ماهان شبکه ایرانیان

آنچه که درباره قهوه ترک باید بدانید

نوشیدنی قهوه یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در سراسر جهان است. تهیه قهوه شیوه‌های گوناگونی دارد که قهوه ترک یکی از این شیوه‌های سرو قهوه است

آنچه که درباره قهوه ترک باید بدانید

نوشیدنی قهوه یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در سراسر جهان است. تهیه قهوه شیوه‌های گوناگونی دارد که قهوه ترک یکی از این شیوه‌های سرو قهوه است. قبلا از خواص قهوه برای شما نوشته بودیم. قهوه ترک یکی از شیوه‌های سرو قهوه است؛ بنابراین قهوه ترک به نوع خاصی از قهوه ارجاع ندارد. در نتیجه برای آماده‌سازی آن نیازی به تهیه نوع خاص و ویژه‌ای از دانه‌های قهوه نیست.

این شیوۀ سرو دانه‌های برشته و پودر‌شدۀ قهوه، در خاورمیانه، بالکان، قفقاز و شمال آفریقا قابل مشاهده است. استفاده از دانه‌های قهوۀ تازه برشته‌شده برای داشتن عطر و طعمی بی‌نظیر و همچنین طبخ آن با حرارت ملایم، جزء مواردی است که در هنگام دم‌کردن قهوه ترک باید مورد توجه قرار بگیرند. به‌طور‌کلی، می‌توان قهوه ترک را در سه نوع، بدون شکر، کم‌شکر و با شکر سرو کرد.

با وجود اینکه روش‌های متعدد و متنوعی در مورد جزئیات آماده‌سازی قهوه ترک وجود دارد، ولی به‌طور‌کلی می‌توان چنین بیان کرد که آماده‌سازی آن شامل فروکردن قهوۀ آسیاب‌شده در آب سرد برای مدت زمان کافی است تا قهوه طعم و مزۀ خود را به آب در حال جوش پس دهد.

برای طبخ قهوۀ ترک، به ازای هر نفر یک قاشق مربا‌خوری پودر قهوه را در شیرجوش یا (شیرجوش‌مانند و مخصوص قهوه‌ ترک) ریخته و سپس به‌ازای هر قاشق قهوه یک فنجان (فنجانی که قهوه را در آن سرو خواهید کرد) آب سرد بیفزایید. شیرجوش یا جذوه را روی حرارت ملایم قرار دهید. یکی از نشانه‌های قهوه ترک خوب، فوم روی آن است، بنابراین، برای داشتن خامۀ قهوه یا فوم روی آن، پس از قرار‌دادن قهوه‌جوش روی حرارت، از هم زدن آن خودداری کنید. برای سرو می‌توانید ابتدا فوم را با قاشقی در فنجان قرار داده و سپس به‌آرامی قهوۀ دم‌کرده را بر آن بیفزایید. به‌طور‌کلی، داشتن لایه‌ای ضخیم از فوم نشانه‌ای از اوج هنر قهوه درست‌کردن است.

همچنین، برای داشتن قهوه‌ای با طعم غلیظ‌تر از قهوه می‌توانید پس از به‌جوش‌آمدن، آن را از روی حرارت برداشته و پس از چند ثانیه مجدد روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. با تکرار این عمل برای سه بار، قهوه‌ای با طعمی قوی‌تر و غلیظ‌تر خواهید داشت.

دقت داشته باشید که لایۀ ضخیم ایجاد‌شده از ذرات قهوه در ته فنجان، قابل خوردن نیستند. قهوۀ ترک در حالی که بسیار داغ است باید نوشیده شود. معمولاً برای بهتر حس‌شدن طعم قهوه با یک لیوان آب سرد سرو می‌شود. به ‌صورت سنتی در کنار قهوۀ ترک، «راحت‌الحلقوم» هم سرو می‌شود.

در جنوب شرقی و سواحل مدیترانۀ ترکیه، ممکن است مغز پسته نیز به قهوه اضافه شود. علاوه بر اینکه این قهوه، جزو یکی از نوشیدنی‌های روزمرۀ ترکیه است، جزئی از سنت ازدواج در این کشور نیز محسوب می‌شود. به‌عنوان پیش‌درآمدی بر ازدواج، خانوادۀ داماد می‌بایست از خانوادۀ عروس دیدار کنند و اجازۀ ازدواج را از آن‌ها بگیرند. در حین مراسم خواستگاری، عروس می‌بایست برای مهمانان قهوۀ ترک آماده و سرو کند.

اگر شما نیز تجربه یا اطلاعاتی درمورد قهوه ترک دارید، با ما و خوانندگان روزچین در میان بگذارید.

این مقاله را در شبکه‌های اجتماعی بازنشر دهید
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان