نکاتی در مورد عادات غذایی و کاهش التهاب
به طور کلی، اگر تصمیم دارید از مواد غذایی ضدالتهاب برای کاهش التهاب و درد ناشی از آن استفاده کنید سعی نمایید از موادغذایی تازه استفاده کنید و از مصرف مواد غذایی آماده، پرچرب و فرآوری شده اجتناب نمایید.
برای صبحانه بهتر است از جوپرک شده همراه با مغزگردو و انواع توتها و همچنین یک فنجان سویا شیر استفاده شود.
میانوعدههای خود را از میان انواع میوهها و سبزیجات تازه، انواع مغزها و دانهها انتخاب کنید و از مصرف انواع شیرینیها و شکلاتها خودداری نمایید.
مصرف ماهی را افزایش دهید و از انواع گوشتهای پرچرب و قرمز کمتر استفاده کنید.
از مصرف غذاهای سرخشده و پرچرب خودداری نمایید.
از سبزیجات پخته و رنگی که به رنگهای زرد، نارنجی و سبز (مانند انواع فلفلدلمهای، هویج و ...) هستند، بیشتر استفاده کنید.
روزانه مقدار زیادی آب بنوشید. انواع آبمیوههای 100 درصد طبیعی و آب انواع سبزیجات، چای سبز و انواع دمکردههای گیاهی بسیار مناسبند.
با در نظر گرفتن میزان کالری مورد نیاز بدن در روز، سعی کنید به همان اندازه که بدن به کالری نیاز دارد مواد غذایی مصرف نمایید و از مصرف بیش از حد موادغذایی خودداری کنید، زیرا رساندن کالری بیش از نیاز به بدن سبب افزایش وزن و چاقی میشود و چاقی خود یکی از عوامل تشدیدکننده التهاب و درد میباشد، بنابراین با مدیریت کردن میزان کالری و کنترل وزن خود، التهاب و درد ناشی از آن کاهش مییابد.
کربوهیدراتها و فیبر
کربوهیدرات مورد نیاز بدن خود را با مصرف انواع سبزیجات، میوهها و غلات سبوسدار تامین کنید و تا جایی که امکان دارد از نانهای سبوسدار، و انواع ماکارونی که از آرد سبوسدار تهیه شده باشد، استفاده کنید. غلات با سبوس کامل یکی از منابع بسیار خوب در تامین فیبر میباشند و رژیم غذایی سرشار از فیبر میتواند سبب کاهش التهابات شود.
از سبزیجات دارای برگهای سبز تیره و همچنین انواع میوههای تازه بیشتر استفاده کنید. سعی نمایید در روز حداقل 5 نوبت میوه و سبزیجات مصرف کنید.
انواع سبزیجات به رنگ سبز و میوهها از منابع غنی فیبر میباشند. انواع توتها بهویژه توتفرنگی از آنجایی که حاوی ترکیبات ضدالتهاب مانند فیتوکمیکالها و آنتیاکسیدانها میباشند، از منابع غذایی بسیار مفید هستند. سیب و پیاز قرمز نیز دارای ترکیبات ضدالتهاب قوی میباشند.
از غذاهای تشدیدکننده التهاب دوری کنید
غذاهای تشدیدکننده التهاب سبب افزایش درد ناشی از التهاب شده و خطر ابتلا به بیماری مزمن را افزایش میدهند.
زیادهروی کردن در مصرف انواع غذاهای آماده و مصرف گوشتهای پرچربی و همچنین مصرف قند و شکر میتواند منجر به افزایش التهاب در بدن شود. مواد غذایی حاوی چربیهای ناسالم بهویژه چربیهای ترانس و اشباعشده، و همچنین انواع گوشتهای فرآوری شده، انواع غذاها و یا گوشتهای آماده، هات داگ، سوسیس و کالباس که دارای ترکیبات مضری مانند نیتریت هستند میتوانند التهابات را افزایش دهند و منجر به مزمن شدن بیماری گردند.
چربیهای اشباع در مواد غذایی مانند گوشت، لبنیات و تخممرغ وجود دارند، بنابراین با مصرف این مواد غذایی علاوه بر اینکه انواع ویتامینها و مواد معدنی را به بدن میرسانیم، چربیهای ناسالم و اشباعشده را نیز وارد بدن خود میکنیم. این مواد غذایی همچنین حاوی اسیدهای چربی به نام آراشیدونیک اسید میباشند، در حالی که مقادیر کمی از این اسید مورد نیاز بدن است و مصرف بیش از اندازه آن در رژیم غذایی میتواند سبب تشدید التهابات در بدن گردد.
بنابراین باید سعی شود از لبنیات کمچرب مانند پنیر و شیر کمچرب و همچنین گوشت بدون چربی استفاده گردد تا به کاهش التهابات در بدن کمک کنیم.
رژیمهای غذایی حاوی قند و شکر زیاد نیز میتوانند سبب تشدید التهاب، چاقی و بیماریهای مزمن مانند دیابت شوند، بنابراین باید سعی شود از رژیم غذایی حاوی قند و شکر فراوان مانند انواع نوشابههای گازدار، شیرینیها، آبنباتها و سایر مواد قندی اجتناب گردد.
مصرف انواع میوهها و سبزیجات به علت دارا بودن ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای طبیعی برای بدن بسیار مفید و ضروری است، اما برخی از سبزیجات مانند بادمجان، گوجهفرنگی و سیبزمینی میتوانند سبب تشدید دردهای ناشی از التهاب شوند.
برای خواندن بخش اول- غذاهای ضدالتهاب- اینجا کلیک کنید.