سیر
روش تهیه کباب:
سینه مرغ را به نوارهای 1 سانتی متری برش دهید. برش ها را روی تخته آشپزخانه گذاشته و به آرامی با کف دست آنها را بکوبید تا ظاهر و اندازه نسبتاً مشابهی پیدا کنند. اگر طول هرکدام از آنها بیش از اندازه باشد، بهتر است آن را نصف کنید. پس از برش، آنها را داخل یک ظرف گذاشته و روغن و سس سویا را به آنها اضافه کنید. تکه های مرغ را به آرامی داخل ظرف بغلتانید تا اطراف آنها به خوبی آغشته شود. بگذارید حداقل 20 دقیقه داخل ظرف بمانند یا در حالت بهتر، آنها را در طول شب داخل یخچال بگذارید.
روش تهیه سس :
سس سویا، کره بادام زمینی، عصاره لیمو، عسل، پیازچه، پودر سیر و چند تکه فلفل قرمز (در صورت تمایل) را داخل ظرفی ریخته و با هم مخلوط کنید. ماهیتابه را روی دمای ملایم اجاق گاز بگذارید تا گرم شود. سینه مرغ را از سسی که داخل آن خوابانده بودید بیرون آورده و به آرامی به سیخ های چوبی بکشید. آن ها را داخل ماهیتابه بگذارید. سعی کنید سیخ ها از حرارت مستقیم دور باشند تا سوخته نشوند. زمانی که مرغ ها حالت طلایی گرفتند آنها را بردارید. اگر حرارات شما ملایم باشد برای هر طرف حدود 2 تا 3 دقیقه کافی خواهد بود. آنها را همراه سس بادام زمینی سرو کنید.
نکته: سس بادام زمینی را می توانید حدود یک هفته در یخچال نگهداری کنید. موقع استفاده حتماً 20 دقیقه قبل آن را از یخچال بیرون بیاورید و در دمای اتاق بگذارید.
سیب زمینی سرخ کرده
بچه ها عاشق سیب زمینی سرخ کرده و چیپس هستند. به جای اینکه بگذارید از غذاهای آماده و چیپس های صنعتی استفاده کنند، بهتر است خودتان دست به کار شوید.
مواد لازم (برای 6 نفر):
- یک کیلو سیب زمینی (حدود 4 عدد متوسط)
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 1٫5 قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز
- 1٫5 قاشق چای خوری نمک
طریقه پخت:
فر را روی 218 درجه سانتیگراد (425 درجه فارنهایت) بگذارید تا خوب گرم شود. پوست سیب زمینی را جدا نکنید. سیب زمینی ها را خوب شسته و در اندازه دلخواه برش دهید. در یک ظرف کوچک روغن زیتون، پودر فلفل و 1 قاشق چای خوری نمک را مخلوط کنید. سیب زمینی ها را داخل یک ماهیتابه گذاشته و با برس، مخلوط را روی آنها بمالید. آنها را طوری داخل ماهیتابه بچینید که گوشت سیب زمینی (نه پوست آن) با ماهیتابه در تماس باشد. ماهیتابه را داخل فر بگذارید. حدود 20 تا 25 دقیقه آنها را بپزید. ماهیتابه را بیرون آورده و نصف قاشق چای خوری نمک باقیمانده را روی سیب زمینی ها بپاشید. پس از چند دقیقه آن را سرو کنید. سس کچاپ کم کالری را نیز برای طعم لذیذتر استفاده کنید.
پیتزای تورتیلا
پیتزا جزو محبوب ترین غذاهای کودکان به شمار می رود. امکان ندارد فرزند دلبند شما این خوراکی خوشمزه را دوست نداشته باشد. این پیتزای مخصوص و کوچک نیز یک میان وعده فوق العاده است. تورتیلا یک نوع نان مکزیکی است که از آرد ذرت تهیه شده و در بیشتر فروشگاه ها یافت می شود.
مواد لازم:
- نان ذرت در اندازه کوچک (اگر اندازه ی کوچک پیدا نکردید یک ظرف را به صورت سروته وسط آن گذاشته و اطراف نان را با چاقو برش دهید.)
- سس سالسا
- پنیر چدار خرد شده
طرز تهیه:
روی هر نان مقداری سالسا و پنیر بریزید. آنها را روی سینی با فویل آلومینیومی گذاشته و در فر قرار دهید. زمانی که پنیر ذوب شود و کناره نان ها به رنگ قهوه ای درآید، پیتزای شما آماده است. یک میان وعده ساده و خوشمزه انتظار شما را می کشد.
نان ایتالیایی
این نوع نان ایتالیایی که طرز تهیه آن را برایتان در دستور کار داریم طعم و ظاهری نزدیک به پیراشکی دارد.
مواد لازم:
- 2٫5 پیمانه آرد
- 2 ¼ قاشق چای خوری خمیر مایه
- ¾ قاشق چای خوری نمک
- ¾ پیمانه آب جوش
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن پخت و پز
- 1 قاشق غذاخوری شکر یا عسل
- 1 عدد تخم مرغ
طرز تهیه:
در یک ظرف بزرگ آرد، نمک و مخمر را ترکیب کنید. در ظرفی دیگر، شکر، آب جوش و روغن را مخلوط کنید. زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کرده و زرده آن را نیز به ترکیب شکر و روغن اضافه کنید. سفیده را داخل یخچال بگذارید. محتویات دو ظرف خشک و تر را با همدیگر ترکیب کنید. با دور آهسته همزن حدود 30 ثانیه آنها را هم بزنید. کناره های ظرف را با دست یا قاشق جمع کرده و داخل ظرف بریزید. همزن را روی دور سریع گذاشته و حدود 3 دقیقه مخلوط کنید. خمیر را حدود 6 تا 8 دقیقه با دست خوب ورز دهید تا قوام پیدا کرده و سفت و یکدست شود. آن را روی یک لایه نازک آرد در یک سینی بگذارید. روی آن را بپوشانید و بگذارید حدود 1 ساعت بماند.
خمیر را زیرورو کنید و دوباره به مدت 10 دقیقه بپوشانید. یک ورق آلومینیومی را چرب کنید. خمیر را نصف کرده و هر بخش را به 8 قسمت تقسیم کنید. روی یک سطح آردی هرکدام از قسمت ها را به حالت لوله ای (مثل نان باگت) دربیاورید. خمیرها را با فاصله 5 سانتی متر روی ورقه آلومینیومی بچینید. روی آنها را پوشانده و حدود 45 دقیقه به آنها استراحت دهید.
فر را روی 218 درجه سانتیگراد (425 درجه فارنهایت) بگذارید تا داغ شود. سفیده تخم مرغ و یک قاشق غذاخوری آب را ترکیب کرده و هم بزنید تا کاملاً پف کند. با قلم مو آن را روی نان ها بمالید. مقدار کمی نمک شکری روی آنها بپاشید. حدود 10 دقیقه داخل فر بگذارید تا رنگ طلایی پیدا کنند. بچه هایتان عاشق آن می شوند.
مافین کرنبری
کرنبری یک میوه ملس (ترش و شیرین)، قرمز رنگ و خوشمزه است که طعم ترشی آن از شیرینی آن بیشتر است. کلوچه این میوه خوش رنگ، طعم بسیار خاصی دارد. پیشنهاد می کنیم این میان وعده را از دست ندهید. بچه ها معمولاً خوراکی های ملس را دوست دارند.
مواد لازم برای 12 نفر:
- اسپری آشپزی
- یک عدد پرتقال
- نصف پیمانه آب پرتقال
- یک تخم مرغ درشت
- ¼ پیمانه روغن گیاهی
- 1٫5 پیمانه آرد
- ¾ پیمانه شکر
- ¼ قاشق چای خوری بیکینگ پودر
- ¼ قاشق چای خوری جوش شیرین
- 1 قاشق چای خوری نمک شکری
- ½ پیمانه کرنبری خشک خرد شده
طرز تهیه:
فر را روی 190 درجه سانتیگراد (375 درجه فارنهایت) بگذارید تا گرم شود. داخل قالب مافین یا کاپ کیک 12 تایی (یا 2 عدد 6 تایی) را با اسپری آشپزی بپوشانید. پرتقال را به 8 قسمت تبدیل کرده و با آب پرتقال، تخم مرغ و روغن داخل مخلوط کن بریزید. آنها را خوب مخلوط کنید تا صاف و یکدست شوند.
در یک ظرف بزرگ، آرد، شکر، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را ریخته و ترکیب کنید. میان آنها یک حفره درست کرده و اجزای مرطوب را اضافه کنید. ترکیب را خوب هم بزنید تا خمیر صاف و یکدستی ایجاد شود. کرنبری ها را اضافه کرده و مخلوط کنید. خمیر را داخل قالب مافین بریزید به طوری که حدود ¾ آنها پر شود. حدود 20 تا 25 دقیقه آنها را داخل فر از قبل داغ شده بگذارید تا رنگ طلایی پیدا کنند. اگر مافین ها پخته باشند، هنگامی که انگشت خود را روی آنها بگذارید به آرامی به حالت اولیه خود باز می گردند. نوش جان
منبع: parenting
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]