نشاسته مادهای به شکل پودر است که از دانههای ذرت به دست میآید و در تهیه کیکهای رژیمی و شیرینیهای آبکی و شل یک راهکار ساده و ترفند عالی برای غلیظ کردن است.
ترکیب نشاسته با کمی آب میتواند به عنوان یک عامل تثبیتکننده و غلیظکننده عملکردی بینظیر داشته باشد. پودر نشاسته کربوهیدرات خالص است که حاوی مقدار بسیار اندکی از مواد مغذی دیگر است. در حالت عادی شما به میزان خیلی کم از نشاسته را در تهیه غذا استفاده میکنید که در رژیم غذایی شما چندان چشمگیر نیست و تفاوتی ایجاد نمیکند. اما در برخی موارد، برخی از افراد هوس نشاسته میکنند و آن را به میزانی ناسالم و بیش از اندازه میخورند.
حقایقی در مورد مواد مغذی
یک پیمانه نشاسته حاوی 488 کالری است و تنها 0٫3 گرم پروتئین دارد. در این مقدار از نشاسته، 116 گرم کربوهیدرات وجود دارد اما خبری از قند نیست و از 1٫2 گرم فیبر رژیمی برخوردار است. یک پیمانه نشاسته حاوی مقدار کمی از مواد معدنی شامل کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم و سدیم است.
بیماری پیکا
یک ماهیتابه کامل از سس گریوی (عصاره گوشت) تنها یک قاشق غذاخوری غلیظکننده دارد بنابراین به ندرت ممکن است نشاسته را به مقدار زیادی مصرف کرد. اگر هوس خوردن نشاسته به سرتان میزند ممکن است مبتلا به بیماری پیکا باشید. پیکا نیاز شدید به خوردن مواد ناسالم مانند نشاسته، کثیفی و گچ است. گاهی اوقات این نیاز یا میل شدید ناشی از عوارض بارداری و ویار است. مصرف بیش از حد نشاسته نیز یک دسته دیگری از بیماری پیکا را ایجاد میکند که آمیلوفاژی نام دارد. خطرات خوردن مواد ناسالمی که ارزش غذایی ندارند منجر به بروز مشکلاتی نظیر یبوست، انسداد روده، کمبود مواد غذایی و مشکلات دندانی میشود.