محمد حضوری
نام ظروف تفلون به ظروفی اطلاق میشود که در آنها سطح داخلی که در تماس با ماده غذایی است، با یک ماده پلیمری پوشانده میشود تا از چسبیدن مواد غذایی به ظرف در حین پخت جلوگیری شود. ظروف تفلون میتوانند از آلومینیوم، فولاد ضدزنگ، چدن و سرامیک با درجه خلوصی که در شرایط عادی مصرف مواد غذایی در آنها موجب آلودگی و مسمومیت غذایی نشود، ساخته شوند.
در هنگام خرید این ظروف دقت کنید که پوشش کف ظرف عاری از ترکهای مشهود باشد. برای این بررسی تمامی سطوح داخلی (کف و بدنه) به جز سرپرچها را برای اطمینان از کامل بودن پوشش بررسی کنید. تهیه ظروف با نامهای تجاری معروف اطمینان بیشتری را در خصوص کیفیت تفلون به ما خواهد داد.
اثرات تفلون بر سلامتی: دو نگرانی اساسی در خصوص به کارگیری ظروف تفلون عبارتند از اثرات حرارت بر این ظروف که ممکن است با احتمال تشکیل مواد سمی در آنها همراه باشد و مورد دیگر جدا شدن تکههای تفلون از کف ظرف و وارد شدن آنها به بدن که ممکن است برای سلامتی زیانبار باشد.
محققان اعلام کردهاند که تفلون در اثر حرارت تجزیه میشود و گازی که در اثر تجزیه از آن متصاعد میشود برای محیط زیست زیانآور است. البته شرکتهای معتبر تولید تفلون اعلام میدارند که تفلون عرضهشده آنها کیفیت خود را تا دمای 200 درجه سانتیگراد حفظ میکند و تجزیه پوشش فقط زمانی اتفاق میافتد که درجه حرارت از 300 درجه تجاوز کند.
توصیههایی برای استفاده بهینه از ظروف تفلون: نکته مهم در مورد ظروف تفلون این است که هرگز نسبت به بازسازی آنها اقدام نکنید، زیرا بر اساس اعلام نظر وزارت بهداشت نوع تفلون مصرفی و نحوه فعالیت بسیاری از واحدهای بازسازی تفلون، مورد تایید نیست.
قبل از استفاده برای اولین بار از ظرف، آن را با آب داغ و مایع ظرفشویی بشویید و با روغن مایع آغشته کنید. از کفگیر یا دیگر وسایل مشابه فلزی در ظروف نچسب با مقاومت معمولی استفاده نکنید و برای این کار از قاشقهای تفلون یا چوبی استفاده نمایید. برای شستشوی این نوع از ظروف، هیچگاه از سیم یا پودرهای شوینده که ممکن است موجب ساییدگی کف ظرف شود، استفاده نکنید. از حرارت دادن ظرف خالی پرهیز کنید.