کفیر یک نوع ماست نوشیدنی است که خاستگاهش کوههای قفقاز در اتحادیه جماهیر شوروی سابق است. اولین تولید کنندگان آن چوپانان قفقازی بودند که توانستند این نوشیدنی خوشمزه را از دانههای کفیر تهیه کنند. کفیر بر گرفته از کلمه کِف (Kef)در زبان ترکی است که معنایش خوشی و لذت است. این مردم حتی با عبور از صد سالگی همچنان بر اسب سوار میشوند و در دامنه های قفقاز یکه تازی می کنند. آنها راز سلامتی و عمر زیاد خود را به مصرف کفیر نسبت میدهند.
به چه دلیل این نوشیدنی خواص سحر آمیز دارد؟
کفیر یک نوشیدنی تخمیری است و مجموعهای از باکتریهای زنده و مفید برای بدن را در خود دارد. دانشمندان راز سودمندی کفیر برای سیستم ایمنی و گوارش را همین باکتریها میدانند. به این باکتریها «پروبیوتیک» گفته میشود. همچنین مخمرهای موجود در کفیر قادر به ساخت اسید فولیک است که کوآنزیم یک سری واکنشهای حیاتی برای رشد سلولها است. کمبود اسید فولیک در خانمها به ویژه خانمهای باردار شایع است. این محصول معجزهآسا در پیشگیری و درمان بیماریها بسیار مفید است. مهمترین خواص درمانی آن در مراکز تحقیقاتی معتبر دنیا به ثبت رسیده است.
خواص درمانی کفیر:
-
اصلاح سیستم گوارش در زمان مصرف داروهای آنتی بیوتیک
-
افزایش حرکات دودی روده و درمان یبوست
-
جلوگیری از بیماری پوکی استخوان
-
درمان آلرژیها
-
درمان اسهال و ضد عفونی کردن محیط روده
-
درمان بیماری عدم تحمل لاکتوز در کسانی که نمیتوانند شیر بخورند
-
درمان بیماریهای گوارشی
-
درمان فشار خون
-
درمان کودکان مبتلا به بیش فعالی (هایپر اکتیویتی)
-
مانند نیاسین، پیردوکسین و اسید فولیک و ویتامین K
-
غنی از کلسیم، فیبر و پروتیئن
-
مؤثر در زیبایی پوست (مورد استفاده در کرمها و پاک کنندههای آرایشی)
-
مقاوم کردن سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماریزا
-
ممانعت از نفخ رودهای
-
ممانعت از اثر پرتودهی رادیولوژیک
-
هضم راحتتر شیر و جذب بهتر مواد مغذی موجود در آن
مصرف سرانه کفیر در سال 1980 در کشورهای مشترک المنافع سابق 5 کیلوگرم در سال بوده است.
تاریخچه تولید و مصرف کفیر
همانطور که نوشتیم، کفیر برای اولین بار در قفقاز تولید شد و در ابتدا مثل سایر فرآوردههای شیری به طور سنتی تولید میشد اما امروزه این محصول به طور صنعتی تهیه میشود. کفیر فرآوردهای تخمیری است که تا حدودی به ماست شباهت دارد. در هر فرآورده تخمیری از باکتریهای لاکتیک و مخمرها استفاده میشود و امروزه خواص ویژه محصولات تخمیری مورد تایید علمی قرار گرفته است. با این حال کفیر تا سالهای اخیر برای مردم ناشناخته بود و تنها اخیراً به خاطر فوایدش مورد توجه ویژهای قرار گرفته است. چون کفیر از فرآوردههای شیری است، بنابراین ارزش تغذیهای آن مشابه شیر است.
روش نگهداری کفیر چگونه است؟
نکته مهم در مصرف کفیر، زمان آن است که باید باکتریهای کفیر به اندازه کافی زنده و فعال باشند. روی بستهبندی محصول به مصرفکننده تأکید میشود که آن را در یخچال نگهداری کند زیرا در غیر این صورت باکتریها در محیط گرم و باز بیرون، فرصت تکثیر پیدا میکنند.
آیا همه افراد و گروههای سنی می توانند از کفیر استفاده کنند؟
همه افراد میتوانند کفیر را مصرف کنند، به خصوص خانمهای باردار یا شیرده. از طرفی به دلیل اینکه ارگانیسمهای کفیر قابلیت تجزیه لاکتوز شیر را دارند، توصیه میشود افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز (که قادر به هضم شیر نیستند) کفیر را جایگرین شیر کنند.
تأثیرات کفیر بر سلامتی چیست؟
کفیر در مجموع باعث طول عمر، بهبود سیستم گوارشی و مانع تکثیر باکتریهای مسمومکننده پوست و مو میشود. بنابراین کسانی که کفیر مصرف میکنند پوست و موی سالمتری دارند. کفیر همچنین از پوکی استخوان نیز جلوگیری میکند و در تنظیم فشار خون نقش دارد. در ضمن تاکنون اطلاعاتی مبنی بر تأثیرات منفی کفیر بر سلامتی گزارش نشده است.
«مشاهده محصول در وبسایت کاله»