همگردی های عزیز اگر به دنبال خاص ترین جاذبه های جهانگردی در جهان هستید، برایتان پیشنهاد ویژه ای داریم، در این مقاله قصد داریم جاذبه ای شگفت انگیز یا حتی کمی مخوف را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید تا برایتان از غاری بگوییم که قرار گرفتن آن در نزدیکی دریای سیاه و به طور اخص در منطقه ی Abkhazia از مشخصات شناسنامه ای آن است. اما چیزی که در این غار، خیل عظیمی از ماجراجویان اعم از غارنوردان و دانشمندان را به سمت خود جذب می کند، معبر گذر آن است که به بیش از 13 کیلومتر می رسد و البته عمق بیش از 2 کیلومتری آن بی تردید از گزینه هایی است که این غار را در معرض دید بسیاری از گردشگران برای بازدیدی هیجان انگیز، قرار داده است. کروبیا ورونیا را می توان به عنوان یکی از مخوف ترین غارهای جهان و عجیب ترین غارهای جهان به دنیا معرفی کرد.
ثبت رکورد عمیق ترین غار با کشف کروبرا
قبل از این که کروبرا، غارشناسان را متوجه خود کند، بد نیست بدانید که غاری با نام Lamprechtsofen در اتریش، با مشخصه ی مخوف ترین غار در جهان رکورددار بود، اما این شهرت با کشف کروبرا توسط غارشناسانی اوکراینی، دیگر سندیت نداشت، چراکه این دوستان در سال 2001 به عمقی 1710 متری از این غار رسیدند که درست 80 متر از غار اتریشی، عمیق تر بود.
سفری خیال انگیز به اعماق خطرناک ترین غار جهان
وقتی حرف از مخوف ترین غارهای جهان و عجیب ترین غارهای جهان می زنیم، حتماً شما هم تجسماتی از سیاهی و شگفتی و یا حتی سفر به اعماق تاریخ را در خیال خود به تصویر می کشید، سیاهی غار کروبرا خود دنیایی است. برای انواع مختلف حشرات، مثلاً تصورش را بکنید عبور سوسک ها و عنکبوت ها یا حتی شبه عقرب ها در اعماق غاری را که صخره هایی آهکی یا گدازه ی سنگ ها، tuff و مواد معدنی دیگر، گوشه هایی از آن را پوشش داده اند و غار سیاه در اعماق زمین را هیبت خاصی بخشیده اند. بی تردید، سفر به دل این غار، با تمام اضطراب هایی که دارد، هیجان و لذت خاصی برای یک غارنورد ماجراجو به دنبال خواهدداشت. غاری که انگار در هر دوره از بازدیدهای خاص، اکتشافات بسیاری را برای گردشگران هویدا می کند و گویی رازی از گوشه گوشه ی خود را برملا می سازد. یکی از این اکتشافات مربوط به سال 2010 و کشف جانورانی بود که جایی برای زیست ندارند جز اعماق زمین. کروبیا گویی مکان مناسبی برای این گونه جانوران همچون Plutomurus ortobalaganesis است.
اعزام غارنوردان به اعماق ورونیا
دوستان شاید برایتان جالب باشد که بدانید، هنوز هم باب اکتشاف و ماجراجویی برای غانوردان در توده ی اربیکا Abkhazia ادامه دارد. برای اطلاعات بیشتر شما باید بگوییم که این ماجراجویی دقیقاً از سال 2000 در قالب یک گروه با نام "ندای اعماق" The call of Abyss شکل گرفته، به این صورت که گروه هایی که متشکل از 50 غارنورد از نقاط مختلف جهان گردهم جمع می شوند تا در یک پروژه ی غارشناسی به بررسی اعماق غارها و البته ثبت عمیق ترین آن ها بپردازند. ولی دوستان، غارنوردی درست است که هیجان و شاید لذت خاصی برای اهالی این رسته داشته باشد، اما مثلاً در کنار دعوت غارنوردان اوکراینی برای بررسی غارها در سال 2013، زمانی که سایر متخصصین این حوزه از جاهای مختلف نظیر لیتوانیایی، گردهم آمده بودند، عده ای از آن ها در شرایط سخت اکتشاف و غارنوردی مبتلا به بیماری شدند، عده ای دیگر هم راه را برای مدت 24 ساعت گم کردند اما نهایتاً خطر جدی کسی را تهدید نکرد و نتیجه ی این سختی ها حتی در شرایطی که گاه باران بر طاقت فرسا کردن شرایط غار اضافه می کرد، چیزی نبود جز کشف ورونیا، که گویی هنوز هم مشتاقان اکتشاف را به آغوش خود برای پرده برداری از رازهای مسکوتش به سمت خود فرامی خواند و هنوز یکی از خطرناک ترین غار جهان می باشد.