سرویس سبک زندگی فردا: رژیم غذایی شبه مدیترانهای موسوم به MIND میتواند ریسک ابتلا به اختلال شناختی را کاهش دهد.به نقل از ، زوال عقل یا دمانس یکی از خطرناکترین و ناراحت کنندهترین شرایطی است که هر فردی میتواند در طول زندگی با آن مواجه شود.
زوال عقل یک اختلال مزمن یا پایدار در فرآیندهای مغزی است که ناشی از بیماری یا آسیب به مغز بوده و علائم آن، اختلالات حافظه، تغییرات شخصیتی و استدلال معیوب است.
طبق گزارشات قبلی، حدود 47 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به زوال عقل هستند و هرساله بیش از 9.9 میلیون مورد جدید از این بیماری تشخیص داده میشود که بدین معناست در هر 3.2 ثانیه یک نفر مبتلا به زوال عقل میشود.
طبق گزارش اخیر محققان، تغییر رژیم غذایی و مصرف سبزیجات پربرگ سبز نظیر اسفناج میتواند احتمال ابتلا به آلزایمر را تا نصف کاهش دهد.
محققان همچنین دریافته اند رژیم غذایی شبه مدیترانهای موسوم به MIND ریسک ابتلا به اختلال شناختی را کاهش داده و ریسک ابتلا به بیماری آلزایمر را تا 53 درصد کاهش میدهد.
رژیم غذایی MIND نه تنها برای سلامت بهتر جسم توصیه میشود بلکه سلامت بهتر مغز را در طول عمر تضمین میکند.
محققان ارتباط این رژیم غذایی با سلامت مغز را ناشی از مصرف غذاهای آنتی اکسیدانی که موجب کاهش التهاب میشوند میدانند. در رژیم غذایی MIND بر مصرف مواد خوراکی زیر تاکید میشود.
سبزیجات پربرگ سبز
اسفناج و کلم برگی جزء این سبزیجات هستند که سرشار از مواد مغذی سالم برای مغز نظیر فولات، ویتامین E. و فلاوونوئیدها هستند.
محققان مصرف حداقل یک وعده در روز به میزان 2 فنجان خام از این نوع سبزیجات یا یک فنجان پخته آن را توصیه میکنند.
انواع توتها
میوههای جزء خانواده توتها سرشار از فلاوونوئیدها هستند که موجب بهبود حافظه کوتاه مدت و بلندمدت میشوند. محققان مصرف یک فنجان از این میوههای تازه یا 2/1 فنجان از این میوههای خشک را حداقل دو بار در هفته توصیه میکنند.
میوه و سبزیجات
در این رژیم غذایی مصرف حداقل یک وعده در روز سبزیجات و میوههای نظیر بروکلی، سیب زمینی شیرین یا سیب توصیه میشود.
در مورد سبزیجات 2 فنجان سبزیجات خام یا یک فنجان سبزیجات پخته و در مورد میوه، یک فنجان میوه تازه یا 2/1 فنجان میوه خشک یا یک عدد میوه متوسط مانند سیب توصیه میشود.
حبوبات
حبوبات نه تنها غنی از پروتئین و فیبر هستند، بلکه سرشار از ویتامینهای B. هم که برای عملکرد و سلامت مغز ضروریاند، هستند. حبوبات میزان چربی کمی دارند و به راحتی در انواع غذاها قابل ترکیب هستند. محققان مصرف 2/1 فنجان حبوبات پخته شده حداقل 4 بار در هفته را توصیه میکنند.
غذای دریایی
غذاهای دریایی دارای امگا 3 بوده و با کاهش ریسک بیماری آلزایمر مرتبط هستند.
روغن زیتون
روغن زیتون سرشار از بیش از 230 آنتی اکسیدان و ماده ضدالتهاب است که به از بین رفتن پروتئینهای خطرناک از مغز کمک میکند. محققان مصرف یک قاشق غذاخوری از این روغن را در روز توصیه میکنند.