دکتر سیدضیاءالدین مظهری؛ متخصص تغذیه و رژیم درمانی؛ دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران
قسمتی از عارضههایی که تحت تأثیر اجرای رژیمهای غیرعلمی در کوتاه یا بلندمدت در رژیمگیرندگان عجول، بیصبر، زودباور و راحتطلب مشاهده شده و به ثبت رسیده، به شرح زیر میباشد:
1- برگشت به وضعیت و وزن قبلی حتی بیشتر از اجرای رژیمهای متنوع غیرعلمی بهطور برقآسا توأم با درهمآمیختگی شدید تناسب وزن به قد و انباشتگیهای جدید در نواحی مختلف بدن.
2- ریزش شدید مو
3- نوروپاتی و عصبانیت
4- کمخونی
5- تشدید دردهای مفاصل
6- ناتوانی
7- عدم تمرکز
8- بیاشتهاییهای عصبی یا پرخوری و ولع بیش از اندازه به خوردن و عدم احساس سیری
9- نوسان قند خون و از دست دادن توان ناگهانی کار و اندیشه
10- پرفشاری و یا افت فشار خون
11- ناراحتیهای شدید معده
12- خشکی شدید مزاج
13- خشکی پوست و افزایش چین و چروک در پوست صورت
14- تحلیل عضلات و استخوانهای اسکلت بدن
15- کرمخوردگی دندانها
16- شلی اندامها و از دست دادن تناسب آنها
17- بیاختیاری مدفوع
18- افزایش چربی خون
19- افزایش میزان چربی کبد
20- اختلال در عملکرد غده تیروئید
21- افزایش احتمال حمله نقرس در افرادی که زمینه ارثی دارند.
22- بهم ریختن عملکرد معده و رودهها
23- کمسویی چشمها
24- ابتلا به خستگیهای دایمی و مفرط
25- ساییدگی زانوها
26- کشیدگی تاندونها
27- تشدید افسردگی
28- کاهش سطح تولید شیر در مادران شیرده
29- اعتیاد به مصرف داروها
30- اختلال در ریتم خواب و خوراک
31- کندی یا توقف رشد کودکان
32- ابتلا به سنگ صفرا و کلیهها و غیره
33- بینظمی ضربان قلب (آریتمی)
34- یخ کردن و سرد شدن دستها و پاها
35- درونگرایی و گریز از دیگران
البته مواردی که لیست شدهاند قسمت کوچکی از پیامدهای کوتاهمدت و بلندمدت سرسپردگی بدون تعقل و تفحص به هر فرد و هر روش توصیهشده میباشند و همه این موارد در به دام افتادگان بیخبر از مکانیسمهای صحیح رژیمهای درمانی در پروندههای پزشکی آنها در بایگانی مدارک پزشکی هر دفتر مشاوره تغذیه قابل رویت و مشاهده میباشند.
اصلاً چرا راه دوری برویم؟ خود شما یا وابستگان و دوستان دور و نزدیکتان ممکن است یکی از افرادی باشند که با تبعیت و اجرای این برنامههای غیراصولی و باور داشتن به وعده و وعیدهای اغواکننده و ترفندهای غیرواقعی بارها و بارها برای تحقق رویاهای خود و دستیابی به تناسب اندام و سلامتی پایدار و پردوام هم پول خود را از دست دادهاید و هم به جسم و جان خود آسیب رساندهاید و حالا این سوال از شما پرسیده میشود:
آیا انواع داروهای متعدد و رنگارنگ با نامهای مختلف و با اثرات جادویی تبلیغشده، واقعاً با تاثیرات جادویی خود توانستهاند حتی یک نفر از مصرفکنندگان را به آرزوی دیرینه دستیابی به تناسب اندام پایدار و یا حداقل بدون عوارض جانبی رهنمون گردند؟ یا انواع کمربندهای مختلف حرارتی، برودتی، لرزاننده، تعریقکننده و غیره واقعاً معجزات تبلیغشده را تحقق بخشیدهاند؟
آیا حمام پارافین یا رفتن به سونای خانگی یا خارج از خانه، شلوارکهای بهکار برده شده، ماساژ، ژل، چسبهای لاغری، گوشواره و غیره علاج این مشکل جهانشمول است؟ اگر چنین میبود، دیگر چه نیازی به دورههای کارشناسی یا کارشناسی ارشد و دکترا در رشته علوم تغذیه وجود داشت که با عبور از سد کنکورهای بسیار سخت و کسب بالاترین امتیازها، اجازه ورود به دانشگاه را کسب نموده و سالها زحمت میکشند و هزینههای زیادی را جهت فارغالتحصیلی متقبل میشوند...
برای خواندن بخش دوم- سلامت قربانی رژیمهای غیر علمی- اینجا کلیک کنید.