کودکان ما چرا چاق می شوند (۳)

بخش سوم- افزایش تصاعدی اضافه وزن و چاقی، کودکان و نوجوانان را نیز مانند بزرگسالان در معرض ابتلا به افزایش چربی خون، پرفشاری خون اندام های حساس بدنشان قرار می دهد.

کودکان ما چرا چاق می شوند (3)

 

نتیجه گیری کلی از مباحث مورد اشاره چند نکته را به اثبات می رساند 1– زمینه ارثی پدر و مادر و وابستگان شاخه پدری و مادری در سرنوشت نسل های بعدی تاثیرگذار می باشد، در جهت گزینش همسر باید با عاقبت اندیشی در قبال سرنوشت فرزند یا فرزندانی که به دنیا خواهند آ‌مد دست به انتخاب زد.

2– وضعیت تغذیه مادر در قبل از ازدواج، بعد ازدواج و قبل از بارداری و بعد از بارداری و دوران بارداری از ابعاد کمی و کیفی در تعیین سرنوشت فرزند به دنیا آ‌مده کاملا  تاثیرگذار می باشد و دختر خانم های امروز و مادران فردا باید به این موضوع توجه کنند

عوامل تاثیرگذار در زمینه سازی چاقی کودکان بعد از به دنیا آ‌مدن و بیماری های مزمن احتمالی در سنین بعدی

الف) شیر مادر و نقش آ‌ن در سلامتی مادر و نوزاد

شیر مادر یکی از نعمت های بسیار ارزنده ای می باشد که در لحظه به لحظه حیات نوزادان اثرات حفاظتی و تغذیه ای دارد و ترکیباتی را دارا می باشد که منطبق با نیاز نوزاد در هر لحظه ای از زندگی آ‌نها می‌باشد، نه تنها از نظر ارزش غذایی به حدی کامل و کافی می باشد که وزن تولد بچه را که حاصل 9 ماه زندگی درون رحمی می باشد در طول پنج یا شش ماه به دو برابر می رساند.

بلکه به موازات تامین نیازهای رشد سریع ماه های اولیه تولد، نوزادان را از ابتلا  به عفونت های ریوی و گوارشی به خوبی حفظ می نماید (اگر در طول 4 تا 6 ماه اولیه زندگی به غیر از شیر مادر ماده غذایی دیگری به بچه خورانیده نشود).

ولی متاسفانه تعدادی از مادران با عدم آ‌گاهی و تصورات غلط نه تنها سلامتی فرزند دلبند خود را با محروم کردن او از شیر خود به خطر می اندازند بلکه سلامتی خودشان را نیز از اثرات حفاظتی شیردهی که کاهش سریع خون ریزی و جمع شدن رحم و عدم ابتلا  به بیماری های بدخیم و اختلا لا ت استخوانی بخصوص شکستگی لگن در دوران بعد از یائسگی و سالمندی می باشد.

محروم می سازند.امروزه با پیشرفت علم و دانش و گسترش پژوهش ها و تحقیقات بسیار گسترده، با کمال اطمینان اعلا م گردیده بهره مند نمودن نوزاد با شیر مادر یکی از فاکتورهای بسیار تاثیرگذار در پیشگیری از خیلی از بیماری های مزمن بزرگسالی از قبیل بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، آ‌سم، پوکی استخوان و بسیاری از بیماری های بدخیم و سرطان های مختلف می باشد.

بر مبنای نتایج اعلا م شده از ده ها تحقیق و مطالعات آ‌ینده نگر در کشورهای مختلف، تغذیه نوزادان با شیر مادر بعد از تولد و در ماههای اولیه زندگی نه تنها یکی از تاثیرگذارترین عوامل حفاظتی در قبال ابتلا  به چاقی قلمداد شده بلکه یافته های پژوهش های مختلف نمایانگر این واقعیت می باشد که سطح چربی های خون در دوران نوجوانی در گروهی که بعد از تولد با شیر مادر تغذیه شده بودند از تعادل بهتری در مقایسه با گروهی که از شیر مادر خود بهره مند نشده بودند.

قرار داشت و ابتلا  به پوکی استخوان و بیماری های بدخیم در سنین سالمندی آ‌نها نیز کمتر بود. همچنین در بررسی های دیگری در قبال احتمال ابتلا  کودکان به آ‌لرژی و آ‌سم، شیر مادر را یکی از بهترین و کامل  ترین غذاهای بازدارنده از بروز اغلب حساسیت ها و کاهش دهنده میزان ابتلا  به آ‌سم در صورت افزایش طول مدت شیردهی از شش ماهگی به بعد حتی تا دو سالگی به اثبات رسانده اند.در مورد تغذیه کودکان بعد از آ‌غاز تغذیه تکمیلی تا سن 11 سالگی در شماره بعدی مطالبی تقدیم حضور شما عزیزان خواهد شد.

 

 

برای خواندن بخش اول- کودکان ما چرا چاق می شوند- اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش دوم- کودکان ما چرا چاق می شوند- اینجا کلیک کنید.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان