سرویس سبک زندگی فردا: این سوپ عدس مواد غذایی و ادویههای ضد التهاب را با یکدیگر ترکیب میکند تا اکسیری بی نقص برای درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا، یا حتی آلرژیها و آسم شکل بگیرد.به نقل از ، سوپ یکی از گزینههای مغذی و راحت برای تهیه است که میتوانید در روزهای سرد پاییز و زمستان از فواید سلامت آن بهرهمند شوید.
البته منظور ما سوپهای فوری یا نمونههایی که در قوطی به فروش میرسند، نیست، بلکه درباره سوپهای خانگی که حاوی مواد غذایی تازه و مغذی هستند، صحبت میکنیم.
سوپی که قصد داریم در ادامه روش تهیه آن را آموزش دهیم حاوی زردچوبه است، که از ویژگیهای ضد التهابی سود میبرد و همچنین در آن از نارگیل که اندامها را تغذیه میکند، زیره و هل که علاوه بر فواید سلامت، عطر و طعم خوبی به غذا میبخشند، استفاده میشود و البته عدس یکی از مواد تشکیل دهنده اصلی آن است.
چرا خوردن این سوپ مفید است؟
این سوپ عدس مواد غذایی و ادویههای ضد التهاب را با یکدیگر ترکیب میکند تا اکسیری بی نقص برای درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا، یا حتی آلرژیها و آسم شکل بگیرد. اگرچه التهاب بخشی از روند طبیعی درمان بدن انسان است، اما زمانی که از کنترل خارج میشود، بدن حمله به بافتهای خود را آغاز میکند.
التهاب مزمن یکی از عوامل زمینهای برای بسیاری از بیماریها مانند آرتریت روماتوئید، استئوآرتریت (آرتروز)، بیماری قلبی، دیابت، بیماری آلزایمر و سرطان است. با خوردن این سوپ عدس شما میتوانید سطوح التهاب را در بدن خود کاهش دهید و از این رو خطر ابتلا به این بیماریها را کاهش دهید و یا اگر به آنها مبتلا شده اید میتوانید از این طریق علائم آنها را کاهش داده یا به بهبودی کلی کمک کنید.
همان گونه که احتمالا میدانید، زردچوبه یکی از قویترین مواد ضد التهاب موجود در جهان است. زردچوبه به سوخت و ساز چربی و مدیریت وزن کمک میکند، سرفه مزمن را کاهش میدهد، رباطها را تقویت میکند، وضعیت پوست را بهبود میبخشد، روند بهبودی زخم را تسریع میکند، خون را پالایش میکند، از سرطان پیشگیری میکند، گوارش را بهبود میبخشد، کلسترول را کاهش میدهد، یک ضد ورم مفاصل قوی است و بسیاری موارد دیگر.
نتایج یک مطالعه نشان داده است که کورکومین (ماده فعال موجود در زردچوبه) خطر حمله قلبی را در بیمارانی که جراحی بایپس عروق کرونری داشته اند تا 65 درصد کاهش میدهد.
همچنین، مطالعات امیدوارکننده بسیاری نشان داده اند که کورکومین یک ترکیب ضد سرطان قوی است. این ماده از تشکیل آنزیمهای زمینه ساز سرطان پیشگیری میکند و از این رو خطر شکل گیری سلولهای سرطانی و رشد سلولی را کاهش میدهد. یکی از مکانیسمهای مبارزه با سرطان در زردچوبه شامل مهار فعالیت آنزیم توپوایزومراز میشود که برای تکثیر سلولهای سرطانی ضروری است. از این رو، زردچوبه به معنای واقعی کلمه توانایی سلولهای سرطانی برای گسترش به بخشهای دیگر بدن را خنثی میکند.
شیر نارگیل یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده فوق العادهای است که در تهیه این سوپ به کار گرفته میشود. شیر نارگیل حاوی آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، مس، منگنز، سلنیم، و اسیدهای چرب ضروری است. سلنیم برای عملکرد مناسب تیروئید و سیستم ایمنی ضروری است. همچنین، این ماده میتواند از بیماری قلبی، سرطان، آسم، و آرتریت روماتوئید پیشگیری کند.
از سوی دیگر، فیبر موجود در عدس سطوح کلسترول خون را بهبود میبخشد، فشار خون را تثبیت میکند، و خطر بیماری قلبی و سکته مغزی را کاهش میدهد. از این رو، عدس برای افراد مبتلا به دیابت و همچنین برای پیشگیری از دیابت نوع 2 مفید است.
پیش از تهیه این سوپ میزان مورد نیاز عدس خود را مشخص کرده و سپس آنها را در یک کاسه بزرگ آب مالش دهید. این کار به خلاص شدن از شر نشاستهها کمک میکند و از تشکیل حبابهای کف روی سوپ هنگام پختن پیشگیری خواهد کرد. افزون بر این، به گوارش سوپ نیز کمک خواهد کرد و نفخ شکم را کاهش میدهد.
مواد لازم:
3 فنجان آب
1.5 فنجان شیر نارگیل
1 قاشق چایخوری پودر زردچوبه
1.5 قاشق چایخوری دارچین
2 فنجان عدس قرمز
1 فنجان گوجه فرنگی خرد شده
1 قاشق چایخوری روغن نارگیل
1 قاشق چایخوری زیره سبز
4 تا 5 عدد هل
1 پیاز بزرگ، به خوبی ریز شده
1 حبه سیر، ریز شده
1 قاشق چایخوری نمک دریایی
مقداری فلفل سیاه
روش تهیه:
عدس قرمز را با آب سرد بشورید (برای کسب بهترین نتیجه در یک کاسه آب مالش دهید)، تا زمانی که آب شفاف شود.
اجازه دهید عدس به طور کامل خشک شود.
روغن نارگیل را در یک ظرف اندازه متوسط ذوب کرده و پیاز را در آن تفت دهید تا زمانی که نرم و طلایی شود.
سپس، زردچوبه و سیر را اضافه کرده و دو دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید، در شرایطی که مرتب مواد را به هم میزنید.
آب را اضافه کرده و حرارت زیر ظرف را زیاد کنید.
زمانی که آب به جوش آمد، حرارت را در حد متوسط قرار داده و عدس و هل را اضافه کنید. در ظرف را گذاشته و اجازه دهید به مدت حدود 15 دقیقه به آرامی بجوشد.
سپس شیر نارگیل، گوجه فرنگی، دارچین، زیره سبز، نمک دریایی و فلفل سیاه را اضافه کنید. تا زمانی که عدس نرم شود - حدود 10 تا 20 دقیقه - به پختن ادامه دهید. برای این که سوپ بافت نرمتری داشته باشد میتوانید مدت زمانی بیشتری - حدود یک ساعت - به پختن ادامه دهید.
سوپ را در شرایطی که گرم است سرو کنید و با دانههای کدو تنبل و نارگیل خرد شده تزیین کنید.