«لین جافی» پزشک طب چینی است و در شمال آمریکا بزرگ شدهاست. از دیدگاه لین و طب سنتی چینی، پاییز به سادگی به ما میگوید که چه باید خورده شود و چرا. فصلی که محصولات و غذاهایش دلچسبتر از سبزیجات تابستانی است زیرا بنیه طبیعی فصلی ما به گونهای تنظیم شده تا انرژی لازم برای زمستان را تامین کند.
در ادامه فهرست خوراکیهای مفید و مناسب فصل پاییز آمده است:
سیب
از نظرطب سنتی سیب طبع سرد دارد. علاوهبرین برای جلوگیری از خشکشدن ریهها و مرطوب نگه داشتن آنها در پاییز و زمستان بسیار مفید است.
کدو تنبل و کدو حلوایی
کدو طبع گرم دارد و چی (انرژی) مورد نیاز بدن را تامین می کند. کدوهای پاییز و زمستان نسبت به میوهای مشابه تابستان مانند خیار و کدو سبز که پوست نازکتری هم دارند، مفیدتر هستند.
هویج
هویج طبع گرم خفیف دارد و چی «انرژی» کوتاه مدت بدن را افزایش داده به هضم غذا و گوارش بدن کمک میکند.
انگور
انگور مانند گلابی چی «انرژی» بدن را تامین کرده و خون را غلظت میبخشد. همچنین ثبات و استحکام استخوان، رباط و تاندون را فراهم میکند.
گلابی
گلابی طبع سرد دارد و درست مانند سیب، خشکی ریه را گرفته به خلط تبدیل میکند. همچنین به کاهش تب نیز کمک میکند. از اینرو برای سرماخوردگیهای پاییزی گزینه مناسبی به شمار میرود.
پیاز
پیاز که طبع گرم دارد مغز را گرم نگه داشته به جابهجای چی «انرژی» و بهبود سرماخوردگی کمک میکند.
سیر
از آنجایی که سیر ادویهای تند و تیز است گزینه خوبی برای سوپ، خورشت و یا سرخ کردنیها در این فصل میباشد.
سیبزمینی
سیبزمینی شیرین طبع خنثی دارد. چی «انرژی» بدن را تامین کرده یین را تقویت میکند.
برگ چغندر
برگ سبز چغندر که قابل خوردن است و از پاییز تا اولین یخبندان زمستان یافت میشود، غلظت خون را افزایش میدهد و انتخاب خوبی برای سالاد، سوپ و غذاهای سرخشده میباشد.